Witajcie
tak się nieśmiało dołączam, bo we wtorek biorę ostatnią tabletkę i po 2 cyklach ruszamy do ataku

tabsy brałam rok, wcześniej miałam kilku miesięczną przerwę, przed przerwą brałam pół roku a wcześniej miałam dłuuugą przerwę, chyba 3-4 letnią (po 1,5 roku stosowania).
Mam synka Szymusia z lipca 2008 - złoty strzał

za pierwszym razem a raczej bez starań oficjalnych

Zaczęliśmy planować wizytę u lekarza, mówiłam o tym, że trzeba zacząć brać kwas foliowy, myśleliśmy o dzidziusiu i po kilku dniach się okazało, że dzisiuś już u mnie w brzuszku mieszka.
Tym razem świadomie się staramy o rodzeństwo dla Szymusia
pocieszające jest, że tutaj, jak i na Ankiecie w którym cyklu się zaszło w ciążę, jednak większość po tabletkach, szczególnie jak się brało z przerwami, szybko zachodzi w ciążę, większość nawet za pierwszym razem

mam nadzieję, że i mi się uda, bo musimy się wstrzelić w dwa miesiące... Żebym urodziła w styczniu lub lutym 2012... Wiem, że to głupio zabrzmi, ale przez cholerny kredyt mieszkaniowy obydwoje z mężem musimy pracować... więc od września 2012 maluszek będzie musiał pójść do żłobka, więc już będzie musiał mieć skończone pół roku... z kolei jak urodzę za wcześnie, to mi wolnego nie starczy, żeby móc się nim opiekować do tego 1 września...
Niestety, w naszym państwie nie ma należytej opieki nam rodzinami z dziećmi...
Ale, mamy nadzieję, że się uda
Trzymajcie kciuki
Lazurowe wybrzeże - 3mam kciuki