reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Eff_k daj najamiary na tego sprzedawce abysmy byly czujne ;) a pozatym mysle ze nie moze on robic tak ze wystawia rzecz jakiej nie ma !!
napisz maila do allegro ! spytaj, naswietl sprawe byc moze z Towojej strony na tym sie skonczy i na negatywie dla niego ale allegro musi wiecie co takich sprzedawcach wiem ze sa warunki jakies i moze miec on zawieszone konto !!

reklama
kurcze, powiedzcie mi jak to jest z zakupami na allegro, bo mnie chyba gościu w jajko zrobił. Wczoraj wylicytowałam basenik dla małej (taki jak ma mary i kingula), cena baseniku 38,50 i mozliwość odbioru osobistego. Dostałam potwierdzenie zakupu więc dziś radośnie pohasałam po odbiór a tu niespodzianka: pani z dużym nosem oświadczyła, ze nie ma basenu, ale moge w zamian dostać inny (bez daszku i miekkiego dna, taki za 17 zl) a ja, że nei chce innego tylko ten który wylicytowałam, byl dostepny i aukcja została przeprowadzona prawidłowo. A baba, ze no nie ma i już. Więc pytam ile musze czekać, a ta zebym se gdzie indziej kupiła bo ona nie wie czy beda zamawiane w ogóle, nosz k.....m.. jaja jakieś. I na odchodne druga rzuciła "przepraszamy". Wróciłam do domu poirytowana, wchodze na strone typa (bo ma jeszcze sklep netowy, ale wyglada jakby to bylo spojne z allegro, patrze a tam ma basenik i nawwet zaznaczone ze DOSTEPNY, ale cena 46,51. I o co tu biega ? Można tak zrobić w ogóle, ze wystawia się aukcjie a towaru nie ma? A co jakbym zaplacila przelewem a nie przy odbiorze? Na pewno wystawie mu zacny komentarz na allegro, a czy jest jeszcze opcja zeby wydusic od niego ten basen ? Generalnie moge se kupic za to 46 gdzieś indziej, ale jestem wkurzona i chetnie pouprzykrzam typowi zycie.
na 100% nie moze sprzedawac czegos, czego nie ma. radzila bym najpierw zglosic sprawe allegro,a dopiero potem dawac negatywa - kretyn moze Ci od razu dac koment "odwetowego" i popsujesz sobie punktacje. z tym ze watpie, aby allegro zrobilo z tego jakies halo, chyba ze wiecej osob tak zalatwil. ewent zostaje zgloszenie na policje oszustwa, albo moze wczesniej chociaz postrasz goscia tym, ze zglosisz. na niektorych dziala taka stanowczosc.no i tez poprosze o namiar na tego sprzedawce. w sumie moge go zagadnac, czy jak bym cos u niego kupila, to czy aby na pewno to bedzie mial, bo "slyszalam ze to roznie bywa"---tez bedzie wiedzial ze to juz naglosnione;)
(ehhhh utrzymuje sie z allegro i czasami to bym polowe ludzi poblokowala, tak kombinuja ;) )

dałam sie nabrac na 1031 pozytywów :/ ... chcialam miec juz ten basen, bez oczekiwaania na przesyłke, zwłaszcza ze typ ma "sklep" 10 min spacerkiem ode mnie, a jutro wyjezdzamy do rodziców (taki spontan hyhy) i mała miałaby gdzie siedziec na dworzu.

kurcze, powiedzcie mi jak to jest z zakupami na allegro, bo mnie chyba gościu w jajko zrobił. Wczoraj wylicytowałam basenik dla małej (taki jak ma mary i kingula), cena baseniku 38,50 i mozliwość odbioru osobistego. Dostałam potwierdzenie zakupu więc dziś radośnie pohasałam po odbiór a tu niespodzianka: pani z dużym nosem oświadczyła, ze nie ma basenu, ale moge w zamian dostać inny (bez daszku i miekkiego dna, taki za 17 zl) a ja, że nei chce innego tylko ten który wylicytowałam, byl dostepny i aukcja została przeprowadzona prawidłowo. A baba, ze no nie ma i już. Więc pytam ile musze czekać, a ta zebym se gdzie indziej kupiła bo ona nie wie czy beda zamawiane w ogóle, nosz k.....m.. jaja jakieś. I na odchodne druga rzuciła "przepraszamy". Wróciłam do domu poirytowana, wchodze na strone typa (bo ma jeszcze sklep netowy, ale wyglada jakby to bylo spojne z allegro, patrze a tam ma basenik i nawwet zaznaczone ze DOSTEPNY, ale cena 46,51. I o co tu biega ? Można tak zrobić w ogóle, ze wystawia się aukcjie a towaru nie ma? A co jakbym zaplacila przelewem a nie przy odbiorze? Na pewno wystawie mu zacny komentarz na allegro, a czy jest jeszcze opcja zeby wydusic od niego ten basen ? Generalnie moge se kupic za to 46 gdzieś indziej, ale jestem wkurzona i chetnie pouprzykrzam typowi zycie.

zglos to jak najszybciej do allegro opisz cala sytuacje...poza tym te baseny muchomorki sa w auchane na bielanach po 34zl...wiec mozecie dzis podjechac..ostatnio byly w promocji po 26zl i my sie na ta promocje zalapalismy:-)

reklama
ojej, Gosiu, dzieki za info, dzisiaj juz nie pojedziemy ale jak K bedzie jutro wracal z Kudowy to zakreci do oszołoma i moze jeszcze beda :)

Do góry