reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
czyli pasy maja byc sciagniete na maxa?

powinny
Dziecko jak będzie nauczone, że ma ściągnięte to się nie będzie źle w tym czuło, bo nie wie, że można inaczej.
Ja wychodzę z tego założenia i dlatego zapinam wszędzie gdzie są pasy i nie mam z tym żadnych problemów nieakceptacji tego faktu (piszę tu o Pati)
dziewczyny mozcie polecic jakies niekapki..ja wiem ze juz bylo o tym...aventa nie chce bo sie u mnie nie sprawdzil bo kapal czy ktoras z Was ma taki CANPOL LOVI KUBEK NIEKAPEK 360 MINI 210ml 9+ (1079263325) - Aukcje internetowe Allegro albo cos slyszala o nim??

mam zamiar też taki zakupić,bo mój nie pija z niczego a ze szklanki to jakoś mu idzie. tzn. aktualnie pije z rozbrojonego niekapka (leci mu). Kuzynka ma taki kubek i jest i ona i jej dziecko z tego zadowolone

no i przyszel na mnie czas na kupno fotelika. Obejrzalam kilka w sklepie (dużego wyyboru nie było) i sama już nie wiem. Jak wydaje sie porządny to z kolei mało się rozkłada. W sumei to chyba z tych co widziałam to 2 wydały mi się najlepsze - chicco key1 i optima ale chocco mniej się rozkłada a ta optima wydaje mi się dośc tandetna w wykonaniu. Doradzicie mi coś?
A moze macie juz jakiś fotelik, który możecie mi polecić żeby byl dobrze wypełniony (z wkąłdką najlepiej żeby dziecko nie latalo po tym foteliku) i się rokładał jak najbardziej.

Nie kupować bo i po co ;-)
Chodzik:
-zaburza naturalny proces rozwoju ruchowego dziecka - no bo maluch wzmacnia kręgosłup siadając, pełzając, obracając się, schylając a tu nagle jest wrzucone w chodzik i nie ma możliwości ćwiczeń, obciążamy w ten sposób jego plecy i ingerujemy w proces jego rozwoju, już nie mówiż o tym że pobudza do pracy inne grupy mięśni.
-obciąża stawy biodrowe, chodzik wymusza jedną pozycję, dziecko nie może jej zmienić, wisi w chodziku, dziecko nie może z niego wyjść, chodzik ogranicza sprawność dziecka
-dziecko nie widzi tego co ma pod nogami, więc nie zwraca uwagi na przeszkody, więc nie uczy się ich pokonywać
-wymuszona pozycja dziecka wpływa na stawy i może objawić się w przyszłości żłym ustawianiem nóg i bioder w trakcie chodzenia, przez co może mieć problem ze stawami w życiu dorosłym.

Sorki za wywód, musiałam to wykuć aby wyjaśniać rodzinie A czemu nie chcę chodzika.

NAJLEPSZY JEST JEŹDZIK:tak:

reklama
My jeszcze nie kupiliśmy fotelika:zawstydzona/y:. No ale juz niebawem...
Kupować chodzić czy nie?

nie kupowac...ja mam po Majce..kacper uzyl moze z 5razy i zaczal niebezpiecnize sie z niego wychylac i chodzi zostal zchowany...tj Dziunka pisze lepszy jezdzik...

Kasiulla jak tam "nasza" sprawa organizatorska sie ma??;-)

Do góry