reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mnie też nie przekonują trzykołowe wozki. Nie wyobrażam sobie jak takim mozna wjechać po szynach (takich przy schodach). I na pewno musi mieć duże pompowane koła, żeby można było się wybrać na spacer do lasu...
ja jako październikowa mama 2009 polecam 3 kołowy wózek- najlepiej się skreca- jak Ci się skręci przednie kółko to łatwo naprostowac, co z 4 kołowym ze skrętnymi prednimi kołami nie jest ju tak wygodne- nie mówiąc o skęcaniu bez skrętnych kół:tak::tak:

ja z pełną świadomością polecam 3 kołowe wózki- naaswet teraz szukam jak najlżejszej spacerówki- ale musi byc 3 kolowa:tak::tak::tak:

a co do wjezdzania- nie ma problemu- i ta musisz miec wózek na prostozeby Ci dziecko w gondoli nie zjeżdzalo, wiec i tak wjezdzasz tylko na ylnich kołach:tak::tak::tak:

pozdrawiam październikówki:-):-)

Ps.Oczywiście polecam wozki 3 w 1-sczególnie dla mam które nie mają dużo miejsca w bagazniku i czesto jezdza samochodem- najlepiej z montowanym fotelikiem- wtedy tylko rame sie wciska do bagażnika:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny to tu komentujemy czy tylko wklejamy? Bo ja chcę skomentowac i nie wiem gdzie ;-(

A ja go oglądałam i przymierzałam do kupna w pierwszej ciązy. Jest świetny, klasyczny, bogata kolorystyka tylko ciężkawy. Ale gdybym miała teraz kupowac wózek to właśnie ten (komfort Dzidzi najważniejszy) a później pomyślałabym o spacerówce. Ja kupiłam 3 w 1 (cenowo atrakcyjna opcja) ale nie byłam super zadowolona.

ulisia ja kupiłam trzykołowca i w porównaniu z poprzednią 4-kołóką rewelacja - zwrotny, lekki i wogóle. Podjeżdżanie zależy od tego jak wózek się podbija (wjeżdżasz na tylnich). Ale czterokołówka zaiste stabilniejsza.No cóż - wszystko ma swoje wady i zalety...
tutaj komentujemy ;-) mi tam waga i wymiar wozka nei przyszkadza bo mozemy stelaz zostawiac na parterze (bezpiecznie) a samochod mamy kombi wiec wszystko sie zmiesci, widzialam na miescie spacerowki roan marita i fajnie sie sprawuja wiec napewno sie sprawdzi jako wozek 3 w 1 ;-) u nas wazne jest aby wozek byl stabilny i wytrzymaly ,a kolka radzily sobei ze wszystkim bo w miescie turystyczno-uzdrowiskowym rozne sa dziwy:-D

a tu link ciekawy :blink:
http://www.ebrzuszek.pl/kobieta/index.php?option=com_content&task=view&id=78&Itemid=38

Muminka o dziekuje za opinie wiec wybiore chuste bo w sumie wtedy i dziecko lepiej sie uklada i wydaje sie dla dziecka przyjemniejsze

Ostatnia edycja:
Ren zobacz ile mozliwosci sie ma
KasiaMarcin.com | Ciągle spotykam się z pytaniami o to, czym jest chusta, czy rzeczywiście jest przydatna. Oczywiście, przydaje nam się nadal, mimo że Felix skończył półtora roku! Ponieważ jesteś
Zalety noszenia w chuście [edytuj]

• wygoda i wolne ręce
  • noszenie redukuje ilość płaczu
  • pomaga nawiązać więź
  • wspiera rozwój emocjonalny dziecka, zapewniając mu niezbędną dla jego rozwoju bliskość i poczucie bezpieczeństwa
  • stymuluje błędnik poprzez kołysanie i bujanie
  • pozwala dziecku obserwować świat i uczestniczyć w codziennych czynnościach
chusty i noszenie dzieci w Polsce propaguje stowarzyszenie rodziców noszących dzieci w chustach - klub kangura

m5589252.jpg

o dziekuje bardzo za tyle informacji :-) a dodatkowo w takiej chuscie mozna karmic dziecko i jest wtedy osloniete;-)

Już taki oważny temat;-) No wiec i ja dołączam

Wózek mamy prawie wybrany, Zastanawiamy się nad quinny buzz albo nad maxi cosi mura 3. I Ingą mieliśy dwa trójkooce i uważam, ze te wózki są rewelacyjne. Mają świetny skręt, wszędzie się tym przeciśnie. My naszym pierwszym trójkołocem jedziliśmy po każdym terenie, i po górach i po piaskach. Sprawdził się rewelacyjnie.
Co do chust to orąco polecam, mi to uratowało życie, przy upierdliwej Indze. Na początku kupiłam nosidełko, ale to porażka, niewygodne dla mnie a już tym bardziej dla tak małego dziecka. Wec założyliśmy nosidełko zaledwie kilka razy i wywaliłam. Chustę używałam jeszcze w tym roku, kiedy młoda miała już prawie dwa lata.

I polecam Wam świeną książkę, którą sama traktowałam jak biblię, i spałam z nią pod poduszką;-)
"W oczekiwaniu na dziecko" Arlene Eisenb (912533461) - Aukcje internetowe Allegro

Przerobiło ją kilka moich koleżanek, i teraz przerabia następna, ale muszę ją odzyskać, bo ta ksiazka, to skarbnica wiedzy.

Chwila czasu więc piszę swoje wnioski:
- mam nosidełko baby bjorn, na wyprawy górskie niezastąpione ale przy cięższym dziecku kręgosłup wysiada (do 12 kg ale ja mi już koło 10 było ciężko) dlatego pomyślę o chuście skoro polecacie (tylko mnie wiązanie przeraża bo boję się, że się tak zawinę, że się sama później nie rozplącze :-D)
- polecam album dla dzidziusia Album MOJE PIERWSZE 5 LAT - A Geddes - BORDOWY (907871694) - Aukcje internetowe Allegro (dostępne w beżowym kolorze dla 2-latka) lub inne podobne pamiętniki - super pamiątka i dużo frajdy przy wypełnianiu,
- mam wózek peg perego i casualplay s4, gdyby któraś z Was brala je pod uwagę to służę pomocą, jeśli miałabym teraz kupić spacerówkę to tylko jane slalom pro Jane Slalom pro wózek spacerowy - Wózki - Jane Slalom pro wózek spacerowy od 1762.32zł)
- z butelek tylko avent ze smoczkiem airflex (kupuję przez net bo w sklepie to jakies ceny mają kosmiczne),
- z ubranek polecam bodziuszki, śpioszki i inne ciuszki angielskich firm (ja kupuję zwłaszcza mothercare i george) bo kupując siedmiopak czy trzypak naprawdę tanio wychodzi a jakość bawełny zachwycająca (z polskich firm jak cocodrillo tylko ceny nieporównywalne bo za sztukę płaciłam od 12 do 17 zł a tu ok. 5 zł sztuka) MOTHERCARE body 7-pak 0-3 m-ce KWIATUSZKI (902753554) - Aukcje internetowe Allegro
Biorąc pod uwagę, że mamy sporo czasu to napewno uda się złapać niezłe promocje,
- po porodzie tantum rosa do podmywania - znieczula i wspomaga gojenie (ja rozpuszczałam saszetkę w butelce z ustnikiem po wodzie i nie miałam większych problemów z aplikacją).
Tyle wymyśliłam póki co. Ale wiem, ze tego jest więcej więc będę dopisywac w miarę przypominania sobie.

A dzis na odstresowanie bylam na miescie i kupilam takie cudny kocyk :laugh2:

Gabires wuzek jest swietny!!!!! Co do ksiazeczki to tez mam tak tzn tez od Anne Gedes. Sa swietne zdjecia bobaskow w przebraniach roznych zwierzakow. Bardziej pasowala mi dla chlopaka. Ale pomysl sietny bo jest tam miejsce na wiele waznych informacji!

bira Nielatwo wybrac taka ksiazke wiec fajnie jak juz sa jakies sprawdzone.Ja mam kilka i niektore sa poprostu do bai. Pisne jagby przez kogos kto nigdy niebyl w ciazy!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Muminka, ale słodki kocyk:-):-) Śliczny, uwielbiam takie rzeczy:-) Już się nie mogę doczekać,kiedy pójdziemy z S. na jakieś zakupki i wtedy poszleję;-)

A ksiażka jest naprawdę śiwetna, opracowana bardzo naukowo, ale nie jest niezrozumiała. Naprawdę polecam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry