reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

gie-oska Kopiliśmy farbę z Dulux "francuska lilia" oto link do koloru, ale na żywo wygląda znacznie lepiej, jak pokoik będzie pomalowany do końca i urządzony to wkleję fotki: Dulux Polska - Kolory
Z tym, że te dywany są małe:-( bo tylko 100/160, jak nie kupię gdzieś na mieście innego większego, to zamówię ten na allegro z Puchatkiem.

Pytałaś o pralki, te w wersji pomniejszonej, tez takiej szukam, bo zależy mi na wąskiej z wsadem z przodu, w domu u moich rodziców jest Whirlpool, ale ta duża i mogę Ci tą firmę polecić, bo jest rewelacyjna, oszczędna i ładna:tak:
To link do sklepu, który jest też w Oleśnicy, można zakupy robić przez internet, jest nie drogo i ceny można negocjować: "Kajt" - AGD/RTV

czyli wszystkie 4 sciany masz pomalowane na ta francuska lilie??ja dla Mai tez mam farby dulux wczoraj kupione...dywany z tweety 100na100chyba w kastoranie bly za 100zl a w Konforcie z puchatkiej juz za 300.. wiec wg mnie co dzieciece to drozsze...mi akurat pasuje wymiar tych dywanow z allegro bo wiekszych nie chce tylko ciekawe jakie one grube sa??Ty tez bedziesz pralme z whirpolla kupowac?

Royankka mi lekarka zabronila czytam net np o wycieku wod plodowych uduszeniu pepowina bo tylko niepotrzebnie sie o tym mysli i denerwuje...niestety te uduszenia to chyba robi sie z dnia na dzien albo z godz na godz wiec ciezko temu zaradzic...a moze stetoskop taki jak lekarze maja lepiej tetno lapie??Bura taki uzywala do tetna corek...

reklama
ja miałam pożyczony stetoskop od kuzyna W (jest lekarzem) i było dobrze słychać serduszko tylko nie pamiętam od ktorego tygodnia :baffled:
teraz też sobie pożyczę fajna sprawa tak sobie posłuchać

oj Royannka po co my czytamy takie rzeczy??Ty wyczylalas to na onecie ja to widzialam w zeszlym tyg w filmie i cala zestresowala on tamtej pory chodzilam ale na usg wszystko ok bylo...jakmyslisz do jakiego tyg dziecko jest zagrozone obwinieciem sie pepowina wokolo szyji??
chyba do samego końca. /moja mama mówi, ze czuła jak mój brat się strasznie wierci dzień przed porodem i był właśnie owinięty pępowiną. Przypuszcza, ze właśnie wtedy się oplatał.
Ale chyba najczęściej się plątują jak się przekręcają głową w dół. Chociaz nie wiem czy juz w trakcie porodu nie moga się jeszcze zaplątać.

chyba do samego końca. /moja mama mówi, ze czuła jak mój brat się strasznie wierci dzień przed porodem i był właśnie owinięty pępowiną. Przypuszcza, ze właśnie wtedy się oplatał.
Ale chyba najczęściej się plątują jak się przekręcają głową w dół. Chociaz nie wiem czy juz w trakcie porodu nie moga się jeszcze zaplątać.
Moje drogie
Nie chodzi o to żeby się nakręcać ale prawda jest taka, że trzeba byc czujnym...
Pamiętacie? Pisałam już kiedyś - kuzynka mojego Ł w 7m-cu straciła dziecko bo właśnie pępowiną się owinęło...

gie-oska chciałabym, bo jest wypróbowana i programator ma łatwy ;-), a z Whirlpool można kupić u nich w fabryce na Psim Polu podobno taniej. Nie byłam tam, nie sprawdzałam, ale jak jesteś z Wrocławia i masz czas, to możesz sobie sprawdzić, zadzwonić do nich zapytać.
Ja szukam trochę większego dywanu, bo pokoik jest dość duży i chciałabym, żeby dziecko miało na czym raczkować czy się bawić, pod dywanem mamy parkiet drewniany, ładny jasny:-)

gie-oska chciałabym, bo jest wypróbowana i programator ma łatwy ;-), a z Whirlpool można kupić u nich w fabryce na Psim Polu podobno taniej. Nie byłam tam, nie sprawdzałam, ale jak jesteś z Wrocławia i masz czas, to możesz sobie sprawdzić, zadzwonić do nich zapytać.
Ja szukam trochę większego dywanu, bo pokoik jest dość duży i chciałabym, żeby dziecko miało na czym raczkować czy się bawić, pod dywanem mamy parkiet drewniany, ładny jasny:-)

dzieki za cynk z tymi pralkami..mojego m kolezanka pracuje w tym whirpoolu na Psim Polu...a nie wiesz czy whirpool robi pralki slim czyli te ciensze niz normalne i ladowane od frontu!!
Jakiego rozmiaru dywanu szukasz??i jak duzy pokoik bedzie mial synek??cala podloge macie w parkiecie??

Ja w końcu się przełamałam i rozpoczęłam zakupki dla Mluszka :-D Pierwszy zakup to łóżeczko :-) Byli u nas znajomi z 9 miesięcznym szkrabem i stwierdziliśmy z mężem, że skoro przyjeżdzają na kilka dni, to bez sensu żeby mały się męczył z rodzicami na materacu (nasz drugi pokój nie jset do końca umeblowany ) Łóżeczko przeszło chrzest bojowy, Szkrab był zachwycony pozytywką i wiszacymi maskotkami :-) Mam nadzieję, że Nasz Maluch również podzieli jego zdanie:-D

Lekarz (specjalista do spraw wad płodu) powiedział mi dzisiaj, że dziecko w brzuchu może się owijać pępowiną jak mu się podoba, problem może (ale nie musi) być dopiero przy porodzie. A zawinąć może się w każdej chwili.

reklama
co do pepowiny... wiem ze w wiekszosci Was to nie uspokoi... ale kiedys w Ostrym dyzurze byl taki odcinek ze wlasnie glownym bohaterom chyba w 7,8 lub 9 miesiacu bobas umarl bo sie obwiazal pepowina...i bylo pokazane ze niestety jak tak ma byc to nic temu nie zapobiegnie... po prostu tak bylo pisane i nic nie dalo sie zrobic... obojetnie kim sie jest i jakich sie ma lekarzy... takze ja w ten sposob sobie to tlumacze... co ma byc bedzie i nie panikuje... bo sa rzeczy niezalezne calkowicie od nas....

teraz wroce do przyjemniejszego tematu : zakupy :)
wczoraj nabylam w Fashion House w skepie drewexu DREWEX PLED WELUROWY konik 70x100 /zielony/ (688515285) - Aukcje internetowe Allegro za 28 bedzie ladnie pasowac do zielonego Xlanderka :)

oraz DREWEX ogromne okrycie kąpielowe 100x100cm WZORY! (685930067) - Aukcje internetowe Allegro pozycja 12 my zaplacilismy 25zl w kremie ale z helikopterkiem (gat II byl po 20zl)

posciel safari 3 el. byla tez w cenie chyba ponizej czy kolo 100zl.. ale akurat wykupili... wiec zamowimy chyba...

mam juz jeden reczniczek ale te z drewexu sa o niebo lepsze, jak tamten pierwszy mial wkladana tekturke aby grubo wygladac... tak tez z drewexu sa wlasnie takie grube... i zastanawiam sie czy nie dokupic sobie jeszcze dwoch, aby latwiej mi z praniem szlo... a sa na prawde milusie w dotyku, gruba bawelna i pisze na nich ze sluzyc moga do 3 roku zycia...

Do góry