reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zachcianki?:):):):):)-Wszystko o jedzonku:)

Pewnie tak jest - ja nie mogę powiedzieć że jem mało...ale nie jem też dużo - jem mniej więcej tyle co zawsze, może trochę mniej słodyczy a wiecej pikantno kwaśnych konkretów bo na to teraz mam bardziej smaka ;) , zawsze sporo ważyłam przy moim normalnym rozmiarze 38-40 i nie miałam ambicji się odchudzać bo taką mam budowę i dobrze mi z tym (zresztą do nadwagi mi daleko - przynajmniej było do tej pory :) ) Takiej typowej opuchlizny nie mam, sadełko jest - nie da się ukryć że i w pupie i w udach itd. przybyło - mój organizm bardzo zapobiegawczo zbiera zapasy dla Karolka i tylko mam nadzieję że Karolek to ze mnie wyciągnie ;)

reklama
hej kobitki:):):) ja dzis znowu pozwolilam sobie na slodyczowe szalenstwo (a trzy dni poscilam) i dostalam zgage...teraz znalazlam przyczyne moich dolegliwosci...bo przez trzy dni nie mialam wogole z nia problemu...zauwazylam ze po pomaranczach tez dostaje zgagi ...co co za paskudna dolegliwosc...
pozdrawiam:):):)

ja uwielbiam sok z czerwonych grejfruitów..ale czesto wraca mi on..ulewa się, taką goryczą:(..no i działa on na mnie jak środek przeczyszczająćy ::)..

Dzs na sniadanko był serek biały chudy ze smietanką..i coca cola :laugh:..

A u mnie do łask wróciły pomidorki, ze śmietanką i szczypiorkiem, właśnie znika druga porcja. A wczoraj były bakłażanki też z pomidorkiem, i cukinia z pomidorkiem. jak nic organizm woła o potas ;D ;D ;D

Dzięki Asiu za rade..nie wiedziałam..

Co do wcinania pomidorków..moja mamcia opowiadała mi, ze bedac ze mną w ciaży..(za czasów komunizmu:) - gdzie pomidorki trudno bylo dostac :/(zresztą jak wszytko inne...:)- to ja nic innego..tylko chleb z masłem i pomidorkiem bym wcinała..heh:) - to był jej ciazowy przysmak:)

a ja mam chęć na czekoladę!!! Niestety moja dieta nie pozwala na taką rozkosz podniebienia, a szkoda :( Może to i lepiej, dzięki ograniczeniom nie przytyję za wiele ;D W przeciwnym razie moja waga może kwal;ifikowała by się do super cięzkich hi hi hi ;D

Hitem mojego odzywiania w ciąży od samego początku jest gzika, czyli ziemniaki w mundurkach z białym serkiem i śmietanką. Jestem z Wielkopolski i wychodzi na to że w moim brzuszku zamieszkała prawdziwa poznańska pyra :laugh:
Kiedy na początku miewałam mdłości mogłam je jeść codziennie, ba nawet 2 razy dziennie... teraz wystarczy juz raz w tygodniu!

No a 2 przysmak to ptysie i w ogóle bita śmietana, które niestety posżły juz w odstawke - dodały mi już troche zbędnych kilogramów :p

Ja cos ostatnio miesa nie mogę jesc..sam zapach mało optymistycznie mnie nastraja.. ;)
natomiast obiadamy sie wszelkiego rodzaju serami..dziś był ser gouda - tosty z ketchupem i gorący kubek knorr:)

co do słodyczy- kurcze..nie ruszają mnie one..czasem mnie naleci jakaś ochotka..ale to rzadkość..wczoraj byliśmy u cioci..poczęstowała herbatką kawką i domowymi wypiekami - przeróżne ciasta...i każdy sie zajadał, chwalił..a my z Klaudysia tylko wypiliśmy herbatkę z cytrynką(niesłodzoną- nie przepadamy)- i wsio..jakaś awersja na cukier czy co- bunt małej?:)

reklama
Rusałko ja mam podobnie z tym mięskiem. Muszę w siebie wmuszać i niestety odbija sie to na moich wynikach a zwłaszcza białku. Gin zapytał się mnie czy nie jestem wegetarianką ;D Może wiecie w czym można znaleźć dużo białka?

Do góry