• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Caro_S u mnie z pakowaniem podobnie:-D hi hi wsadzilam pizamki i szlafrok i miejsca nie ma:zawstydzona/y: inna sprawa, ze szlafrok mam taki "puchaty" ze cala torbe zajal:szok: poki co jest w srodku, ale chyba faktycznie wezme go do reklamowki, bo inaczej to pojade do tego szpitala z tyloma tobolami z iloma sie na miesieczne wakacje jezdzi:crazy:

reklama
szczesliwa nio ja w taka sie moze zmieszcze, o ile ten nieszczesny szlafrok wezme w reklamowke;-) nio, ale to nie moja wina, ze wszystko moze mi sie "przydac" w szpitalu:zawstydzona/y:
wlasnie mi sie przypomnialo jak jeszcze w szkole jechalam na zielona szkole:-D hi hi bylam najchudsza, a najwiekszy i najciezszy plecak mialam.. nio, ale nie dziwne skoro ja ubrania wzielam na kazdy dzien tygodnia inne.. tylko ze spodniami ograniczylam sie do 5 par:zawstydzona/y: nio a wycieczka trwala 9 dni, wiec sporo tego bylo:zawstydzona/y:

A ja się zapakuje w torbę na zakupy. Po powróci ze szpitala po prostu ja wywalę i już. Ale mi niewiele kazali wziąć ze sobą do szpitala. Mam wziąć kosmetyki, szlafrok, skarpetki, kapcie, laktator, ubranka małemu na wyjście i małemu skarpetki, dokumety. I tylko to. Resztę oni dają wszystko swoje. AAA i podusie malutką co by mi bylo wygodniej leżeć :-)

ja się śmieję że spakuję wszystko do mniejszych reklamówek, a to z kolei do takiej wielkiej torby z ikei.... po pierwsze dużo się zmieści, a po drugie potem wywalić nie będzie szkoda, a i podwiesić przy łóżku da radę i nie będzie musiało stać na podłodze
najgorsze że szlafrok i ręczniki zajmują dużo miejsca...
chyba skończę tak że posegreguję rzeczy w domu i tylko to co będzie mi codziennie potrzebne to wezmę ze sobą, a inne rzeczy na wymianę czy na wyjście (dla mnie i małego) mi będą dowozić, inaczej nie da rady

Malutka zapytaj w szpitalu, moze maja liste. ja dostalam nastepujaca:
- majtki jednorazowe 3 szt
- podkłady jednorazowe 3 szt
- lewatywa 2 szt
- koszule nocne 2 szt
- szlafrok
- kapcie
- papier toaletowy
- podpaski duze 1 op
- pieluchy jednorazowe dla poloznicy 1 op
- sztucce, kubek
- termometr
- maszynka do golenia
- karta ciazy, karta chipowa
- mala kosmetyczka
- woda niegazowana

dla dziecka
- pieluchy jednorazowe 3-6 kg
- pieluchy tetrowe 3 szt
- oliwka
- krem p/odparzeniom
- plyn do mycia noworodkow
- szczoteczka do wlosow z miekkiego wlosia

reklama
w sumie ja dla dzidziusia muszę tylko zabrać pieluchy jednorazowe i chusteczki nawilżone. I ciuszki na wyjście ale to mój M dowiezie razem z fotelikiem jak będziemy mieli wychodzić .
I teraz tak pomyślałam ze na początek zabiorę po jednej paczce podkładów a na drugi dzień mąż dowiezie a zresztą położna mówiła ze maja w razie jak by zabrakło :rofl2:
Koszule do porodu maja chociaż ja chciałam mieć swoja ale powiedziała ze oni maja takie ok i nie wolno mieć swoich . Mam zabrać jasiek mały ze sobą i coś do picia , skarpetki i koszule do karmienia 2 sztuki, kosmetyki, 2 ręczniki, klapki pod prysznic, sztućce,majtki jednorazowe,szlafrok ( na szczęście mam taki w miarę ze dużo miejsca nie zabiera), muszę zabrac laktator bo był mi potrzebny przy pierwszym porodzie, i wkładki laktacyjne.
w sumie chyba sie zmieszcze:rofl2::rofl2:

no i moze sie zmieści prostownica do włosów:-D:-D:-D:-Dobowiazkowo:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry