reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Ja raczej na pewno będę od początku dokarmiać butelką, bo dla dwójki raczej mi nie starczy pokarmu. W tej sytuacji podgrzewacz by się przydał...albo dwa ;-)
Niekoniecznie bedziesz musiala dokarmiac, niektore kobietki maja tyle mleka, ze w szpitalach dziela sie pokarmem z innymi dziecmi:tak:Wiem to od znajomej co pracuje w szpitalu.

ponoć jak się gotuje butelki w garnku z wodą to one robią się brzydkie (ciemnieją czy jakoś tak), a podgrzewacz do butelek ? tak sobie myślę, że wygodny,(...)
Ja karmilam mieszanie i dokarmialam tylko butelka. Nie mialam ani sterilizatora ani podgrzewacza i uwazam, ze dla mnie to zbedny wydatek. A butelki mi nie pociemnialy, nigdy nie smierdzialy po wygotowywaniu:-D:tak:
Ale to moze zalezec od wody, bo jak bylam u rodzicow i tam wygotowalam, to na butelkach byl jakis pyl, osad, sama nie wiem. W dotyku jak pyl...

Bura jezeli se powiesz dam rade i nie zalamiesz sie to bedzie wsyztsko ok :) znajoma urodzila w styczniu chlopca i dziewczynke blizniaki :) i od poczatku ona mowi ze se nie poradzi i z byle powodu dzowni do meza bo corka placze i nei wie co zrobic albo ze nei daje rady ... wystarczy chciec :) bedzie dobrze :)

Żeby tylko były zdrowe - to jest najważniejsze!!!
oj to kazda matka pragnie przedewszystkim aby bylo zdrowe:-)
Niekoniecznie bedziesz musiala dokarmiac, niektore kobietki maja tyle mleka, ze w szpitalach dziela sie pokarmem z innymi dziecmi:tak:Wiem to od znajomej co pracuje w szpitalu.

Ja karmilam mieszanie i dokarmialam tylko butelka. Nie mialam ani sterilizatora ani podgrzewacza i uwazam, ze dla mnie to zbedny wydatek. A butelki mi nie pociemnialy, nigdy nie smierdzialy po wygotowywaniu:-D:tak:
Ale to moze zalezec od wody, bo jak bylam u rodzicow i tam wygotowalam, to na butelkach byl jakis pyl, osad, sama nie wiem. W dotyku jak pyl...

Kurcze ja nie slyszalam aby matki dzielily sie swoim mlekiem z codzym dzieckiem:-)
Ja tez mialam osad na butelkach ale to chyba sie bralo z wody!!

Zobaczymy. Pokarm raczej na pewno będę mieć, bo po pierwszej ciąży (która zakończyła się w 16 tyg) miałam potworny nawał, nie mogłam sobie z tym poradzić. Straszne to było, bo nie było kogo karmić :no:
Mam nadzieję, że tym razem też będę produkować dużo mleczka :happy2:

Ja na szczescie u siebie nigdy nie mialam tego problemu, a teraz jak bede korzystac z filtra do wody(wtedy nie mialam) to tym bardziej:-)

no wlasnie filtr do wody to jest dobra sprawa:-)to sie montuje na kranie tak??moze we wrocku poprostu taka fuu woda jest chodz dla malej to ja uzywalam wody niegazowanej kupionej w sklepie..to juz nie kumam??

no wlasnie filtr do wody to jest dobra sprawa:-)to sie montuje na kranie tak??moze we wrocku poprostu taka fuu woda jest chodz dla malej to ja uzywalam wody niegazowanej kupionej w sklepie..to juz nie kumam??

Ja nie mam kranowego, one chyba najlepsze. Ja dopiero 1.5roku temu kupilam dzbanek Britta na wklady maxtra. Raz w miesiacu wymieniam wklad(koszt 16-20zl) a woda jest super. To widac po herbacie. Wczesniej jak herbata ostygla to plywaly na niej oczka mieniace, na szklanach osad, teraz nie ma nic:tak:.
Jak Macio byl maly to na poczatku chcialam dobrze tak jak pisza i polecaja i kupowalam niegazowana wode do posilkow, ale jak ja sie przegotowalo to tez byly osady, wiec przestalam i dawalam prosto z kranu. Nie pomyslalam o filtrze:-(. Teraz druga niunia bedzie miala lepiej. Fakt, ze woda w Zgorzelcu byla o niebo lepsza i nie smierdziala niz w Szczecinie.

reklama
Ja nie mam kranowego, one chyba najlepsze. Ja dopiero 1.5roku temu kupilam dzbanek Britta na wklady maxtra. Raz w miesiacu wymieniam wklad(koszt 16-20zl) a woda jest super. To widac po herbacie. Wczesniej jak herbata ostygla to plywaly na niej oczka mieniace, na szklanach osad, teraz nie ma nic:tak:.
Jak Macio byl maly to na poczatku chcialam dobrze tak jak pisza i polecaja i kupowalam niegazowana wode do posilkow, ale jak ja sie przegotowalo to tez byly osady, wiec przestalam i dawalam prosto z kranu. Nie pomyslalam o filtrze:-(. Teraz druga niunia bedzie miala lepiej. Fakt, ze woda w Zgorzelcu byla o niebo lepsza i nie smierdziala niz w Szczecinie.

a ile takie dzbanek kosztuje Britta??

Do góry