reklama

Zakupowe szaleństwo

A ja jestem skołowana nie wiem może jeszcze poczekam z tym laktatorem, no chyba ż e zdecydowanie polecacie;-) i dziewczyny ja znowu o tej wanience, to co ze stelazem czy bez?
Zamówiliśmy torbę do wózka i może dzisiaj będzie:tak:
Hanuś ja też tak mam wszystko muszę zobaczyć na żywo jak będzie wyglądało:blink: nic mnie tak nie cieszy. Fajne te łóżeczko Piotrusia:tak:

reklama
Nie wiem co z tym laktatorem. Koleżanka mówiła, że sobie radzi bez i nie wiem, czy kasę wydawać...

Dziewczyny, zabierzcie ode mnie słodycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przy pierwszym dziecku nie miałam laktatora - najbardziej się przydaje jeśli ktos na długo zostawia dziecko pod czyjąś opieką i musi odciągnąć duzo mleczka. Przy nawale pokarmu ok. 4-5 doby odciągałam nadmiar ręcznie, pod prysznicem, masując piersi - wtedy czułam, że pokarmu jest nadmiar, piersi robiły się twarde, potem laktacja się ustabilizowała i tylko maluch spijał tyle ile mu było potrzeba. Nic nie trzeba było odciągać, ale po powrocie do pracy karmiłam już króciutko.

A ja jestem skołowana nie wiem może jeszcze poczekam z tym laktatorem, no chyba ż e zdecydowanie polecacie;-) i dziewczyny ja znowu o tej wanience, to co ze stelazem czy bez?
Zamówiliśmy torbę do wózka i może dzisiaj będzie:tak:
Hanuś ja też tak mam wszystko muszę zobaczyć na żywo jak będzie wyglądało:blink: nic mnie tak nie cieszy. Fajne te łóżeczko Piotrusia:tak:

Moze poczekaj z laktatorem i zobacz jak to bedzie u Ciebie, bo moze wcale nie bedzie potrzebny. U mnie akurat byl, ale u kazdej kobiety jest inaczej...
A co do wanienki, to osobiscie goraco polecam taka ze stelazem. Przynajmniej nie trzeba sie tak schylac:tak: Ja mam zwykla duza i do niej osobno dokupowalam stelaz.

Ależ napłodziłyście tych postów :D autentycznie mam zaległości :D Ale super, że tyle piszecie bo to skarbnica wiedzy!!!!

Anetko - Śliczne te kompleciki :) ja ostatnio na allegro buszuję i normalnie nie wiem czy będzie chłopak czy dziewczynka, ale nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam kilka fajnych rzeczy takich bardziej uniseks ze wskazaniem na chłopięce :D jak dotrą to porobię fotki :) i wkleję :)

Hanuś - piękne łóżeczko ehhh rozmarzyłam się :):):) już bym chciała swoje przygotować, a tu nawet jeszcze pokój nie gotowy, nie ma łóżeczka.... tylko materac zamówiony.... ehh....

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja zaopatrzyłam się w Oilatum i Sudocrem, na brodawki bepanthen oraz sól fizjologiczna do przemywania oczu. Kupiłąm też zapas jałowych gazików. Jeszcze chcę kupić kremik ochrony na zimę i spirytus do przemywania pępka, na początek chyba wystarczy... no mam jeszcze oliwkę dla niemowląt, może się przydać.

Natomiast wkładki laktacyjne kupiłam z firmy Hartmann, nie mam pojęcia czy będą ok... ale kupiłam je przy okazji zakupu podkładów ginekologicznych i majtek siatkowych, więc za jedną przesyłką ;) jeśli będą do kitu.... to zmienie:) Butelki mam z Aventu kupione w promocji 2 w cenie jednej :)

No to by było na tyle :D

Oto kombinezonik i komplecik dla mojego maleństwa:
1003075qj0.jpg

Kombinezon z allegro ( jeszcze nie prasowałam:zawstydzona/y:):-)

Dziewczyny sliczne rzeczy dla maluszkow:-):tak:.

Co do laktatora to tak jak ewcia79 powiedziala kazda z nas jest inna i roznie bedziemy produkowac pokarm. Duzo tez zalezy od dziecka, jak bedzie ssac i czy bedzie stymulowac piersi do wytwarzania wystarczajacej ilosci pokarmu. Ja akurat mam elektryczny laktator Medeli i bez niego nie udaloby mi sie karmic corki. Mleko bardzo szybko mi wyplywalo, mala najadla sie i pozniej nie chciala dluzej ssac i stymulowac, dlatego po kazdym karmieniu laktator szedl w ruch i dzieki temu mialam nie zaklocona produkcje mleka.
Co do przechowywania naszego mleczka to juz chyba Martynaag odpowiedziala, natomiast jesli chodzi o odgrzewanie odciagnietego mleka to napewno nie wolno doprowadzic do gotowania i nie powinno podgrzewac sie w mikrofali poniewaz w wysokiej temperaturze mleko to traci na wartosci a zagotowane mogloby zaszkodzic maluchowi. Jesli bylo zamrozone to rozmrazalam w cieplej wodzie po czym przelewlam do butelki i otwarta butelke podgrzewalam w garnuszku z goraca woda. Jesli bylo malo mleka lub bylo nie mrozone to wystarczylo podgrzac w zagotowanej wodzie, natmiast mrozone to stawialam garnek z woda na malym ogniu tak by sie woda nie gotowala i wkladalam butelke a mleczkiem czesto mieszajac.

lunia83 : sliczne ubraneczka :-) ajj jakie to wszystkie jest słodziutkie :tak:
ja tyle tych ubranek nakupilam i podostawalam, ze mam watpliwosci czy Julia zdazy wszystko ubrac zanim wyrosnie :P

reklama
witam wczoraj na alegro kupiliśmy z moim M wózek z fotelikiem i bedzie w poniedziałek nic nadzwyczajnego ale mi sie podoba i jest niedrogi. wklejam zjecie tylko kolorek wybraliśmy czerwonwo czarny a na zdjeciu jest inny. wlkeje jeszcze ten kolorek który wybraliśmy.

Załączniki

• MAKED_ALL_5[1].jpg
    MAKED_ALL_5[1].jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 72
  • 5678[1].jpg
    5678[1].jpg
    78,3 KB · Wyświetleń: 88

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry