reklama

Zakupowe szaleństwo

nik_i w jednym z miesiecznikow ktore kupuje pisze jak przechowywac odciagniety pokarm:
a. w temperaturze pokojowej - 30 minut
b w lodowce lub chlodziarce - 48 godzin
c. w zamrazalniku lodowki - do 2 tygodni
d. w zamrazarce - do 3 miesiecy

Apropo jaki odciagacz kupujecie? elektryczny czy reczny?

reklama
A ja jeszcze chciałam się pochwalić pościelą. Wczoraj wyprana, dziś musiałam ubrać i zobaczyć - jeszcze przed prasowaniem :)

Załączniki

• DSC00041.jpg
    DSC00041.jpg
    309,2 KB · Wyświetleń: 69
  • DSC00043.jpg
    DSC00043.jpg
    263,1 KB · Wyświetleń: 57
Wkładki też mam Johnsons baby i mama kupiła nuk-a mam nadzieję że będą ok...
A zadam mega dziwne pytanie:zawstydzona/y: już mi wstyd :zawstydzona/y: mianowicie jak to jest z tym laktatorem - odciągamy i karmimy z butelki czy karmimy piersią a odciącamy nadmiar, no i jak już odciągniemy to przechowujemy- jak tak to jak ile i w jaki sposób przygotowujemy do podania- nie wiem . A może jest tak że jak maluch sprawia ból nie może się jak to mówiłyście "przyssać" wówczas laktator to jedyna opcja na naturalne karmienie? (i jeszcez czy to odciąganie laktatorem jest równie bolesne jak początki karmienia?).

Ja uzywalam laktatora do pobudzenia laktacji, czyli po karmieniu jeszcze sciagalam pokarm. Na przemian raz z jednej raz z drugiej piersi. Ale na pewno przyda sie mamom, ktore zamierzaja wrocic do pracy, a jednoczesnie nie rezygnowac z karmienia. Co do tego czy jest bolesne, to ja jakos nie wspominam tego tak zle ;-)

Asteria ja kupilam reczny, tak jak poprzednio. Faktycznie zastanawialam sie nad elektrycznym, ale dalam sobie spokoj. Jest dwa razy drozszy...

a jak juz jestesmy przy mleku to powidzcie mi dziewczyny czy wam tez tak leci mleko? ja to nie moge dotykac piersi, bo tak ze mnie leci ze moj Ł. sie smiej ze juz jest dla calej armi bedzie... to jest straszne.

Chyba też zamówię sobie ten laktator, tak na wszelki wypadek ;)
Właśnie patrzę na allegro, czy wystarczy taki za 20 zł, czy trzeba jakiś za 100?? Nie znam się na tym :(

Ostatnia edycja:
reklama
Polecam Wam wkładki laktacyjne babydream ROSSMANN , moja szwagierka karmi półrocznego bobasa i bardzo je sobie chwali, za każdym razem jak do nas przyjeżdża przywozi mi pudełeczko, więc mam już spory zapas. U nas nie ma sklepu tej sieci:(
Kiedyś używałam Johnsona też były dobre.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry