reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

u mnie 3 dni przed porodem 84 kg w niedziele czyli 6 dni po porodzie 74,5 do mojej wagi zostałojeszcze prawie 15 kg brzuszek juz się ładnie wchłania prawie go nie widac najgorsze to te wielkie nogi i tyłekmam nadzieje ze to szybko zejdzie

reklama
U mnie po porodzie 6 kg na minusie, zostało mi do zrzucenia jeszcze z 10 - tak dla dobrego samopoczucia ;) Niestety brzuszek nie chce się wchłaniać, muszę go ściągać pasem, bo wisi taki nieestetyczny flaczek, z rozstępami :/

anik. a nie mowili Ci w szpitalu,ze brzucha nie mozna sciskac tym pasem? Bo mi powiedzieli,że nie mozna do puki sie nie skurczy macica i caly okres połogu mam sobie odpuścić

Pieszczoszka - nikt mi nic takiego nie powiedział:no::no: serio... zresztą - na moją anemię też mi nikt nic nie powiedział, dopiero położna jak zobaczyła wyniki to kazała witaminy kupić :confused2: no to teraz nie wiem, póki co dzisiaj pasek drugi dzień dopiero założyłam... spróbuję coś na ten temat w necie może znaleźć.........

Pieszczoszko - byłam dzisiaj u lekarza, na zdjęciu szwów i spytałam od razu o pas :) otóż... mnie zrobił dzisiaj USG i okazało się, że mam jeszcze trochę krwi w macicy - dopóki się nie oczyści (ok. 2 tyg.) powiedział, żebym nie używała tego pasa, ponieważ może on zablokować oczyszczanie macicy z odchodów... Czyli, ja jeszcze czekam 2 tygodnie i mogę zacząć się "ściągać" :))

he czyli miałam racje:) mi właśnie mówili,ze jak zaraz bym zaczęła nosić po porodzie to by cos tam sie zablokowało. A powiedz mi jaki masz pas? z allegro jakiś? mozesz cos polecić?zeby dobrze flaka ścisnęło he

Pieszczoszka:D hehe, no miałaś, miałaś :p i dobrze, że mi napisałaś :)
Mam pas modelujący sylwetkę, one chyba w Lidlu były, a nawet powinny być nadal (teściowa go kupiła dla mnie w tamtym tygodniu). Powiem Ci, że bardzo fajnie ściąga, flaczek nie wisi, tylko robi się płaski brzuszek... pod bluzką, jak ktoś spojrzy, to normalnie nie widać, że byłaś w ciąży :D

Ja jak narazie nie musze brzucha niczym sciskac ( tez o tym w ciazy myslalm) brzuch sie sam wchłania , widac tylko jeszcze macice wystajaca ...kg juz 2 kg mniej niz zaczynałam ciaze ...jest szansa ze wroce do wagi z przed 1 ciazy ;-)

reklama
Do góry