reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kilolek a jak pierzesz przescieradla frotte malucha? bo na razie mam niebieskie, zielone i bede miec dwa kremowe, ale nie wloze ich z ciuszkami a to takie malenstwo ze nie wiem jak pralke zapelnic :(

reklama
Prześcieradła, ręczniki, pościele, kocyki, wszystko to piorę razem z ubrankami.Długi program do prania bielizny dziecięcej (u mnie w pralce indesit to nr 3) + podwujne płukanie i 60 stopni prez pierwsze miesiace, potem normalnie 40.
Właśnie sobie uświadomiłam, ze wszystkie dzisiejsze ciuszki uprałam z przyzwyczajjenia w 40 stopniach i zastanawiam się czy prać jeszcze raz czy nie. :sorry2: chyba sobie daruję, bo w końcu jeszcze będę je prasować. Sama nie wiem. Albo nastawię na jakieś krótkie szybkie?

dziekuje dziewczyny za pomoc napewno tak zrobie... niestety nie wiem jak długo ta promocja bedzie trwała... ale zaopatrze sie w nie napewno...

Prześcieradła, ręczniki, pościele, kocyki, wszystko to piorę razem z ubrankami.Długi program do prania bielizny dziecięcej (u mnie w pralce indesit to nr 3) + podwujne płukanie i 60 stopni prez pierwsze miesiace, potem normalnie 40.
Właśnie sobie uświadomiłam, ze wszystkie dzisiejsze ciuszki uprałam z przyzwyczajjenia w 40 stopniach i zastanawiam się czy prać jeszcze raz czy nie. :sorry2: chyba sobie daruję, bo w końcu jeszcze będę je prasować. Sama nie wiem. Albo nastawię na jakieś krótkie szybkie?

Kilolek u mnie nie ma prania dzieciecego... moge dodac opcje podwojne plukanie, temp. tez moge sobie ustawic... choroba a ile pierze ten dzieciecy program? i nic ci nie farbuje??? ja to zawsze przewrazliwiona jestem :happy2:

Kilolek u mnie nie ma prania dzieciecego... moge dodac opcje podwojne plukanie, temp. tez moge sobie ustawic... choroba a ile pierze ten dzieciecy program? i nic ci nie farbuje??? ja to zawsze przewrazliwiona jestem :happy2:
Katarzynko, w Rosmanie na 16zl mozna kupic opakowanie 20szt chusteczek, ktore dodaje sie do prania i one wylapuja kolor. Mozna dac 1 sztuke, a mozna i dac ze 4szt naraz. Wyprobowalam, dzialaja, z tym, ze ja racze piore kolorami, tzn dziele tylko na 2 rodzaje-jasne i ciemne. No i w tych jasnych rozne rzeczy sa, np kremowe co farbuja, a jak wsadze chusteczki to one wylapuja kolor.

Katarzynko, w Rosmanie na 16zl mozna kupic opakowanie 20szt chusteczek, ktore dodaje sie do prania i one wylapuja kolor. Mozna dac 1 sztuke, a mozna i dac ze 4szt naraz. Wyprobowalam, dzialaja, z tym, ze ja racze piore kolorami, tzn dziele tylko na 2 rodzaje-jasne i ciemne. No i w tych jasnych rozne rzeczy sa, np kremowe co farbuja, a jak wsadze chusteczki to one wylapuja kolor.

Royana poszukam a na jakim dziale one sie znajduja?

Ps. a dziewczyny z ciuchexow jak pierzecie rzeczy? jeszcze nic nie mam takiego... ale uwielbiam wyprawy po zdobycze.. ale na razie musze poczekac czego nam brakuje bo mamy jeszcze od jednej kuzynki dostac ciuszki po dzieciaczku :)

Royana poszukam a na jakim dziale one sie znajduja?

Ps. a dziewczyny z ciuchexow jak pierzecie rzeczy? jeszcze nic nie mam takiego... ale uwielbiam wyprawy po zdobycze.. ale na razie musze poczekac czego nam brakuje bo mamy jeszcze od jednej kuzynki dostac ciuszki po dzieciaczku :)
Sa chyaba na dziale z proszkami, plynami itd. Nazywaja sie"chusteczki wylapujace kolor" firmy Dr.Beckmann. Maly kartonik-moze jak 2paczki papierosow.

Rzeczy z ciuchexow dla dziecka piore zawsze pierszy raz na dlugie pranie, jak mozna to 60st z naszymi rzeczami, a dopiero pozniej w proszku dzieciecym, moze byc krotsze pranie-ja mam takie ulubione opty45(pierze ok 45minut w tem 40st)zawsze z dodatkowym plukaniem. Wiesz, najlepiej byloby zawsze dlugie pranie na 60st, ale prawda jest taka, ze teraz najwiecej jest ubranek, ktore mozna prac tylko do tem 40st. A dlugie pranie z podwojnym plukaniem mnie denerwuje bo pierze u mnie ok 3godzin. A dzieciaczki wlasciwie mocno sie nie brudza, tylko poca, chodzi o odswiezanie ciuszkow.

fiu ile nowych informacji :( ciagle czegos nie wiem a jakos sily nie mam aby studiowac wszystkie podreczniki dot. malucha :) a i tak w sumie takich praktycznych info nie ma w nich :) dzieki serdeczne :)

Jako że siedzę w domu i nie mam zajęć, to czasami coś na internecie wypatrzę, i tak oto kupiłam kombinezonik na wyjście ze szpitala 459-074-X44.jpg
w rzeczywistości wygląda jeszcze ładniej i jest straaasznie mięciutki i taki...delikatny ? :sorry2:Sama bym się w niego ubrała hehe.
A druga rzecz to łuk z zabawkami, jak się pacnie żółwia to gra 3 melodyjki(oczywiście już testowałam i go "pacłam" nie raz:cool2:)0750.jpg

P się śmieje, że mała jeszcze się nie urodziła a już wszyscy koło niej skaczą i tylko prezenty przynoszą, więc lepiej nie myśleć co będzie później...;-)

reklama
oj koło 2 godzin! Ale fakt, ze ja mam mało welurków i jakiś nadzwyczajnych ciuszkó, super extra. Właściwie same zwykłe śpioszki i kaftaniki.

Do góry