reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Zagęszczanie pokarmu

jako, że mój maluch ma już 4 miesiące, to mam pytanko: ile małych łyżeczek kleiku ryżowego dodać do 150 ml mleka, by nadawało się do picia?

Hej. Ja daje 3 miarki kleiku na 170 ml. mleka.:tak:
Moja mala zaczela mi sie w nocy wiercic i budzic (majac 4 miesiace przestala jesc w nocy i przesypiala cale) wiec zdecydowalam zageszczac jej mleko i jest teraz lepiej.
Jest geste...ale ja wyrabalam w smoczku porzadna dziure i leci ;-)

reklama
Nie trzeba robić większych dziurek w butelkach( nawet nie powinno się tego robić) można kupić specjalne smoczki z oznaczeniem- I, II, III. W zależności od tego jak gęsty jest pokarm podaje się dziecku butelkę przekręcając na odpowiednią dziurkę smoczek Dobrym pomysłem są kaszki Hipp( najlepiej je kupować na dodomku.pl)

Do góry