Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Ja tez mam taki ochraniacz na nóżki do spacerówki, ale jak kładę Marcelka gdy zaśnie to ten ochraniacz w ogóle nóg nie zakrywa. W moim wózku jest przydatny tylko jak dziecko siedzi. Jednak nie na razie śpiworka kupować nie będę. Mam kombinezon na zimę w razie co przykryje go kocem lub jakaś kołderką. Chodź nie wykluczam że zdania nie zmienię;-)dziewczyny kupujecie spiworki do wózka dla waszych malców?
Mi ortopeda na USG bioderek kategorycznie zabronił używania skoczków chodzików itp. Kazał nie sadzać dziecka jak siedzi nie stawiać na nóżki dopóki nie stoi itp.fajny ten skoczek ale spotkalam sie z taka opinią że takie skoczki czy chodziki nie są najlepsze dla zdrowego kręgosłupa i nóżek maluszka. co o tym myślicie???![]()
Mandarynka,dla rocznego dziecka to co innego.

.Oboje byli szczupli jak uczyli się chodzić...i oboje mają w tej chwili proste kręgosłupy i 0 wad postawy jako nieliczni w swoich klasach
.Ale chodzik był jako niewielki dodatek do zabaw dziecka a nie podstawą.... i dodam że nie jestem zwolenniczką tego typu zabawek bo nam sie udało a wielu innym dzieciom nie.....i dodam na swoje usprawiedliwienie że kiedyś nie mówiono o szkodliwości tego typu sprzętów

10 lat temu jak Kacper był mały weszly chodziki do polski......miałam ten sprzęt i córka też go używała tyle że krócej.... i wyglądało to tak.Kacper mając 9 miesięcy chodził ale nie raczkował wcześniej...później się nauczył a Oliwia podreptała na roczek ale wcześniej zaczęła raczkować i nie chciała używać chodzika.Oboje byli szczupli jak uczyli się chodzić...i oboje mają w tej chwili proste kręgosłupy i 0 wad postawy jako nieliczni w swoich klasach
.Ale chodzik był jako niewielki dodatek do zabaw dziecka a nie podstawą.... i dodam że nie jestem zwolenniczką tego typu zabawek bo nam sie udało a wielu innym dzieciom nie.....i dodam na swoje usprawiedliwienie że kiedyś nie mówiono o szkodliwości tego typu sprzętów
![]()