reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kilolek- rzeczywiście fajny i ta cena

Ja pamiętam jak pojechaliśmy do chrześniaka mojego Ł na Dzień Dziecka z niedużym prezentem, byliśmy z dzieciakami. Oni oczywiście nawet czekolady nie dali naszym dzieciom, chociaż wiedzieli że przyjeżdzamy. Mama chrześniaka skomentowała "No prezent Filipek dostał bo to w końcu chrzesny". No wkurzyłam się niemiłosiernie, to było oczywiste dla nich że chrzesny to powinien przyjechać z prezentem bo to CHRZESNY, ale nasze dzieci to jakieś inne i nie muszą nic dostać na dzień dziecka od nich. Tatuś Filipka to mój kuzyn i miał zostać chrzesnym Julka tylko wziął ślub cywilny bez kościelnego więc nie mógł.

Przyszły dzisiaj te klocki dla Julka na gwiazkę Jixin. Na pierwszy rzut oka świetne, autka same jeżdzą i wydają dźwięki plus światełka się świecą, helikopter ma światełko takie do szukania złodziei;-) i śmigła mu się kręcą, oczywiście odgłosy. WIeczorem się pewnie pobawimy to zobaczę jak się łączą ze sobą i czy pasują do duplo. Jakość wydaje się być identyczna jak Duplo

reklama
Dziunka jak szukałam opini w intenecie to podobno te zestawy z ciuchciami, szczęsliwa farma czy coś takiego jeszcze lepszej jakości.

Ja całe dzieciństwo miałam jeden zestaw klockow. Było to lego w duzym wiaderku. Ja miałam takie bardziej babskie, a mój brat męskie hihihi. Mama jakimś cudem na nie odłożyła i kupiła nam je przez kogoś w Niemczech. Do dzisiaj je ma schowane (mowiła że musi je poawłowi wyciągnąć). Chciałam zobaczyć czy nasz synek polubi te klocki i dostał na mikołaja taki zestawiki:

klocki-lego-creator-zestaw-do-budowy-domu-5899.jpg

Paweł jest nimi zachwycony i codziennie się nimi bawi, więc postanowiliśmyy pod choinke kupić ten zestaw :
klocki-lego-creator-pudlo-klockow-6131.jpg

Planujemy jeszcze ten:
No i chyba to mu wystarczy :) Najlepsze jest to, że innymi klockami już nie chce się bawić hmmm. Pewnie mu przejdzie.
klocki-lego-creator-5623.jpg

U nas dziś sajgon zakupowy hehe. Ludzi wszędzie mnóstwo! A poszedł zaprowadzić z Julką Asię do siostrzenicy a ja z bratówką poszłam szukać pamiętnika na hasło dla Julki. NIGDZIE nie było. Był podobny, ale na szyfr, ale w końcu stwierdziłyśmy że szkoda kasy na takie coś.
No i znalazłyśmy gitarę z mikrofonem na statywie, o takie
Agatka%20gitara%20i%20mikrofon.jpg

I za 139 zł. Mówię ok, kupujemy, ale przejdziemy się jeszcze gdzieś, moze coś innego wpadnie w oko.
Wchodzimy do innego sklepu a tam to samo, tylko 40 zł taniej:szok: wzięłyśmy od razu:tak: także Julka z głowy:-D
Aaaa jeszcze napiszę że tą kuchnię co kupiłam Asi w Biedronce za 139 zł widziałyśmy w sklepie za, bagatela, 249 zł:szok: niezła przebitka!!!!!!
O taką kupiłam:
d3073be32dc658cf.jpg

Gosiaczku no ja nie wybrałam chrzestnych w ten sposób. Patrzyłam na to kto w razie naszej śmierci dobrze zajmie się moimi dziećmi.
Chrzestną Asi jest siostra A która jest wdową z czwórką dzieci i nie wymagam od niej prezentów. Owszem na urodziny czy święta da coś, ale jak w tym roku na zająca nie dała nic, to nie miałam pretensji, bo wiem że nie miała pieniędzy. Ale zawsze mogę liczyć na inną pomoc np. krawiecką;-) i najważniejsze dla mnie jest to aby chrzestni się pojawili i nie ważne czy z czekoladą czy z mega drogim prezentem.

Nie bawił by mnie prezent, a wręcz wstyd by było mi go przyjąć gdy wiedziałabym że ten ktoś odbiera w ten sposób coś sobie/swoim dzieciom.

ALE jak stać tego kogoś na prezent i celowo tego unika i nawet nie odwiedza swojego chrześniaka to już jest karygodne.

dziunka o ile dobrze pamietam w polsce prawnie dziadkowie sa w kolejce do zajecia sie dziecmi po smierci rodzicow, chrzestni nie maja z tym nic wspolnego, chyba ze wspomoc mentalnie:) niestety nie mozna wybrac osoby ktora zajmie sie naszymi dziecmi kiedy nas nie bedzie:/

a klocki jixin polecam! sa o niebo tansze i kompatybilne z lego i tak samo trwale:)

reklama
Etna klocki super a powiedz czy nie za małe te elementu bo na opakowaniu, że powyżej 4 lat. Też się nad takim zestawem zastanawiałam ale jednak wzięłam te większe klocki.

Dziunka z pewnością Julka będzie zadowolna :)))

Do góry