reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
wozicie juz dzieci w spacerowkach ??? :| bo ja ostatnio wyjełam swoją i jak zobacxzylam jaka ona wielka a Pawełek malutki w niej to zwątpiłam :D ale chyba jemu sie podobało bo smial sie... :D albo smial sie z matki co ogladala go z kazdej strony hehehe

wozicie juz dzieci w spacerowkach ??? :| bo ja ostatnio wyjełam swoją i jak zobacxzylam jaka ona wielka a Pawełek malutki w niej to zwątpiłam :D ale chyba jemu sie podobało bo smial sie... :D albo smial sie z matki co ogladala go z kazdej strony hehehe
no ja juz od dawna, z miesiac alo i wiecej, jeszcze mrozy byly, bo mi się zwyczajnie młody w gondole przestał mieścić

No wlasnie o to chodzi, moja mala jutro skonczy 6 m-cy:) i podnosi glowe w gondoli, nie chce juz lezec, tylko siedziec, a spacerowka ogromna w porownaniu do niej, jakby byla na 3-lenie dziecko, hehe. Dlatego pilnie musze kupic jakas lekka spacerowke, zeby w koncu mala mogla wiecej poogladac swiata:) gondole tez mam duza, mala spokojnie sie miesci, zreszta u nas wiatry straszne w Edynburgu i deszcz czesto wiec wczesniej w spacerowie by marzla chyba:)

ja od miesiąca mam gondolkę zamienioną na spacerówę (niestety nie z powodu, że Gaja wyrosła :( ) ale i tak używam właściwie tylko chust... a wózka używamy tylko w domu, jako przenośnego leżaczka / usypiacza ;) jak raz na tydzień wyjdę z wózkiem, to max...

My jeszcze w gondoli, mamy wózek Teutoni i duuużą gondolę. Wychodzimy na spacer przeważnie w porę spania lub np jak do spania nam zostało ok 1h tak więc mały jest spokojny. Zresztą on nam się narazie jakoś szczególnie nie podnosi. Jeszcze w gondoli pochodzimy bo pogoda taka zdradliwa a w gondoli jest bezwietrznie i dla kręgosłupka dobrze. Nie wiem od kiedy dzieci moga siadać ale ja staram się go nie sadzac jeszcze, siedzi albo na leżeczku albo na łóżku w pozycji leżaczkowej-kręgosłupki jeszcze są takie mięciutkie.
W szoku byłam jak sąsiadka, która ma dziecko 3 msc wozi go już od marca w spacerówce, nie dość ze moim zdaniem za malutkie na spacerówkę to i jeszcze jest tak zimno czasami. No ale to moje zdanie i niech każdy wychowuje tak jak uważa za stosowne.

My jeszcze w gondoli, mamy wózek Teutoni i duuużą gondolę. Wychodzimy na spacer przeważnie w porę spania lub np jak do spania nam zostało ok 1h tak więc mały jest spokojny. Zresztą on nam się narazie jakoś szczególnie nie podnosi. Jeszcze w gondoli pochodzimy bo pogoda taka zdradliwa a w gondoli jest bezwietrznie i dla kręgosłupka dobrze. Nie wiem od kiedy dzieci moga siadać ale ja staram się go nie sadzac jeszcze, siedzi albo na leżeczku albo na łóżku w pozycji leżaczkowej-kręgosłupki jeszcze są takie mięciutkie.
W szoku byłam jak sąsiadka, która ma dziecko 3 msc wozi go już od marca w spacerówce, nie dość ze moim zdaniem za malutkie na spacerówkę to i jeszcze jest tak zimno czasami. No ale to moje zdanie i niech każdy wychowuje tak jak uważa za stosowne.

No wlasnie, my z tych samych powodow jeszcze w gondoli:) ale tutaj, w Szkocji woza dzieci po urodzeniu w pozycji pollezacej, od razu, moja mala tez na spacerze spi smacznie, obawiam sie, ze w spacerowce tak spac nie bedzie, ale coz, dzieci nam sie rozwijaja:) poza tym moja, jak pisalam, coraz czesciej podnosi sama glowe, jakby chciala usiasc w wozku, wiec mysle ze niedlugo bedzie pora na zmiany:)

reklama
ja latem temtego roku widzialam sporo matek ktore maluszki woziły w spacerowce ale byla rozłozona płasko ... no i lato bylo wiec słonce grzało :)

Do góry