• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Qrcze dziewczyny a jak ja byłam ubezpieczona a na czas wychowawczego byla przerwa w płaceniu to jak to jest liczą mi jako nowa umowę? Od dnia powrotu czy mam ciągle liczone od dnia podpisania deklaracji, martwe się że mi nie wypłaca:/

My na szczęście oboje jesteśmy ubezpieczeni, tylko że becikowe itp powinno być przed rozwiązaniem wtedy przecież najwięcej wydatków

nie nakręcajcie się na becikowe - od 1 stycznia mają w planach dawać już tylko najbiedniejszym, a mają też zlikwidować ulgę na dzieci - wszystko związane jest ze słynnym prorodzinnym państwem

Qrcze dziewczyny a jak ja byłam ubezpieczona a na czas wychowawczego byla przerwa w płaceniu to jak to jest liczą mi jako nowa umowę? Od dnia powrotu czy mam ciągle liczone od dnia podpisania deklaracji, martwe się że mi nie wypłaca:/
jeśli chodzi o ubezpieczenie grupowe to karencja na wszystko za wyjątkiem urodzenia dziecka jest 6 miesięcy od przystąpienia do ubezpieczenia, a na urodzenie 9 miesięcy. Jeśli chodzi o urodzenie dziecka to do niedawna karencja była też 6 miesięcy. Nie wiem czy istnieje jeszcze ubezpieczyciel który ma karencje 12m.
W twoim przypadku myślę, że musisz odbyć karencję, wnioskuję tak ponieważ ubezpieczyciel na wszystkim chce zarobić a nie stracić. Jednak dowiedz się czy tak jest na pewno u źródła.

reklama
tak ma być próg dla rodzin z 1 dieckiem, o takim projekcie słyszałam w tv chyba że już się coś zmieniło, jak będziesz wiedziała coś więcej daj znać:tak:

właśnie poczytałam na ten temat i chyba się myliłam to chyba z ulgą podatkową jest na tej zasadzie co pisałam a w becikowym kryterium dochodowe 85525zł, my chyba tego nie przekraczamy:) (nie wiem czy powinnam się tu cieszyć)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry