• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbkowanie

Emwu-Mój Szymuś dokładnie takie miny robi, język w rurkę, dziób jak królik-wrzuciłam fotkę do albumu:-)albo językiem wypycha i robi taki dziubek;-)Od wczoraj bez przerwy "miauczy" robi takie yyyyy..
Standardowy ekran kineskopowy CRT (ang. cathode-ray tube). Kineskop jest lampą elektronową, w której elektrony emitowane przez podgrzewaną katodę formowane są w uporządkowaną wiązkę przez działo elektronowe, następnie przyśpieszane przez anodę uderzają w powierzchnię ekranu pokrytą luminoforem, wywołując jego świecenie.Kineskop kolorowy zawiera trzy niezależne działa elektronowe, po jednym dla każdego koloru. Wiązki odchylane są przez to samo pole magnetyczne w taki sposób, że trafiają pod różnymi kątami w ten sam punkt, znajdującej się kilka centymetrów przed ekranem, maski. Po przejściu przez otwór maski każdy ze strumieni pada na plamkę odpowiedniego luminoforu - czerwonego, zielonego i niebieskiego.Technologia zwykłego kineskopu próżniowego umożliwia realizacje telewizji trójwymiarowej bez okularów. Telewizja taka zamiast jednej kamery używa siatki kamer np 4x4, 8x8 lub 4x8 i sygnał z każdej kamery przesyłany jest jednocześnie w innym paśmie częstotliwości. Kineskop taki ma wtedy 3x16 lub 3x64 wiązek elektronowych i każda z trójek dział elektronowych wyświetla niezależnie obraz paralaksy z odpowiedniej kamery z siatki. Przy opracowywaniu teorii oprócz wiedzy i umiejętności, które posiadam posłużyłem się również informacjami zawartymi w literaturze, którą wymieniam na końcu każdego działu, mając nadzieję, że zachęci to do sięgnięcia po te pozycje w celu pogłębienia swojej wiedzy.Aby przejść do interesującego Cię zagadnienia wybierz go z rozwijanego menu działu "teoria" albo naciśnij strzałkę "dalej" (w tym przypadku przejdziesz do następnego tematu w ustalonej kolejności).

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ,wiec ktore dzieciaczki maja juz zebale ???Bo sie juz pogubilam a ciekawa jestem!
Wiem tylko o Piotrusiu od marty !i misia od akozki rzecz jasna od urodzenia ;)
kto jeszcze!?

u nas zebow brak w dalszym ciagu !

Dziewczynki jak wyczuwam pod palcem ostre czubki na dziąśle ale nie widać jeszcze zębów to znaczy, że już idą ?!? :/ Bo jeśli tak to wygląda na to, że kiełkują dwie górne jedynki mojemu kjójikowi :/

Nessi ja też COŚ wyczuwam..twardego..dziąsełka są przy tym rozpulchnione...ale jeżeli mój Tomek pójdzie śladami Hani to jeszcze sobie poczekam na ząbka :)
Choć jeśli mam być szczera to u Hani wiedziałam że ida zęby..jak już wyszły :)

Nessi ja też COŚ wyczuwam..twardego..dziąsełka są przy tym rozpulchnione...ale jeżeli mój Tomek pójdzie śladami Hani to jeszcze sobie poczekam na ząbka :)
Choć jeśli mam być szczera to u Hani wiedziałam że ida zęby..jak już wyszły :)

Tylko u mnie młody nie może spać, budzi się w nocy a jak mu pomasuję te dziąsła to odjeżdża w błogi sen minuta osiem : )
Jeśli De Facto idą to niech idą te zęby szybciej bo ja zbzikuję :D

Franek też już ma. Na początku maja wyrżnęła się jedna dolna jedynka, teraz w połowie maja wyszła druga. Już mnie parę razy ugryzł tymi swoimi zębolkami. Pstryknęłam zdjęcie, ale słabo widać, postaram się wkleić w odpowiednim wątku.
Jęczy dalej, więc być może idą kolejne :-/

reklama
No a u nas jak byly na dziaselkach dwie biale kreseczki przeswitujace przez blonke tak jeden zabek wyszedl a drugi jak tam siedzial ta iedzi.
Nie przechodzi- tak jakby stanal w pol drogi. Max marudny okropnie. Musze ciagle cos ciekawego wymyslac zeby go dekoncentrowac.
No i podajemy nurofen jak juz jest nie do zniesienia.

I tez zdjecia nie moge zrobc. Nawet jak chce pooglaa zebuchy to ciezko. Jedynie jak sie chichra lub placze to cos widac ale zazwyczaj nie mam aparatu przy sobie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry