reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

argument "za" cwiczeniami brzucha przed ciaza, moj napiety brzuch 10 dni po porodzie :pZobacz załącznik 460310 niestety nog przed ciaza nie mialam wycwiczonych i wygladaja zle, ale niedlugo zaczne cwiczyc i wstawie tu efekty:)

Nie daruję Ci tego normalnie no. Po nocach mnie prześladować będzie Twój brzuch! Też chce taki, mogę nawet 10 miesiecy po porodzie czekać, byleby taki mieć! A mój nigdy nie był przesadnie szczupły, wręcz był obwieszony tłuszczykiem równo, a teraz jeszcze poszły gigantyczne pręgi. I to niestety nie tylko na brzuchu, na udach mam, pod kolanami, nawet mi się rozstęp na dole zrobił. Jedyny plus tego wszystkiego- nie przejmuję się, robiłam co mogłam, więc czyste sumienie mam. Na skłonności do rozstępów nic się nie poradzi, ja się przynajmniej pocieszam tym że brzuch wielki, końcówka ciąży już, a ja ważę dokładnie tyle samo co rok temu. A licząc od początku ciąży to tylko 3 kg na plusie.
Tak czy inaczej- niesamowicie zazdroszcze brzucha!!

Aha, dziewczyny, polecam akcje zrobienia porządku w kosmetykach. Mam niestety taki brzydki zwyczaj, że mam masę kosmetyków, których jest połowa w opakowaniu, a ja już innego używam. W chwili obecnej wszystkie nowe, czy prawie pełne opakowania schowane i zapakowane a ja zużywam te pozostałe i do przeprowadzki planuje zużyć wszystkie. Fajnie mobilizuje do dbania o siebie jednak ;)

reklama
Dziewczyny - nie dobijajcie........:-:)-:)-(

Nawet jak brzuch będzie w miarę (choć super płaski to on nigdy nie był, przed ciążą tym badziej :baffled:), to rozstępy, które mi na nim wylazły dyskwalifikują mnie w bikini

little_nina - mam podobnie z kosmetykami... jak tylko dostanę coś nowego (akurat tu mam stałe zaopatrzenie od teściowej) to chętnie bym już wypróbowała :-D Aktualnie mam 2 napoczęte specyfiki do demakijażu - nie mogłam się powstrzymać :-D ogólnie bardzo lubię kosmetyki i nic na to nie poradzę :-D

Ostatnia edycja:
nina na rozstepy tez cwiczenia po porodzie polecam. Brzuch sie wciagnie, umiesni a co za tym idzie dostepy sie zmiejsza. Wiszaca skora im nie pomaga i wygladaja jeszcze gorzej..
No i glowa do gory, skoro 3kg przytylas to po porodzie bedziesz miala mniej nic przed ciaza:-)

moje rozstępy nożne też sięgają kolan:(:( i są gęste i głębokie więc coś za coś- fajny brzuch lub fajne nogi.. ale jak zaczniesz ćwiczyć, tłuszczyk się spali to i rozstępy będą mniej przeszkadzać... przynajmniej sobie tak wmawiam hah

No będę ważyć mniej niż przed ciążą, oglądałam moje zdjęcia sprzed roku i byłam w szoku jak mi zeszczuplała twarz i nogi i w ogóle. Może w końcu uda mi się osiągnąć ludzką wagę a nie wielorybią ;)

Carmella, a tak z ciekawości- ile mniej teraz ważysz?

ja chce 50kg- tyle wazylam gdy mialam nascie lat... teraz mam wszystko w dupie, z 5kg na pewno ;|

Ej, fajnie jest posiadać tyłek a nie tylko płynne przejście pleców w nogi. Ja żałuję tylko tego że mi właśnie tyłek spadł sporo w ciąży, a taki fajny miałam ;) 50kg to mało jest, kiedyś tyle ważyłam i nie uważam że wyglądałam fajnie ;) Ja bede celować w okolicach 60kg, ale to 26kg mniej niż teraz. Dłuuuuga droga przede mną.

reklama
Ja 50 nie chce, wazylam tyle kiedys i wygladalam anorektycznie. 53 mi starczy. Ciekawe ile mi po porodzie spadnie..oby jak najwiecej.

Do góry