• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Siemka! Musze wam sie pochwalic, ze wlasnie dzis juz nabylam test :tak: Kupilam sobie DIGITALa, a co mi tam :-D Mam jeszcze w zamiarze nabyc normalny, zeby zostal jako pamiatka, bo podobno na DIGITAL to co sie wyswietli po jakims czasie znika.

kwiatuszeq20 spokojnie. Wytrwam @ powinnam miec 15.02, no ale te walentynki wybralam jako magiczna date.

1 dzien roznicy mysle, ze jest OK.

Ale tak patrze na ten tescior, wlepiam sie doslownie jakby mial do mnie przemowic, hehe :-D Jednak nie zatestuje.

Jeszcze jedna staraczka w walentynki ze mna bedzie siusiac, wiec czekam cierpliwie. Przeciez nie zrobie jej w bambuko,

nie.... Obiecuje, ze wytrzymam. No. ;-)

Witajcie :)

tak się nieśmiało dołączam, bo we wtorek biorę ostatnią tabletkę i po 2 cyklach ruszamy do ataku ;)
tabsy brałam rok, wcześniej miałam kilku miesięczną przerwę, przed przerwą brałam pół roku a wcześniej miałam dłuuugą przerwę, chyba 3-4 letnią (po 1,5 roku stosowania).
Mam synka Szymusia z lipca 2008 - złoty strzał ;) za pierwszym razem a raczej bez starań oficjalnych :P Zaczęliśmy planować wizytę u lekarza, mówiłam o tym, że trzeba zacząć brać kwas foliowy, myśleliśmy o dzidziusiu i po kilku dniach się okazało, że dzisiuś już u mnie w brzuszku mieszka.
Tym razem świadomie się staramy o rodzeństwo dla Szymusia ;)
pocieszające jest, że tutaj, jak i na Ankiecie w którym cyklu się zaszło w ciążę, jednak większość po tabletkach, szczególnie jak się brało z przerwami, szybko zachodzi w ciążę, większość nawet za pierwszym razem ;)
mam nadzieję, że i mi się uda, bo musimy się wstrzelić w dwa miesiące... Żebym urodziła w styczniu lub lutym 2012... Wiem, że to głupio zabrzmi, ale przez cholerny kredyt mieszkaniowy obydwoje z mężem musimy pracować... więc od września 2012 maluszek będzie musiał pójść do żłobka, więc już będzie musiał mieć skończone pół roku... z kolei jak urodzę za wcześnie, to mi wolnego nie starczy, żeby móc się nim opiekować do tego 1 września...
Niestety, w naszym państwie nie ma należytej opieki nam rodzinami z dziećmi...
Ale, mamy nadzieję, że się uda :)
Trzymajcie kciuki ;)

Lazurowe wybrzeże - 3mam kciuki :)

Rysica witamy Cie w naszym gronie. Mam nadzieje, ze znow bedzie tu ruchliwie, bo cos cichutko sie zrobilo

ostatnio :dry: Ja tez odstawilam tabletki 2 miesiace temu (w listopadzie) i przez ten czas bralam i nadal biore

kwas foliowy. Teraz jest pierwszy miesiac naszych staranek, czekam do testowania. Normalnie bralam tabsy

jakies 2 lata, ale tez z przerwami. Mam nadzieje, ze nam sie szybko uda. U mnie wprost przeciwnie sytuacja

wyglada, bo ja teraz duzo pracuje i jakbym zaszla w ciaze to wreszcie bym sobie wypoczela :tak:

Ja testuje w walentynki z samego ranca. Tak przezywam, ze chyba tej nocy nie zasne tylko

bede wypatrywac kiedy juz moge biec sikac na tesciora :-D

Kwas foliowy oczywiscie bierz no i.... trzymam &&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
Lazurko dziękuję! :D trzymaj kciuki trzymaj, ja też trzymam :)
my zaczynamy pod koniec kwietnia - zobaczę jakie będę miała cykle po odstawieniu tabsów ;) tzn jaka długość cyklu itd

Ja teraz też pracuję, Szymek chodzi do żłobka, ale 27 grudnia miałam operację kostki i teraz jestem na zwolnieniu bo się rehabilituję ;) (100% płatną, bo to po wypadku w drodze do pracy :D) i chciałabym zajść w ciążę tak, żeby nie wracać do pracy pomiędzy rehabilitacją a zwolnieniem ciążowym :P

a kwas foliowy już biorę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry