reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zachowanie naszych dzieci

reklama
;-)oj dziewczyny, chyba znowu macie ochotę na sprzeczkę;-)

Mój tato ostatnio zabił muchą przy Ali, ale powiedział jej ze mucha zemdlała :-)

Alutka dziś w żłobku istny wariat :) skalała na tej krowie gumowej do skakania i panie mówią ze normalnie jak sprężyna - biegała skakala i oczywiscie wszystko z komentarzem: "Aja biega, Aja skacze". W końcu było "oj spadłam, ojojoj, ooo bozie !" :))))
Nie wiem skąd to "o boże", chyba moja szwagierka tak mówi :)

potem zakładanie butów w szatni - wszystko w biegu i w ciągłych przerwaniach : "piach piach sio, sio, sio, ojojoj, jeście tjośkę piach, sio sio sio" :-):-)

Nasze dziecko namiętnie mówi " Bije"/ "pije" w zależnosci od nastroju chyba:tak: patologia na całego:-D

Dziś uświadomiłam sobie , ze te wszystkie ksiazeczki , cuda na kiju można sobie o kant ... rozbić , gdy nie będzie kontaktu z drugim dzieckiem , kimś kto odbiera , doświadcza świat na tym samym poziomie. Dziś pierwszy raz Antek z Pawłem przy obiedzie rozbawiali sie nawzajem mimiką , ruchami powodując tym samym u nas i u nich salwy śmiechu;-) świetnie się obserwowali . interakcje międzty naszymi dziećmi są coraz bardziej świadome i celowe

agrafka ale to słodkie, Ala jest udana :)))

Martolinka lepiej bym tego nie napisala. Dzieciaki już nam dorośleją i lubią się nawzajem, doczekałyśmy się ich wspólnych pierwszych zabaw

Dziś pierwszy raz Antek z Pawłem przy obiedzie rozbawiali sie nawzajem mimiką , ruchami powodując tym samym u nas i u nich salwy śmiechu;-) świetnie się obserwowali . interakcje międzty naszymi dziećmi są coraz bardziej świadome i celowe

Martolinka - Super :)

Alicja cały czas woli kontakt z dorosłymi, w żłobku też. Dziś niestety uświadomiłam sobie że chyba koniec spokojnych zabaw na placu zabaw. Ala weszła do piaskownicy i zaraz podeszła do niej dziewczynka, taka malutka - wyglądała na około roczku, widać że od niedawno chodziła. Ale taki typ zabieracza, bo od razy zaczęła Ali wyrywać łopatkę. Ala najpierw była w szoku, potem coś ze złością krzyknęła i wyrwała łopatkę po czym pacnęła dziewczynkę łopatką w buzię:eek:.

tym bardziej , ze dzieci jeszcze nie zauważają ,że ktoś jest słabszy , czy po prostu dużo młodszy;-)
Zauważyłam , ze Antek powoli zaczyna spostrzegać z kim moze sobie pozwolić np. na wyrywanie zabawek itp. Pawełkowi to raczej on wyrwie i zabierze , z kolei z Asią się tak nie da. Ocenia przeciwnika;-)

reklama
w zasadzie ja nie widze w tym nic złego ani nienormalnego na tym etapie rozwoju, ale teraz już musze Ali pilnowac żeby komuś nie przyłożyła :)
mysle, ze to byl naturalny odruch na to, ze ktos chcial jej cos zabrac :-) Amelka sie kiedys pobila w przedszkolu o jakas zabawke, wrocila podrapana....;-) ale chlopczyk podobno tez dobrze oberwal:-D

Do góry