reklama

Zakupowe szaleństwo

model kangalu jest o wiele tanszy, 59zl i tez maja fajne kolorki!
my juz oszalelismy na punkcie jednego modelu ;D
sumko, tu mnostwo mam i tatusiow nosi dzieci w takich chustach i malenstwa wygladaja na ogromnie szczesliwe!jeszcze nigdy nie widzialam zeby jakies plakalo!

reklama
Super te chusty ale sie napalilam ::) ;D napewno kupie jak maz wroci to wybierzemy ktora ;D Chusta dla noworodka powinna byc bardzo wygodna dlatego ,ze jest blisko mamy i kregoslup ma ulozony w odpowiedni dla noworodka sposob.Tez widzialam babeczki z takimi chustami i wygladaly na zadowolone i one i dzieci ;)

Qrcze- ja podobnie jak Agaciulka28 - nie jestem do nich przekonana...hmmm..moze dlatego, ze nie widziałam "na żywca" . Mężowi pokazałam- wstrzymując się od opinii- to powiedział podobnie- czy oby dzidziusiowi w tym wygodnie, czy to bezpieczne - i wówczas powiedziałam, że raczej tak- ale mimo wszystko -ładnie to wygląda.., ale my raczej zrezygnujemy z tego zakupu.

widze, ze opinie podzielone hehe
ja akurat widzialam "na zywca" te wynalazki, wszystkie maluchy spaly w nich jak zaczarowane
moja kolezanka cale niemowlectwo nosila swoja dzidzie w chuscie i male wyroslo na zdrowe dziecko :D
mi tam sie podoba i wg mnie maluchom jest wygodnie (swoja droga nie widzialam Murzynki, ktora inaczej by malucha nosila)
ale rozumiem, ze ktos moze miec watpliwosci!

Ja nie kupie z bardzo praktycznego wzgledu - podwojny wydatek! Po prostu chce by moj maz tez mogl nosic dziecko a w chuscie go nie widze ;) i za zadne skarby nie przekonam. Wybor jest wiec prosty - nosidelko.
Prywatnie jednak chusty mi sie podobaja - szczegolnie jesli chodzi o malutkie dzieciaczki wydaja mi sie bardzo przytulne...

reklama
Agaciulka28 pisze:
Nie jesteśmy murzynkami :D One też chodzą nago i robią dużo innych dziwnych rzeczy nie zawsze dobrych dla dzieci europejczyków :))

Nie wiem, ale dosc dlugo juz mieszkam w Antwerpii.... murzyn to praktycznie prawie co drugi mieszkaniec tego miasta i jakos jeszcze zadnego "biegajacego nago" nie widzialem ;D

A co do chust, rzecz jak najbardziej wygodna, praktyczna... zreszta dlaczego mialoby to byc niby niewygodne dla dziecka skoro przez ostatnie kilka miesiecy bylo poskladane w brzuszku matki jak origamii ;) ;D

ot meski punkt widzenia ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry