reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Cześć dziewczyny proszę o pomoc.
Przedstawię wam moją sytuację.

Tabletki anty. biore od 5 lat (podczas brania miałam dwie przerwy 2 miesięczne podczas zmiany tabl.)
Listek zaczęłam 20grudnia, w drugim tyg zapomniałam wziąć trzech tabletek 9-tej,10-tej i 11-tej z listka (czyli 28,29,30grudnia), pominełam te tabletki, dostałam plamienia jednodniowego ale wziełam 12-tą i 13-tą o stałej porze (czyli 1 i 2 stycznia) zakończyłam drugi tydzień w sumie nie wiem po co bo całkiem odstawiłam tabletki i 3 tygodnia nie zaczęłam, czyli od poniedziałku 3 stycznia nie biorę tabletek ale nie dostałam krwawienia z odstawienia.

Dziś się dowiedziałam, ze mąż wraca o 2 tyg wcześniej z delegacji i że ok środy będzie w domu i na pewno będzie chciał sie zbliżyć.

Czy jet teraz możliwoć ze po zbliżeniu z mężem moge zajśc w ciąże? Czy teraz mam dni płodne czy nie? Jak to teraz wyglada? Czy teraz jest jakas możliwość aby wyliczyc owulacje?

nie mam pojecia skomplikowane lepiej zabezpieczcie sie dodatkowo mozliwe ze moze byc owulka kazdy ma inaczej ja nie mialam przez 6miesiecy od odstawienia ale troche to nieodpowiedzialne te zapominanie tabl poczekaj miesiac ido dziela bo ja bym sie bala bo to ze wzielas po kilku dnach dalej bylo nieodpowedzialne strasznie moglas juz wtedy zakonczyc branie

Agusia ho ho ho. ja bym czula sie niesmacznie, jakby lekarz do mnie z takimi textami startowal. ja tam lubie chodzic do gina, a to dlatego ze nie krepuje sie wizyt.

czesc laseczki.ja sobie wszystko przemyslalam i doszlam do wniosku ze luzuje z tym starananiem sie o dziecko. to juz jest nienormalne, bo od roku to jest moj jedyny cel, zyje od owulacji do owulacji, skupiam sie tylko na tym.ja musze zaczac normalnie zyc, cieszyc sie z tego co mam a mam b. wiele.w dodatku sama dzis stwierdzilam ze teraz to ciazenie nie jest mi za b. po drodze. za miesiac bede miec wiecej roboty w pracy a w wakacje chcialabym z m pojechac na wczasy za granice, gdzie jest super cieplo.wiec w sumie musze byc w dobrej formie.bedziemy sie bzykac a co bedzie to bedzie.dzis ide do ginki- jak dostane skierowanie na badanie hormonow to je zrobie a jak mnie skieruje do szpitala (w co watpie) to raczej zrezygnuje z tego na razie.

Pysia ten mój gin jest pogodnym facetem:-). Miałam trochę stracha przed pierwszą wizytą, ale teraz jest ok. On lubi sobie pożartować ale z umiarem.

reklama
Do góry