• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

dziewczyny ja jestem zielona i głupia i do tego mnie jeszcze Wojtek wkurza na maksa........ :crazy: na niczym się nie zna a ma dużo do powiedzienia ale to nie o tym chciałam:wściekła/y::wściekła/y:

Chciałam się zapytać mamusiek kochanych
ile kupowałyście i w jakich rozmiarach na początek Body, pajacyków, śpioszków i co kupiłyście , że tak powiem na wyjście ze szpitala.... ???

Bo nie wiem czy ja nie za mało kupuje i czy nie w za dużych rozmiarach, zgłupiałam......:-(:-(:-(:-(:-(
Ja przy córci kupiłam za dużo ubranek w rozm. 56. Teraz kupiłabym tylko 3,4 kompleciki i 3,4 body. Reszte większe, bo lepiej podwinąć rękawki.Miałam po kilka sztuk w rozm.62,68,74 itd. A później dokupywałam w miarę potrzeb. A tak w ogóle to zamiast śpioszków bardzo polecam pajace. Dziecku jest w nich najwygodniej bo kaftanik się nie podwinie a rozpinane są na całej długości i wygodne do przewijania. Ja dokupiłam sobie takich pajacyków teraz bawełnianych bo na wiosnę i lato cieplejszych nie potrzeba.
A do szpitala ja przygotowałam:
Body z długim rękawkiem
kaftanik i śpioszki do pasa(bo nie wiadomo jaka duża dzidzia będzie i potem może być małe)
skarpetki
rękawiczki niedrapki
czapeczka bawełniana i trochę grubsza
kombinezonik(mam 2 cieplejszy i cieńszy, bo nie wiem jak będzie w kwietniu pogoda)
kocyk

Ja mam wszystko po córci to mogę wybierać i przebierać.:-)

reklama
Ja przy córci kupiłam za dużo ubranek w rozm. 56. Teraz kupiłabym tylko 3,4 kompleciki i 3,4 body. Reszte większe, bo lepiej podwinąć rękawki.Miałam po kilka sztuk w rozm.62,68,74 itd. A później dokupywałam w miarę potrzeb. A tak w ogóle to zamiast śpioszków bardzo polecam pajace. Dziecku jest w nich najwygodniej bo kaftanik się nie podwinie a rozpinane są na całej długości i wygodne do przewijania. Ja dokupiłam sobie takich pajacyków teraz bawełnianych bo na wiosnę i lato cieplejszych nie potrzeba.
A do szpitala ja przygotowałam:
Body z długim rękawkiem
kaftanik i śpioszki do pasa(bo nie wiadomo jaka duża dzidzia będzie i potem może być małe)
skarpetki

rękawiczki niedrapki
czapeczka bawełniana i trochę grubsza
kombinezonik(mam 2 cieplejszy i cieńszy, bo nie wiem jak będzie w kwietniu pogoda)
kocyk
:-)
Wielkie dzięki za porady :happy:
A ja się wczoraj tymi ciuszkami tak zestresowałam na noc, że już o 5 oczy jak 5złoty i spać nie mogę :baffled:

Cześć dziewczyny moja kuzynka ma do sprzedania wózek który używała 3 miesiące , chce go sprzedać ponieważ mieszka na 3 piętrze i ciężko jej było go wnosić ( sama warzy nie całe 50 kg. ) i kupiła sobie lżejszą spacerówkę wózek jak nowy zadbany podaję numer jakby któraś z was była zainteresowana tel. 509-933-891 cena 200 zł. :sorry2:

Ja potwierdzam,że pajacyki najwygodniejsze.Bodziak na krótki plus pajacyk,to taki najlepszy zestaw.Ja hmm,nie wiem ile mam,po synku,plus kilka dokupionych.Generalnie,pajacyków,bodziaków,śpioszków rozpinanych i koszulek,wszystkiego po kilka szt.,może po 10.Trochę mam spodenek,bluz i takie tam.Synka głównie ubierałam w pajacyki na początku i na noc,albo same bodziaki potem bo bardzo ciepłe lato było.Większości rzeczy nie założył.A urodził się w maju.Nie liczyłam,na pewno mam za dużo.Tych 56 to tylko kilka na pierwsze dni.Tak to większość chyba ok.62. tak na oko.

Z rozmiarówką u mnie jest tak, że właściwie na 56 mam tylko to co dostałam i nie zamierzam kupować bo i mój mąż i ja byliśmy dłudzy synek też jest lekko powyżej średniej więc się obawiam, że mógł by nie założyć zamierzam w razie czego podwijać rękawki i jakoś sobie radzić - najwyżej wyślę męża do sklepu :tak: a co niech sobie radzi... dobrze że w sklepach są ekspedientki bo z jego zdolnościami będzie musiał się kogoś spytać co jest co chyba że będzie opisane na metce - do tej pory nie widzi różnicy pomiędzy spódnicą a sukienką :D

co do moich zakupów na allegro to przekonałam gościa żeby mi sprzedał paczkę po takiej cenie jak wylicytowałam więc jest super. teraz tylko wpłata i oczekiwanie na ciuszki, a później pójdę na uzupełnianie braków... mój Skarbek cały czas się boi że za dużo nakupuję i nie będziemy używać a ja się tak ograniczam żeby nie wydać niepotrzebnie kasy...

ja polecam olilatum u Julki uzywalam wlasnie tylko na poczatku, potem przechodzilam na inny kosmetyk do kapieli

A ja nigdy nie miałam dla Ani Olilatum, ani nic w tym stylu. Zawsze "zwykłe" kosmetyki dla dzieci, np. Nivea. Nigdy nie miała żadnych problemów skórnych. Myślę, że nie trzeba kupować w razie czego, najpierw sprawdzić zwykłe kosmetyki, a w razie problemów kupić dopiero Oilatum.

Klucha śliczny pokoik!

Gosiaczek Ślicznie, ale myślę że dużo przepłaciłaś. Takie piankowe naklejki kupowałam za 10-15 zł (zależy od wielkości).
A takie naklejki to w sklepach z tapetami lub najlepiej na necie - większy wybór.

Chciałam się zapytać ile kupowałyście i w jakich rozmiarach na początek Body, pajacyków, śpioszków i co kupiłyście , że tak powiem na wyjście ze szpitala

Ja dla Ani nie miałam w ogóle nic w rozmiarze 56, tylko od 62. Ania urodziła się duża - 4080g i 63 cm, a i tak te 62 miała sporo za duże i nosiła je do skończenia 3 miesięcy. Nie zawsze da się podwinąć - rękawki tak, ale nogawki w pajacykach lub śpiochach już nie (chyba, że macie takie bez stópek).
Teraz Agatka ma być mniejsza, więc dokupię parę ciuszków na 56, ale tak max. 4-5 kompletów. Też polecam body z krótkim rękawem i na to pajacyk lub body z długim rękawem i na to śpiochy.
Kaftaników bardo nie lubiłam - podwijają się.
Na początek nie zalecane są półśpiochy - dopóki nie zagoi się pępuszek.
Na wyjście ze szpitala kupiłam sobie śliczny komplet - tzw. wyprawkę (często w pudełku). W takiej wyprawce zazwyczaj jest koszulka, kaftanik, śpiochy lub półśpiochy, czapeczka, śliniaczek i niedrapki. Wszystko w jednym kolorze i wzorze.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry