reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zachcianki i to co pysznego robimy do jedzonka ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja dzisiaj kupiłam pol kilo a szkoda że tak mało
jutro już na pewno na rynek nie pojdę bo nie dojdę
niby nie daleko ale już dla mnie to mega wyprawa :-D

reklama
u nas truskawki rządzą od 3 dni, był już koktajl truskawkowy, same truskawki i deser z truskawkami.

mmmmm, truskawki... Polskie juz sa tak ? To ja sie musze przejsc na targ w takim razie :-D

Ja tez dziś już kupię choć pół kilo albo kilo:-D bo pół to za mało u nas już sa po 9 zł
Mela smaka narobiłaś
Mońcia jak robisz te klopiski w sosie pomidorowym? One są z mieska mielonego czy z piersi?
A ja na obiadek mam młodą botwinkę barszczyk

Ostatnia edycja:
Ania , normalne z mielonego :) mielone z bułką rozrabiam i jajkiem (jak do smażonych ;) ) przyprawiam tylko solą i pieprzem obtaczam troszkę w mące bo łatwiej się je wtedy urabia w piękne kuleczki , i gotuje w bulionie :) no i sos tradycyjnie na zacierce z mąki , plus bulion , plus przecier pomidorowy (mój B. miał ochotę na pomidorowy to zrobiłam) osobiście wole chrzanowo-koperkowy :) albo taki serowy... no ale szybki prosty obiad a pyszny i domowy :-)

truskawki skończyły jako dodatek do lodów :D ale zostawiłam sobie troszkę na śniadanko ,dodam do twarożku i zaleje śmietaną :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny a jak zrobić biały sos, albo koperkowy bo pewnie po porodzie mi sie taki przepis przyda a ja sosów nie robie.

Agulka ja biały sos robię tak: podsmażam lekko kawałki piersi kurczaka, potem zalewam je wodą i duszę pod przykryciem. Potem dodaję śmietanę i zagęszczam trochę mąką. Dodaję koperek (duuuużo) i przyprawiam. Można wrzucić kostkę rosołową jak się gotuje.

też tak robię ;) śmietana, mąka , koperek , czasami serek topiony to jest takie bardziej gęste (zamiast mąki ;) )

reklama
Też doczekałam się dzisiaj truskawek. Mniam. Pokroiłam sobie też kilka na chlebuś i troszkę posypałam cukrem... takie wspomnienie z dzieciństwa. Super sprawa :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry