reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

Ja w dzień porodu miałam 91!! Wielka byłam jak słoń. Teraz mam 70, ale w swoje ciuchy nadal się nie mieszcze...

reklama
pieszczoszka ja w zeszłym rokus tosowałam dukana i mi bardzo odpowidała ale wiem, ze nie każdemu służy. Ja czulam się świetnie, chudłam i miałam super wyniki

stosowałam dukana i nie chudłam właśnie:( książkę nawet kupiłam i nic mi to nie dało:(
Kiedyś jadłam fajne tabletki po nich schudłam w 3 mies 15 kg ale wycofali je ze sprzedaży bo ponoć miały śladowe ilości amfetaminy i powodowały kołatanie serca i uzależnienie:szok:

też stosowałam dukana. W tamtym roku mniej więcej o tej porze... Ważyłam 59, a chciałam 55, no i w ogólnym rozrachunku skończyło się na 67, więc z tą dietką to dam sobie spokój:)

Dukan był dość popularny jakiś czas temu, sporo Kwietniówek po porodzie też leciało na tej diecie i z tego co zauważyłam tylko jedna schudła i wagę utrzymuje a reszcie po jakimś czasie kg wróciły.
Mnie się jeszcze nigdy nie udało na żadnej diecie być, mam za słabą silną wolę:-D

dziewczyny ja na dukanie to tydzień raz wytrzymałam i to była jedyna dieta w moim życiu na której byłam ale znam parę osób co na dukanie dużo schudły i nie przytyły znowu.Ja jakimś cudem ważę teraz tyle co przed ciążą czyli 64 ale dla mnie to jest za dużo i planuję tak schudnąć do 58 taki plan miałam już w tamtym roku ale zaszłam w ciąże i z planów nici.a co diety to karmienie piersią wyklucza wiele niezdrowych produktów więc liczę że dzięki temu trochę schudnę no i muszę jakieś brzuszki robić

Ja dzisiaj podczas wizyty u siostry wskoczyłam na wagę i okazało się, że 2 tygodnie po porodzie mam 12 kilo mniej. Czyli ciążowe zgubiłam wszystko i do tego kilogram w bonusie :-D Jeszcze tylko brzuszek mógłby się spłaszczyć ale po cesarce to wiadomo, że musi potrwać.

ja w dniu porodu ważyłam 78:szok: wczoraj na wadze 60. Jeszcze tak z 5kg chcę się pozbyć, jak na razie to waga nadal mi spada więc liczę że się uda bez większego wysiłku;-) na koniec wytnę sobie jeszcze kawał brzucha i będzie si...:-p ogólnie u mnie karmienie piersią ewidentnie pomaga w chudnięciu i apetyt od dnia porodu mam dużo mniejszy.

moja siostra byla na dukanie i jej akurat ta dieta nie przypasowała.Ja żadnej polecić nie mogę bo na żadnej jakiejś specjalnej nigdy nie byłam. Jak już to odmawiałam sobie słodyczy, chipsów, fast foodów itp.

Wy tu o dietach a ja patrzę co jeść żeby przytyć :p Także doszło do tego że ważę 49 kg i wyglądam jak chodząca anoreksja. Chyba wybiorę się do dietetyka żeby mi przypasował dietę 2500 kcal dla kobiety karmiącej z licznymi alergiami pokarmowymi... Ciekawe ile by mnie taka wizyta kosztowała :p

reklama
Ja w dniu porodu ważyłam 72kg, dziś 61, do wagi sprzed ciąży brakują jeszcze 3kg, niestety brzuch wystający i to mnie wkurza!

Do góry