reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zabobony , przesądy i wrózenie płci z kształtu brzucha

To ia ja spróbuję a co tam :) Z tabelek wyszło tak samo zobaczymy co powie Natanella.
Moja data urodzin wrzesien 1986 . Data poczęcia maj 2009
Pozdrawiam

reklama
hehe a mi z testu wychodzi 48%na chłopca i 52%na dziewczynke, hmm mam nadzieje ze usg w sierpniu wyjawi mi tą tajemnice kogo nosze w brzuszku...a co do samopoczucia to poza pierwszym trymestrem czuje sie dobrze.

Witam :)
Chciałam się zapytać już mamy czy to prawda,że w ciąży płeć dziecka można odkryć samemu po zachciankach? Słyszałam, że jak ma się ochotę na ostre i kwaśne to będzie chłopczyk a jak na słodkie to dziewczynka.. Nie wiem czy to prawda... A jak było z wami? :-) Ja mam ciągle ochotę na ogórki, śledzie i pieczarki...;-) A ponadto moim wielkim pragnieniem jest mieć chłopca choć przypuszczam, że los zrobi mi psikus i będzie dziewczynka... :-p

To są przesądy i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Tak samo jak kształt brzuszka, czy uroda mamy i inne tego typu przesądy.
Ja w ciąy nie mam żadnych zachcianek.
Jem zarówno słodkie jak i kwaśne, mam okrąglutki brzuszek wyglądam kwitnąco......a będę miała córkę.;-)
Takie rzeczy traktujcie z przymróżeniem oka;-)

ja jak bylam w ciazy, to na poczatku bralo mnie na owoce (szczegolnie arbuz i mandarynki) :-):-D a wlasnie moze od 5-6 miesiaca zaczelam jesc nic tylko typowo slodkie rzeczy... Moja slaboscia byly lody czekoladowe!!! Nie dziwne teraz, ze w ciazy przytylam ponad 30 kilo!!!! Urodzilam dziewczynke... A i co jeszcze slyszalam, i na kazdego jak patrze to sie sprawdza- ze jak masz brzuch "wysoko" to bedzie dziewczynka, a "nisko" to chlopczyk...:-D:-D:-D Gratulacje!!!

Ostatnio mnie sąsiadka na klatce dorwała stwierdzając, że jak brzuch szybko rośnie to na bank będzie chłopak. A ja się uśmiecham, bo będzie co ma być, a te wszystkie odnośniki mają się jak piernik do wiatraka.

U mnie jeszcze po brzuszku nie ma co patrzeć, bo jest w 4 miesiącu ale brzuszka zero... :( Jeszcze trochę i ginekolog mi powie co będzie... :) Nadal mam nadzieję,że chłopiec... ;)

reklama
Z tymi zachciankami to faktycznie chyba przesąd ... ja od początku mam ochote i na kwasno i na słodko.... i chyba bardziej na słodko a ma byc syn.. tak wiec to raczej trzeba traktowac z przymrużeniem oka ... zreszta czy to ważne co bedzie ??? najwazniejsze aby było zdrowe i prawidłowo sie rozwijało !!!!! :-) I chyba każda przyszła mama sie ze mna zgodzi :-)
pozdrawiam :*:-D

Do góry