• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja miałam (i nadal mam) zwykły wielofunkcyjny. Ciężki, bez skrętnych kół, za to pompowane i mega wielki kosz na zakupy :-D Ale, że był ciężki i w spacerówce były tylko 3 poziomy oparcia to kupiliśmy lekką spacerówkę i też na szczęście ma spory kosz ;-) Jakbym miała kasę to kupiłabym te cuda (gondole mi się mega podobają), ale i bez tego sobie radzimy ;-)

reklama
Te retro wózki są super i śliczne tylko te cienkie kółka tylko do miasta się nadają :/ wiec u mnie raczej odpada boy często jeździmy do Szklarskiej cxy ksrpacza i Świeradów polazic pi górach (tylko godzina autem) wiec wózek wyczynowy potrzebuje ;)

właśnie niektóre wózki mają duże koła i wcale nie jakieś mega cieniutkie ;)

do c&a sama zaraz zajrze :D ja dzis dla mojego bobasa kupilam body ;) nie moglam sie oprzec ;p

nulini dla mnie 300-400zl tez sporo. dzisiaj bylam w sklepie z wozkami i Pani mi powiedziala ze wozki ktore maja w zestawie fotelik to foteliki maja atesty bezpieczenstwa. moze nie najwieksza ilosc *, ale maja. inaczej nie moglyby byc wypuszczone do sprzedazy. nie wiem ile w tym prawdy, mysle ze bardziej sie zna ode mnie. dlatego ja ciagle mam nadzieje na zakup fajnego zestawu 3w1 zeby w jednej cenie miec wszystko.

nooo i namierzylismy dzis camarelo sevila w realu. co nam sie podobalo: 1) gondola 85cm dluga, 34cm szeroka 2) gondola, fotelik i spacrowka zapinane na klipsy wiec bardzo latwe 3) skretne przednie kola z mozliwoscia blokady 4) kola pompowane 5) wysokosc dla nas idealna no i generalnie wozek prowadzi sie na prawde lekko i przyjemnie. pojezdzilam nim troche po sklepie ;) zastanawia mnie tylko fakt ze sklep daje tylko 12mcy gwarancji. cenowo mysle ze szału nie robi, 1430zł caly zestaw z moskitiera i folia na deszcz. nie estem mega zdecydowana, ale uwazam ze jest calkiem ok ;)

My fotelik ten noworodkowy mieliśmy używany maxi cosi, ale po rodzinie, więc pewność, że bezwypadkowy. Te większe też max 300zł, ale my bezsamochodowi jeszcze, więc tyle co z dziadkami raz na czas jeździmy to nie będę fortuny wydawać ;-)

pewnie, jesli nie macie swojego samochodu to wyjazdy rzadkie wiec nie ma co szalec. my mamy i ja wiem ze troche bede nim jezdzic. chocby do lekarza 15km, do sklepu czy cokolwiek. do rodzicow 120km wiec mysle ze dziecko wykorzysta chociaz troche ;)

ja pierwszego fotelika bym raczej nie kupila uzywanego co nie znaczy ze gdyby ktos z rodziny czy znajomych nie chcial dac/pozyczyc bym nie wziela. bo i owszem bym wziela i kupila wozek 2w1 lub gondole i spacerowke osobno. natomiast do drugiego dziecka planuje sobie zostawic i wozek i fotelik wiec biedaczysko bedzie mialo wszystko uzywane ;)

Mój wózek ma mega kosz na zakupy,a dla mnie to ważne bo przez większość czasu będziemy spacerować,Mikiego ze szkoły odbierać a zakupy robie codziennie,a nie wyobrażam sobie pchać wózka i torby z zakupami nieść

bada widzisz to wszystko zalezy od trybu zycia itp ;) ja bede sporo spacerowac ale na zakupy i tak samochodem bo daleko do marketow a tu w sklepikach ceny 3razy wieksze. wiec do koszyka raczej bede wkladac rzeczy niezbedne na spacerze ;)

My kupując fotelik też patrzylismy na cenę, nie dam 600zl na fotelik, no nie i już. Chyba ze spalabym na kasie to co innego;)

jakbym spala na kasie :D hehe fajnie byloby miec sporo siana i moc sobie pozwolic na wszystko ;) mi na szczescie udalo sie dzis namowic Ł na body za 13zł ;)

Ja zakupów z wózkiem nigdy nie robiłam, zawsze mąż podjeżdżał samochodem, a większe to w markecie w weekend, więc kosz na zakupy służył mi do składowania pieluszek czy zabawek :-D

dziewczyny mm pytanie o spacerowke jeszcze. w camarelo sevilla jest siedzonko ponad 90cm ale na szerokosc troche ponad 30cm. jaka powinna byc by dziecko 2letnie spokojnie sie zmiescilo?
bierzemy pod uwage sredniej wielkosci dzidzie ;d

Agulqa nasz Quinny Speedi ma szerokość 36 cm. Córcia jest duża jak na swój wiek (niejeden dwulatek jest mniejszy). Siedzi sobie wygodnie jak dama i ma jeszcze trochę zapasu, ale obecnie jest lato. W zimę dochodzą ubrania więc myślę, że też miałaby swobodę.

Myślę, że starczy tym bardziej, że dwulatek już będzie dużo chodził sam i wózek będzie raczej na chwilę, lub na dłuższe wyprawy. Moja córa (1 rok 3 miesiące) już teraz sama drepcze dużo. Zacznij wypatrywać wybrany wózek na ulicy to zobaczysz jak dziecko w nim wygląda i podejdź i się zapytaj jak się sprawuje. Mamy są z reguły chętne do rozmowy o dziecięcych artykułach.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry