reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo

co za zywy temat..bardzo ożywiony - - zaczyna się na dobre- szaleństwo zakupowe,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,........  ;D ;D ;D .aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..sama wstrzymuję sie. Wasze CUUUUDOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam najpotrzebniejsze ciuszki reszte zaopatrzą: rodzinka, znajomi..:)-Widze jak kolezanki, które urodziły..śmieja sie, ze mogłyby przedszkole dzieci ubrac..a ciuszki głównie podostawaly dzieciaczki w prezencie..wiec..teraz u mnie czas na łozeczko, wózeczek, pościel..a wczesniej malowanko pokoiku  :p Nie moge sie doczekać już zakupu wózeczka i łóżeczka.. :)

reklama
heh, ale mi robicie ochotę na zakupy...... no cóż na całe szczescie skarbonka pusta- mielismy z męzem troche kosztów związanych z samochodem, i sporo jeszcze przed nami- badania techniczne, Oc sie kończy i jeszcze Ac --- olaboga.......więc jakiekolwiek zakupy chocby z powodu miedziaków odbędą się w czerwcu- ale dowiedziałam sie, że moje kumpele temu szaleństwu się nie oparły i już coś mają dla mojego szkraba:)))

ja też szukałam tego przwijaka, ale IKEA w Polsce już go nie ma
znalazłam tutaj w Niemczech i nawet jest tańszy - w Polsce kosztował 249 złotych a tu 59,90 euro co daje 230 złotych, może trafię na jakąś promocję popatrze na niego chwilę, bo naprawdę jest fajny a nie chcę gracić mieszkania

jakby któraś bardzo chciała to w kwietniu będę jechać samochodem do Polski i mogę przywieźć, teraz do samolotu byłoby mi chyba za ciężko

komody dziecinne oglądałam, ale to już wydatek 3 razy większy niż na ten przewijak, a dziecinne ciuszki można trzymać w noramlnej szafce/komodzie niekoniecznie za tyle kasy

cicha super link do kołyski, ale droga koszmarnie no i chyba na niezbyt długo wystarczy, bo dzidzia może wypaść
ale i tak lukam może na ebayu taniej znajdę

kasik, nieco chora

Mi tez robicie ochoty na zakupy!!!! :) :) :) :)Do marca musze wytrzymac, chyba ze cos kupie uniwersalnego, zeby pasowalo dla chlopczyka i dziewczynki.
Agusia - skarpetki przednie!!!!!

Ja tez sie zastanawiam czy kupic komode z przewijakiem - wiecej miejsca czy taki przewijak na lozeczko.
I w ogole sie zastanawiam co kupic do pokoiku dla dziecka - nie jest za duzy i nie chce zagracic.
Mysle ze komodka, lozeczko i jakis taki maly slupek na ksiazeczki i zabawki
i pudelka-takie na kolkach na pozostale zabawki...- nie wiem czy te wszystkie rzeczy dla malucha sie tam zmieszcza.
Dziewczyny co kupujecie do pokoiku???
Jak macie jakies linki, to wklejacie- mebelki, akcesoria itp.dzieki.

Ja mam o tyle dobrze (albo i zle bo wiecej z tym zawracania glowy), ze dysponujemy pokojem dla dziecka. Lozeczko juz dawno mam upatrzone: http://www.oeufnyc.com/oeufnyc2/company/index.php?action=categories&cat=137
i zasatanawialam sie nad ta wiszaca kolyska na pierwsze miesiace ale calosc to troche drogi nabytek no i praktyczniej byloby kupic cos przenosnego zebym mogla malego polozyc w ogrodzie lub na dole w domu. Ale kolyska kusi, oj kusi... :)
Co do reszty to planuje kupic do tego komode w ikei (za firmowa do lozeczka nie dam tyle kasy) - tak aby byla pod przewijak i moze skrzynie z Lo serii : http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...7*15659&storeId=19&catalogId=10103&langId=-27 - albo jakos polke skombinowac. Szafy nie potrzebuje bo tu w stanach domy maja tzw. garderoby tzn wielkie wbudowane szafy. Po prostu otwiera sie dzrzwi i ma sie podwojna szafe za nimi. Ja mysle,ze oprocz tego postawie tam pojedyncze normalne lozko i wygodny fotel i tyle tego. Przyznaje, ze troche sciagam tu z planu poprzedich wlascicieli domu, ktorzy tez mieli male dziecko i w taki sposob rozplanowany pokoik. Tyle, ze mebelki inne takie typowo tutejsze i przeurocze w inny sposob.

oj cos czuje, ze te kolyske w koncu kupisz ;D
u nas maly narazie nie bedzie mial swojego pokoiku wiec tez bedzie go trzeba jakos zgrabnie "wkomponowac" w nasza sypialnie :D
juz mialam wiesci od mamy, ze nie tylko lozeczko jest zalatwione, ale tez szafka do przewijania :D
trzeba to wszystko tylko tutaj przywiesc.
wiecej mebli narazie nie planujemy, potem bedzie sie kupowac w miare potrzeb :D

ale mebelki Agaciulko wkleiłaś...........marzenie, naprawdę cudowne zestawy- nie wiedzialabym na który się zdecydować

reklama
Super te mebelki!! Ale wydatek też spory...rozmarzyłam się patrząc na nie ale my raczej pozostaniemy przy zwykłym łózeczku i jakiejś komódce pod kolor, tym bardziej że mały będzie z nami w pokoju....
Agatko podaj jakich mebli szukac w Ikei bo wychodzi na to, że Ikea jaki adres się nie wklei to otwiera się zawsze na stronie głownej...ja szukałam przewijaka "na piechotę"

Do góry