reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

a dla mamy osłonki sutka

Uświadomcie mnie proszę do czego służą te osłonki? :zawstydzona/y:

I zgadzam się, że kupowanie wyprawki to czysta przyjemność.

A jaką szczotkę warto kupić dla malucha? z włosia naturalnego czy nylonowego (czy jakiegoś takiego, sztucznego w każdym razie). Dzisiaj widziałam z canpolu i taką i taką, naturalna 2 razy droższa, ale i pewnie lepsza? Obawiam się czy sztuczna nie będzie się elektryzowała, szczególnie zimą gdy grzejniki grzeją.

reklama
Uświadomcie mnie proszę do czego służą te osłonki? :zawstydzona/y:

I zgadzam się, że kupowanie wyprawki to czysta przyjemność.

A jaką szczotkę warto kupić dla malucha? z włosia naturalnego czy nylonowego (czy jakiegoś takiego, sztucznego w każdym razie). Dzisiaj widziałam z canpolu i taką i taką, naturalna 2 razy droższa, ale i pewnie lepsza? Obawiam się czy sztuczna nie będzie się elektryzowała, szczególnie zimą gdy grzejniki grzeją.
te osłonki to takie kapturki na sutki żeby dziecko nie gryzło. U nas na sr bardzo je odradzali bo dziecko nie uczy się prawidłowego odruchu ssania. Ja tego nie używałam. ale jak wcześniej pisałam bardzo polecam do piersi muszle laktacyjne:tak:

Szczotka lepsza z wlosia naturalnego bo sztywniejsza, a te sztuczne wlosie to glaszcze a nie czesze wlosy ;-) ja kupilam z naturalnego bo poprzednio ze sztucznego wlosa poszla po razie do kata ;-)

a ja nie kupiłam jeszzce nic, bo moje dzidzi nie chce mi pokazać co ma między nóżkami :-(

co do kapturków - ja używałam, bo czułam, że mi synuś sutki odgryzie i po pierwszym miesiącu kiedy się piersi przyzwyczaiły to odstawiliśmy kapturki i nie miał problemów, żeby ssać bez :-)

a ja nie kupiłam jeszzce nic, bo moje dzidzi nie chce mi pokazać co ma między nóżkami :-(

co do kapturków - ja używałam, bo czułam, że mi synuś sutki odgryzie i po pierwszym miesiącu kiedy się piersi przyzwyczaiły to odstawiliśmy kapturki i nie miał problemów, żeby ssać bez :-)

Oj podziwiam;) ja bym kupowała mimo to- a z ubranek to kolory neutralne;)

MARTA no to zaszalałaś na zakupach:) ale takie wydawanie pieniedzy cieszy nie??

cieszy i nawet nie liczę tych złotówek. Dzisiaj kupiłam jeszcze koszulę do karmienia muzzy. Uwielbiam tę firmę :-D

te osłonki to takie kapturki na sutki żeby dziecko nie gryzło. U nas na sr bardzo je odradzali bo dziecko nie uczy się prawidłowego odruchu ssania. Ja tego nie używałam. ale jak wcześniej pisałam bardzo polecam do piersi muszle laktacyjne:tak:

Kupiłam je na wszelki wypadek, oczywiście jesli nie będzie konieczności to nie mam zamiaru ich używać.

reklama
a powiedzcie mi dziewczyny jak wy dobieracie rozmiar tych osłonek na brodawki?? i z jakiej firmy kupujecie. też nad tym się zastanawiam. wole miec niż potem na ślepo meżowi kazac biegac po aptekach:-D

Do góry