reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

:confused: wielka ściema? co masz na myśli? :baffled:

kasę robi się na wszystkim, ale to nie znaczy , ze ekologia to bzdura.

Ludzie są coraz bardziej świadomi, wielu jest takich co czyta składy na opakowaniach i nie napycha się bezsensownie chemią spożywczą.

Jeśli chodzi o jajka zawsze można znaleźć gospodarza , który ma wolnobiegające kurki żywiące się trawą a nie paszą. Zresztą jest bardzo dużo sklepów, w których można kupić jajka "jedynki" a nie "trójki" (czyli te najtańsze , bo hodowane w masowy sposób, pełne hormonu stresu itd.) Wystarczy sprawdzać na jajku numer,a dokładnie pierwszą cyfrę - od 0 do 3. O to super ekolgicznie , 3 to fermowe.

Podobnie z mięsem , ale to faktycznie temat rzeka :-)

Zgadzam się z Tobą - ludzie nie dbaja o to co jedzą a potem się dziwią, że pomidory nie smakują tak jak w młodości, że dzieci częściej chorują, że jest więcej alergików itp. Wszystko to wina przetwarzanego jedzenia i niedojrzłych produktów sprowadzanych z drugiego końca świata. Niestety ceny produktów ekologicznych sa tak wysokie, że większości ludzi nie stać na ich systematyczne kupowanie - cena za 1 kg kurczaka eko to ok 30 zł, a normalnego pewno z 8 zł.

reklama
Ja szczerze sie przyznam, że na segregowanie śmieci nie mam miejsca w domu...mieszkaniu, ale chociaz zaczelam zwracac uwage na skład produktow i kupujemy jajka "1" ("0" nigdzie nie znalazłam).
No i czekam juz na paczke z wózkiem!! Juz sie nie moge doczekać :) Wpłaciłam dziś pieniadze na konto wiec mam nadzieje, że jeszcze w tym tygodniu dojdzie przesyłka.

Ja nie segreguję śmieci, bo (dla mnie to aż dziwne), ale mieszkam na osiedlu gdzie wszystko wrzuca się do jednego zsypu :szok: nie ma żadnych innych kubłów na śmieci! a u moich rodziców, którzy mieszkają w starej kamienicy jest obowiązek segregowania śmieci! dziwne to, bo myślałam, że na nowym osiedlu to tym bardziej trzeba! aż byłam pytac o to w spółdzielni, ale powiedzili mi, że nie mają dodatkowych kubłów i nie ma jak segregować śmieci! śmieszne to, ale cóż...

Właśnie licytuję kombinezon na allegro, aukcja potrwa jeszcze jakieś pół godziny :) dam znać czy udało mi się ją wygrać :-)

ja tez musze przyznac ze nie segreguje śmieci, poprostu nie mam na to miejsca, jedynie butelki plastikowe wrzucam osobno do kubła na dworze....

my w anglii musimy segregowac smieci ale juz sie przyzwyczilam tylko mamy mala kuchnie i stoja 2 smietniki nie mam przez to duzo miejsca przy zlewie:baffled: tutaj czasami chodza komisje i wlepiaja kary za zla segregacje smieci, za niedomkniety smietnik lub za wczesne wystawienie smieci :szok: czytalam kiedys ze facet dostal kare kilkudziesieciu funtow bo w zielonym smietniku gdzie ida tektura, plastik i szklo znalezli torebke po herbacie:tak:

reklama
Ja nie segreguję śmieci, bo (dla mnie to aż dziwne), ale mieszkam na osiedlu gdzie wszystko wrzuca się do jednego zsypu :szok: nie ma żadnych innych kubłów na śmieci! a u moich rodziców, którzy mieszkają w starej kamienicy jest obowiązek segregowania śmieci! dziwne to, bo myślałam, że na nowym osiedlu to tym bardziej trzeba! aż byłam pytac o to w spółdzielni, ale powiedzili mi, że nie mają dodatkowych kubłów i nie ma jak segregować śmieci! śmieszne to, ale cóż...

Właśnie licytuję kombinezon na allegro, aukcja potrwa jeszcze jakieś pół godziny :) dam znać czy udało mi się ją wygrać :-)
u mnie jest tak, ze normalnie śmieci nie segregowane zabierają co tydzien w ramach umowy z zakładem oczyszczania miasta, a 2 razy w miesiącu `przyjeżdżają za darmo po segregowane Jedyne co to trzeba w urzędzie albo w sklepie kkupić na to worki po 4 zł za sztukę ale wychodzi i tak bardzo tanio, bo to wielkie wory są. Ale fakt, ze nie ma gdzie tego wszystkiego zbierać i w rezuultacie mamy zapakowaną wiecznie klatkę schodową.

Do góry