• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbkowanie

reklama
Gratulacje nowych ząbków :)

U nas bez mian, nadal piątek brak ;)
Co do zaglądania do buźki to też u nas z tym problem, ze sprawdzeniem palcami to samo co u Ani - odruch wymiotny :] I to samo jak pani sprawdza gardełko i naciska język patyczkiem! brr

Mamy kawałeczek 1 piątki! dziąsło w fatalnie wygląda, aż się dziwię ze Młody bez problemu to znosi:tak:

Dziewczyny a jaka pastą wasze dzieciaki myją ząbki?

My myjemy pastą signal po 2 roku życia, taka różowa jest, bo kupowałam dla córki, ale to były takie fajne zestawy niebieskie dla chłopców (ze szczoteczką i taką klepsydrą do odmierzania czasu na mycie ząbków):-).

Matiemu została ostatnia górna "5".

Pysia wiem o czym piszesz widziałam takie.Nawet chyba siostrzenicy kupowałam rózowy.
Ale Filip nie chce wypluwać pasty...i co teraz? kurcza nie mam pojecia jak mu wytłumaczyc! pokazuje i nic :wściekła/y:

My używamy Elmex od roku do 6 lat. Ola też nie wypluwa za specjalnie tej pasty - niby jak myjemy razem ząbki i widzi, że ja wypluwam to też próbuje coś tam "pluć", ale praktycznie nic jej nie wydostaje się, większość "zjada" na początku szczotkowania :/

My mamy póki co jedną piąteczkę i nie widać by pozostałe wychodziły póki co.

Ola wpierw miała paste elmex, teraz aquafresh. Szczoteczke wymieniam co 2 tygodnie bo makabrycznie niszczy włosie, gryzie. Młoda paste zjada, czasami coś tam udaje że wypluwa. Te nasze mycie zębów to tak bardziej prowizorka niestety.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry