reklama

Zachowanie naszych dzieci

Niestety musisz poczekać. Nie ma chyba na to rady. Najlepiej to nie zwracac uwagi(wiem wiem łatwo mówic). Moja koleżanka miała ten sam problem, teraz chyba juz jej córce przeszło. Kiedyś czytałam o tym, o mam :Gdy dziecko uderza głową w ścianę

staram sie nie zwracac uwagi ale jak tak sie rzuci do tylu z siadu to naprawde huknie ze pewnie az u sasiadow slychac! no i napewno go to boli wiec trudno nie zwrocic na to uwagi. ale jak wali ze zlosci glowa w podloge lub sciane to nie reaguje wogole.

Moj syn jest wielbicielem "mocnego uderzenia " :-D

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny,a czy wasze dzieci wkladaja palce (moja wklada kciuka) bardzo gleboko i wymiotuja przy tym? w ciagu ostatnich 2 dni zrobila tak 3 razy. ja zabieram tego kciuka, a ona go z powrotem do gardla, a jak zwymiotuje to tak smiesznie pluje slina. czy to jest jakis etap, ktory trzeba przeczekac, czy rosnie mi mala bulimiczka?
od jakiegos czasu jeszcze nauczyla sie dmuchac, wyglada to komicznie :)))) bo dmucha tak,jakby dmuchala w grzywke, tak z dolnej wargi do gory :)))

dziewczyny,a czy wasze dzieci wkladaja palce (moja wklada kciuka) bardzo gleboko i wymiotuja przy tym? w ciagu ostatnich 2 dni zrobila tak 3 razy. ja zabieram tego kciuka, a ona go z powrotem do gardla, a jak zwymiotuje to tak smiesznie pluje slina. czy to jest jakis etap, ktory trzeba przeczekac, czy rosnie mi mala bulimiczka?
od jakiegos czasu jeszcze nauczyla sie dmuchac, wyglada to komicznie :)))) bo dmucha tak,jakby dmuchala w grzywke, tak z dolnej wargi do gory :)))

Marcel tez tak dmucha :-) co do wymotów to moze na zęby tak pcha? Mojemu sie równiez pare razy zdarzyło zwrócić. Pchał tak palce/chrupki/gryzaka az mu sie za bardzo dzwigało i fruuuu obiad z powrotem. Pare razy i przestał a był to etap złości na zęby dlatego wydaje mi sie ze to przez to, nieraz włozy cała piesc az po gardło....nie rozumie ze im dalej wsadzi łape to nie znaczy ze bedzie mniej dokuczac. No ale dzieci maja to do siebie ze pchaja na ''chama''. Teraz kolejny etap zbakowania........uwielbia jesc łózeczko, wbijac sie w ramie jak jest na rekach i dzisiaj próbował ulżyc sobie gazetą.........biedaczysko.

u mnie jeszcze nie zwymiotował ale pcha palce że go szarpie, staram się pilnować żeby nie wkładał no ale nie da się :) , mam nadzieje że to minie

Nieźle... Moja za to próbuje sobie wkładać palce miedzy nóżki siedząc na nocniku i nie ma przebacz - uparciuch mały...

co do nie zwracania uwagi ...

mamy na niskiej półce tv płaski na nożce co mozna przkrecac w prawo albo w lewo ... i no Pawel wycfanil ze mozna ruszac ekranem ... pierwsze dni szlak mnie trafial bo balam sie o tv.. a on z calej sily w jedna strone i druga przy tym uderzal o sciane! ;/ ale wczoraj nie zwracalam uwagi dzis tez... po paru ruchach odszzedl ... zobaczyl ze mame to nie interesuje :)

co do nie zwracania uwagi ...

mamy na niskiej półce tv płaski na nożce co mozna przkrecac w prawo albo w lewo ... i no Pawel wycfanil ze mozna ruszac ekranem ... pierwsze dni szlak mnie trafial bo balam sie o tv.. a on z calej sily w jedna strone i druga przy tym uderzal o sciane! ;/ ale wczoraj nie zwracalam uwagi dzis tez... po paru ruchach odszzedl ... zobaczyl ze mame to nie interesuje :)

Niestety w grzebaniu miedzy nózkami niezracanie uwagi nie działa.... tam tyle interesujących rzeczy... trzeba obmacać, pooglądać.... :sorry2::dry:

Asia zaczęła pokazywać rogi :sorry2:

A więc od paru dni jak czegoś nie dostanie to zaczyna walić o ziemię tym co akurat ma w łapce i wrzeszczy przy tym niemiłosiernie.

Szczypie jak jej cos nie pasuje.

Nie daje nic przy sobie zrobić.....czasami tylko da się spokojnie ubrać ale to zdarza się dość rzadko.

Też uwielbia sprawdzać co tam ma w pieluszce;-)

Co do uderzania głową to czasem to robi w łóżeczku czy na łóżku, uderza o szczebelki/ścianę z wielkim uśmiechem na ustach, ale zaraz podkładam moją rękę i sobie uderza w nią, ja mam czyste sumienie, że nie boli jej główka, a ona ma "zabawę" :)

Ostatnia edycja:
reklama
moja mala tez zgrzyta zabkami i tez pacha paluszki do buzi oraz miedzy nozki jesli jest taka mozliwosc co tylko potwierdza teorie, ze to taki etap... :-)
Poza tym tez czasem robi takie sceny zlosci, ze odrazu mam wizje tych wszystkich programow z super niania itp i ze wlasnie tak to sie moze skonczyc....ignoruje takie fochy ale normalnie im starsza tym wieksza ''scene'' potrafi zrobic....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry