reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie

Jestem tutaj Nowa.Moja córka też chyba nie długo zacznie ząbkować, ale nie jestem pewna.Marudna się zrobiła ostatnio.Ciągle wisi na "cycku" smoczka nie chce widzieć w buzi:( i czasami leze z nia godzine na łozku za nim zaśnie.Zaczeły sie problemy z zasypianiem.Budzi sie tez co 1h praktycznie.Nie wiem czy zacząć jej smarowac te dziąsła.Czy zaczac podawac te czopki Viburcol.Nie wiem czy ona zabkuje czy jest inna przyczyna;(

">

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem tutaj Nowa.Moja córka też chyba nie długo zacznie ząbkować, ale nie jestem pewna.Marudna się zrobiła ostatnio.Ciągle wisi na "cycku" smoczka nie chce widzieć w buzi:( i czasami leze z nia godzine na łozku za nim zaśnie.Zaczeły sie problemy z zasypianiem.Budzi sie tez co 1h praktycznie.Nie wiem czy zacząć jej smarowac te dziąsła.Czy zaczac podawac te czopki Viburcol.Nie wiem czy ona zabkuje czy jest inna przyczyna;(

Zadam dwa glupie pytania....

A nie jest przypadkiem glodna zwyczajnie ?

No i dlaczego suwaczki masz dodane w poscie zamiast w sygnaturze ?

hej jakie u was kupki były na ząbkowanie? Moja mała zawsze spała całą noc dziś była masakra stękanie płakanie, wstawała chyba z 10 razy. a po południu zrobiła mi zieloną śmierdząca zadka kupkę. dodam że marudzi też w ciagu dnia i wykonuję ruchy buzią czasem jakby coś żuła albo się wstrząsa i robi przytym dziwne miny... mam się spodziwać ząbka ???
mój też coś "żuje" i się wzdryga (a to podobno jak dzieci siuiu robią to wzdrygają się) ale narazie nie widzę żeby ząbek szedł;)

Edzia spokojnie.Moze to po prostu skok żywieniowy i mała potrzebuje więcej jedzonka,a że minie troszkę czasu zanim cysie zaczną produkowac więcej to niestety będziesz zmuszona wstawac co 1h.Wiem coś o tym :tak:
Purchawko bądź wyrozumiała co do tych suwaczków.
Ja też nie załapałam wszystkiego od razu ;-)

Nie wiem o co chodzi z ta sygnaturą:wściekła/y:pisałam ze jestem nowa!I nie kumam tutaj jeszcze wszystkiego.Zuzia chyba nie jest głodna...tylko zwyczajnie chyba zrobiła sobie ze mnie smoczka:baffled:.Może nie mam racji...ale to chyba też moze tak być.Nie pomyślałam o tym że to moze byc zwiazane z mlekiem lub małą ilościa jego.Zuzia ciągle trze buzia o łózko i wyglada to tak jakby ja swędziały te dziąsła.Aaaa juz nie wiem....:no:

A przybiera na wadze ?:) Bo w takich sytuacjach najpierw trzeba isc tymi najbardziej oczywistymi rzeczami. Wykluczyc jedno , potem sprawdzac dalej, nie ma innej mozliwosci znalezienia przyczyny.

Przybiera.Bo wyglada jak pączek.W dzień nie jest marudna, tylko wieczorem takie ekscesy i w nocy:-(Moze jej to przejdzie....czasami miala tak ze napiła sie z cycka a jak skonczyla odwracala sie i szła spac dalej i całą noc spała.Teraz chodze jak zombi przez to jej budzenie sie co godz.Jak mam dodac ten suwaczek ponizej tekstu???:sorry2:

To, ze wyglada jak paczek to nei swiadczy o przybieraniu tylko o budowie. Lolek tez wygladal jak pączek , a stał na wadze... Wiec dlatego pytam sie czy ją ważyłaś :) Oko nie jest samo w sobie dokładną wagą :)
A na budzenie się co godzinę moim zdaniem ząbkowanie jest totalnie nieadekwatnym wytłumaczeniem.
Próbowałas dać Viburcol ?

A o suwaczku jest tutaj (wyszukane z googli)
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...-zrobic-suwaczek-wkleic-zdjecie-avatar-22526/

reklama
Do góry