reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

dziewczyny mam pytanko bo byłam dzis w realu i widziałam promocje na pampersy, ale były żółte i zielone w zielkonych było 84 a w zółtych o ile sie nie myle te były od 3-6 kg było 92 sztuki...wydaje mi sie ze któras juz pisała o tym ale jezeli mozecie to prosze przypomnijcie które lepiej kupic i czy warto az tyle, no bo moze maluszek bedzie miał uczulenie...

reklama
dziewczyny mam pytanko bo byłam dzis w realu i widziałam promocje na pampersy, ale były żółte i zielone w zielkonych było 84 a w zółtych o ile sie nie myle te były od 3-6 kg było 92 sztuki...wydaje mi sie ze któras juz pisała o tym ale jezeli mozecie to prosze przypomnijcie które lepiej kupic i czy warto az tyle, no bo moze maluszek bedzie miał uczulenie...
helenka na początek to ja bym kupiła te żółte tylko z numerkiem 1 i one są pakowane po 43 szt i kosztują ok 25 zł, a następną paczkę też żółte z numerkiem 2 pakowane po 92 szt i tych możesz kupić więcej bo na pewno przez pierwszy miesiąc większych nie trzeba :))
tak wyglądają te pampers 1
PAMPERS 1 - New Baby - Noworodek 2-5 kg, 43 szt. MAŁA PACZKA
a tak wyglądają pampers 2
Pieluchy Pampers mini 94 szt.: Sklep Internetowy Baby Fant

helenka na początek to ja bym kupiła te żółte tylko z numerkiem 1 i one są pakowane po 43 szt i kosztują ok 25 zł, a następną paczkę też żółte z numerkiem 2 pakowane po 92 szt i tych możesz kupić więcej bo na pewno przez pierwszy miesiąc większych nie trzeba :))
tak wyglądają te pampers 1
PAMPERS 1 - New Baby - Noworodek 2-5 kg, 43 szt. MAŁA PACZKA
a tak wyglądają pampers 2
Pieluchy Pampers mini 94 szt.: Sklep Internetowy Baby Fant
Potwierdzam:tak:

a do kiedy ta promocja? Masz może link do gazetki Real??

co do przewijaka miekkego - chyba sie za bardzo napalilam nie analizujac... nie wiem jak to prac - nie ma metki, bede do nich pisac.. i rzeczywiscie fajnie wyglada ale po pierwszym obsikaniu trzeba by bylo zmienic... wniosek - trzeba dokupic normalny przewijak....
na miękkim przewijamu pożesz położyć podkałd (z jednej stronie ceratka, z drugiej flizelinka) i nie przecieknie. W rossamnie są takie po 11zł (10 szt)

na miękkim przewijamu pożesz położyć podkałd (z jednej stronie ceratka, z drugiej flizelinka) i nie przecieknie. W rossamnie są takie po 11zł (10 szt)

Kilolek tylko ze sens by to chyba mialo gdyby dzidzia bezposerdnio na miekkim lezala.... (od spodu ma taka gume? plastik? nieprzemakalne...) tylko co z gora?? bo zalozmy codziennie bedzie na tym sikac to co dziennie by prac trzeba bylo, a jak podklad poloze to tylko ladnie bedzie wygladac jak malucha nie bedzie :| :confused: juz sama nie wiem :(

Kilolek tylko ze sens by to chyba mialo gdyby dzidzia bezposerdnio na miekkim lezala.... (od spodu ma taka gume? plastik? nieprzemakalne...) tylko co z gora?? bo zalozmy codziennie bedzie na tym sikac to co dziennie by prac trzeba bylo, a jak podklad poloze to tylko ladnie bedzie wygladac jak malucha nie bedzie :| :confused: juz sama nie wiem :(
no ja kładłam właśnie na wierzch. Mój potrafił sikać przy każdym przewijaniu.
Tylko jak kupisz sztywny z ceraty to będziesz musiała na nim położyć jakąś pieluszkę, bo cerata zimna i nieprzyjemna, więc i tak nie będzie widać przewijaka.
A ja do łazienki, na pralkę kupiłam miękki ale z ceraty.

A ja wpadłam w taką panikę po wczorajszym usg (maluch 1700g), ze od rana ciuszki się piorą, bo mam wrażenie, zę zaraz się urodzi :baffled::szok:

no ja kładłam właśnie na wierzch. Mój potrafił sikać przy każdym przewijaniu.
Tylko jak kupisz sztywny z ceraty to będziesz musiała na nim położyć jakąś pieluszkę, bo cerata zimna i nieprzyjemna, więc i tak nie będzie widać przewijaka.
A ja do łazienki, na pralkę kupiłam miękki ale z ceraty.

Kilolek to co nie kupowac tego sztywnego przewijaka? juz mam metlik w glowie... moze poczekam az mi komoda do przewijania przyjedzie i jak to poloze moze cos mi sie rozjasni...

hihi co do prania ciuszkow ja czekam na 1 wrzesnia... choc chyba teraz posciele i ochraniacze i rozki wypiore w weekend jak bedzie cieplo... aby powysychalo ladnie bo jednak grube tez rzeczy sa :)
U mnie wszystko bedzie prane jak zgromadze co trzeba aby kolorystycznie wyprac :) a jeszcze troche nam brakuje :(

reklama
Kilolek to co nie kupowac tego sztywnego przewijaka? juz mam metlik w glowie... moze poczekam az mi komoda do przewijania przyjedzie i jak to poloze moze cos mi sie rozjasni...

hihi co do prania ciuszkow ja czekam na 1 wrzesnia... choc chyba teraz posciele i ochraniacze i rozki wypiore w weekend jak bedzie cieplo... aby powysychalo ladnie bo jednak grube tez rzeczy sa :)
U mnie wszystko bedzie prane jak zgromadze co trzeba aby kolorystycznie wyprac :) a jeszcze troche nam brakuje :(
ja bym nie wydawała kolejnej kasy na drugi pzrewijak, bo tak czy inaczej musisz cooś na nim położyć. Możesz sobie najwyżej kupić np pieluszki flanelowe nawet foliowane z jednej strony gdzieś na allegro widziałam w kolorach pościeli
Ja dziecięce piorę wszystko razem. Mam tylko jedną sztukę ciemno czrwonych śpioszkówto ich się boje do reszty wrzucić, ale tak to mi nigdy nic nie zafarbowało

Do góry