• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
nieobecna chetnie wysylaj foty i co tylko masz ;d ja szukam ciagle inspiracji. na pewno czesc jednej sciany bedzie pomalowane parba ala tablica :D ja szyc nie umiem, ale chcialabym sie nauczyc i mysle ze mozna samemu to ogarnac ;)

aza super pokoiki nawet kolory mi nie przeszkadzaja a srednio lubie takie zywe ;) jaki wozek ta gondola ze spacerowka? dal rade widze na sniegu :) ja lozko moge miec bez szuflad i nie podnoszone boo... i tak nie planuje go scielic ;)

wstepnie wybralam takie meble do sypialni. nie sa droge, mi osobiscie podobaja sie i biale lozeczko bobasa bedzie do nich pasowalo ;)

doggi dzieki za info. chce namowic Ł zebysmy kupili i wlasnie poszyc dla dzidzi troche rzeczy, moze cos z tego wyjdzie ;)

Agulqa ja łóżka też ścielić nie będę Chcę mieć tą skrzynię na zapasowe kołdry dla gości bo póki co zajmują mi miejsce w szafie. Można też tam trzymać np. ciuchy zimowe lub buty. Zawsze dodatkowa przestrzeń się przydaje :)))

aza to rozumiem. my bedziemy miec szafe w sypialni i w przedpokoju. mam nadzieje ze sie zmiescimy. w salonie bedzie rozkladana kanapa z posciela dla gosci. musimy miec troche takiego miejsca bo rodzice i siostra moja raczej na 1 dzien nie przyjada tylko ze spaniem wiec nie bede ciagle kombinowac itp ;)

Agulqa, Jusia ja w pierwszej ciąży kupiłam używany wózek i nie dlatego, że miałam w planie zmienić. Znalazłam na Tablicy na tyle blisko żeby obejrzeć na żywo. Oszczędziłam przy tym ok 1000 zł (gdybym chciała ten sam model tylko nowy).

Gondola pomimo, że już 2 dzieci w niej jeździła wygląda na nową. Spacerówka też daje radę, choć my jej nie oszczędzamy (a poprzedni właściciele chyba tak. Materiał przy nóżkach trochę zmechacony, stelaż w kilku miejscach obtarty od wkładania do małego bagażnika, ale posłuży nam jeszcze przy drugim dziecku.

Wszystko zależy od tego jaki wózek znajdziecie używany. My kupiliśmy w 5 miesiącu ciąży, bo była okazja. Jeśli się zastanawiacie czy nowy czy używany to pooglądajcie teraz używane, jeśli nic nie wpadnie w oko na nowy zawsze będzie czas na zakup

agulqa - nieeeee! nie maluj ściany farbą tablicową! :) też mieliśmy taki pomysł: farba magnetyczna + tablicowa. Po pierwsze - musisz pomalować minimum 4 razy (a pewnie wiesz jaka jest cena tej farby i wydajność). Po drugie - dziecko będzie Ci po niej mazać kredą - wszędzie będziesz miała pył. Po trzecie - wytłumacz dziecku, że na tej jednej ścianie może malować a na innych nie.
Jeśli masz balkon, taki częściowo zabudowany to lepiej jak dzieciak będzie starszy jego pomaluj - nie będzie Ci się syfiło w środku a deszcz zmyje kredę. :)

AZA - ja też chcę takie łóżko, z tym, że muszę mieć zagłówek niższy bo mam parapet. No i odpada tapicerowane - zajmuje więcej miejsca niż takie zwykłe z drewna/ze sklejki. Ale właśnie taki pojemnik musi mieć! :) My kupimy takie:
MALM Łóżko z pojemnikiem - biały, 140x200 cm - IKEA

tasia dzieki za rade z wozkiem. ja jeszczenie kupilam 'ciagle sie rozgladam' choiaz troche by innego nie znalezc ;)

nieobecna hmm... kuzynka miala i sie sprawdzala, Twoje argumenty mnie jednak porzekonuja, chociaz jestem zdania ze da sie wytlumaczyc ze malujemy tylko czarna sciane a innej nie.wyjdzie w praniu

Nie pamietsm ktora, ake chyba jusia mowila tez o sevilli. Na allegro sa fajne zestawy z fotelikami maxi cosi nie duzo drozsze niz z normalnym np

CAMARELO 2014 wózek SEVILLA 3w1 MAXI-COSI CITI 8xG (4422448580) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry