reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Weri
A to ciekawe co piszesz bo ja mam wrażenie że w Ie są tańsze ubranka niż w Pl. Oczywiście można i droższe kupić jakichś firmowych marek no ale generalnie, patrząc na to że dzieciak i tak tylko kilka miesięcy będzie to nosić to wydaje mi się bezsensem inwestowanie nie wiadomo jakich pieniędzy...

Dziewczy co myślicie o zakupie już teraz odciągaczy pokarmu, sterylizatorów i podgrzewaczy do butelek i innych akcesoriów do karmienia? Ja uważam, że na to jest czas przynajmniej do momentu kiedy będe musiała zostawiac małego z kims innym. W szkole rodzenia ostrzegaja przed ściaganiem nadmiaru pokarmu bo im więcej się ściga, tym więcej sie go produkuje więc samo dziecko powinno to regulować. Więc kto wie, może do 6 miesiąca nie będe miała takiej potrzeby.

sterylizator kupiłam taki: Mikrofalowy sterylizator parowy CANPOL 2/847 A.1 (672717308) - Aukcje internetowe Allegro
w laktator wolałam też wcześniej się zaopatrzyć - Medela * LAKTATOR ELEKTRYCZNY * Mini Electric (678386231) - Aukcje internetowe Allegro
A co do podgrzewacza to dałam sobie spokój - tzn jeśli swierdzę że faktycznie potrzebuję to kupię ale wydaje mi się że garnek z gorącą wodą w zupełności wystarczy ;-)

reklama
Ola jaka masz mate edukacyjna??wklej zdjecie i jaki lezaczek do wanny??w tym sklepie dziecko co bylas wczoraj sa wozki??nie wiesz czy buzz sa tam??chcialam tam pojechac ale to dla mnie na drugim koncu miasta jest:)

podoba mi sie ten kombinezon..i jak za taka cene warto kupic tylko pamietaj ze rozmiar rozmiarowi nie rowny i ja mam kombinezon na 68...ale zawsze mozesz dokupic jakas kurteczke wieksza i jakos przemeczycie sie przez zime:-)

Kochana matę na allegro mąż kupił używaną Mamas Papas.
A leżaczek do wanienki jest taki tradycyjny plastikowy pistacjowy- ze sklepu Dziecko za 12 zł-nie mam jak foty zrobić.
Nie wiem czy byly Buzzy w Koronie, bo już kompletnie nie oglądam wózków, ale jak będę tam jeszcze to zerknę.
Tak wiem-dla Ciebie Korona to koniec swiata :-)

Który byście wolały kombinezon z tych czterech ?

Załączniki

• 1_f.jpg
    1_f.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 41
  • 702552530.jpg
    702552530.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 47
  • 702552539.jpg
    702552539.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 42
  • 702552596.jpg
    702552596.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 40
  • 657465086.jpg
    657465086.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Zmierzyłam właśnie śpioszek, który jest niby na 0-0m, czyli 56 cm. Od dekoltu do wszycia stópki ma 46cm. O co chodzi ?? :szok:
Parę tygodni temu też się tak samo zdziwiłam :-D Chodzi o to, że rozmiar 56 jest na dzidzię o długości 56 czyli razem z nóżkami i główką. W przypadku Twojego ubranka 46 cm to jest po prostu tułów do stópek.

Wie ktoś może ile cm długości powinny mieć body w rozmiarach 56 i 62?

No to kamień z serca, bo mam 9 śpiochów i wszystkie tej długości. Zmierzyłam body. Newborn (mierzone przez środek, po plecach) ma 31cm, a 0-3m 33cm.

Kochana matę na allegro mąż kupił używaną Mamas Papas.
A leżaczek do wanienki jest taki tradycyjny plastikowy pistacjowy- ze sklepu Dziecko za 12 zł-nie mam jak foty zrobić.
Nie wiem czy byly Buzzy w Koronie, bo już kompletnie nie oglądam wózków, ale jak będę tam jeszcze to zerknę.
Tak wiem-dla Ciebie Korona to koniec swiata :-)

Który byście wolały kombinezon z tych trzech ?
Różowo-czerwony to rozmiar 62
Pomaranczowy to rozmiar 62
Zielony to rozmiar 68

a mi sie zielony i zolty podoba:-)

reklama
OOO Wrocławski ten sam gust hehe.
Ja chciałam zielony lub żółty , ale laski strasznie windują cenę na aukcjach-wysoko licytują i dupa......, dlatego kupię chyba ten czerwony w opcji KUP TETAZ.

Do góry