reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

reklama
Też się zastanawiałam nad tą chustą. To przetestuj ją i koniecznie nam napisz jak się sprawuje :tak:

więc chustę testowałam, zakłada się chwila moment, dziecko wkłada się chwila moment, raczej trzeba przytrzymać ręką, żeby było bezpieczne, ale tego się właśnie spodziewałam
no i nie wiem czy dziecku w niej wygodnie, bo miał ciężko się koło brzucha zmieścić a jego mama wyższa i szersza ode mnie i chusta na nią za mała

Co do promocji, to fajne są w C&A. Dwa bodziaki za 29,99 zł. A w Biedronce była teraz super promocja bo 3 szt. body za 19,99 ale się spóźniłam;(

W sobotę ostanie zakupy były następne za jakiś czas:>

P1070193.jpgP1070194.JPGP1070196.jpg

Zakupiliśmy materac do łóżeczka większy i to małe cudo 90 cm na 1 rok życia dziecka. W nim będzie czuło się bezpieczniej niż na tak wielkim materacu. Dodatkowo jest mała lampka do niego i nie trzeba w nocy zapalać światła. Ścianki są sztywne ale obite materiałem miękkim który można prać nie spotkałam czegoś takiego w Polsce.
P1070197.jpg P1070201.jpg

Car seat- od urodzenia do 17 kg... na lata będzie zmiana pozycji w zależności od wielkości dzieciaczka.
P1070144.jpg Tu akurat prezenty z baby shower firma childcare. Dokładnie widać jak duże jest łożeczko i przewijak.
Udało mi się znaleść turystyczne tej samej marki w secondhandzie i wygląda jak nieużywane za nowe zapłaciłabym 3-4 razy tyle.
Pozostaje wózek do kupienia ale to już po porodzie.:-)

Załączniki

• P1070174.jpg
    P1070174.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 89
Hej, dziś pojechałam z siostra do jej znajomej i wróciłam z wielkim pudłem ciuchow, mata edu, przescieradelkami na przewijak, otulaczkiem itd itd. :-):-):-):-):-)Więc udane spotkanie:-):-):-)wczoraj za to P pojechał odebrać zamówiony przewijak i przescieradlo do niego. Teraz wiem, że przescieradlo niepotrzebne ale trudno. Jeszcze "tylko" bujaczek i wózek...No i trzeba zacząć pranie i prasowanie... a tak mi się nie chcę...:-(

W lidlu jest promocja body, rampersy w dwupacku za 15 zł:D kupiłam wczoraj dla córki w granatowym kolorze:p nie znosze różu:p
Mnie do zakupu to chyba tylko cienki kocyk został (pieluszki flanelowe mam ale kocyk to kocyk), termometr i lampka nocna :)

MsMickey - na przewijak prześcieradło niepotrzebne:) jak zsiusia to wytrze sie elegancko i po sprawie :) (mówie o takim nakładanym na łóżeczko:p), a co do prasowania to ostatnio robiłam to popołudniu zeby było chłodniej i wcale chłodniej nie było.... myślałam ze padne:/

Dziewczyny już pisałam o tych kocykach i wiem, że Wam się podobają, ale teraz kiedy je dostałam i wyprałam mogę potwierdzić, że są super i niedrogie, idealne na lato. Polecam Wam, bo ja sama miałam problem, żeby znaleźć taki bardzo cienki kocyk na lato, a ten jest właśnie w sam raz na ciepłe dni :tak: W dodatku naprawdę przyjemny w dotyku i po pierwszym praniu na razie ok, 100% bawełna

Cieniutki LETNI kocyk bawełniany100% jak pieluszka (2322430857) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
reklama
December świetne kolory! Ja też mam dwie flanelowe i dokładnie tak samo myślę, że i one mogą służyć za okrycie :tak:

Do góry