reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Aniawa - my właśnie kupiliśmy elektroniczną nianię z tych samych względów co ty chcesz. Jeśli chcesz coś niedrogiego to polecam ELEKTRONICZNA NIANIA SWISSVOICE BABYCOM 143. HIT! (1559968089) - Aukcje internetowe Allegro MA już akumulatorki w zestawie, fajne jest to że sygnalizuje dźwiękowo jeśli tracisz zasięg - wydaje mi się to dość istotne dla bezpieczeństwa, bo niania się aktywuje płaczem dziecka i jak dziecko jest cicho, a Ty pójdziesz za daleko to nie będziesz o tym wiedzieć i dziecko zacznie płakać, a Ty sobie będziesz siedzieć spokojnie z myślą, że wszystko jest ok. Testowaliśmy na razie w naszym dwupokojowym mieszkaniu tylko i było wszystko ok. Większe testowanie będzie jak do dziadków pojedziemy, bo oni w domkach mieszkają. Jeślo chcesz słyszeć tylko jak dziecko płakać zacznie to wystarczy położyć na podłodze w pobliżu łóżeczka. A jeśli chcesz słyszeć stęknięcia itp to trzeba położyć w łóżeczku przy dziecku.
Jakby co to tego sprzedawcę na allegro polecam, bo paczka doszła jakoś na 3 dzień po zakupie.

Nice wielkie dzięki. Te twoje urządzenie chyba mnie najbardziej przekonuje. Na stęknięciach mi nie zależy. Głównie chodzi o usłyszenie płaczu, chociaż jeżeli nadajnik nie musi być podłączony do prądu, to nie ma problemu. Niektóre nianie nie mają baterii w nadajniku, więc musiałabym ciągnąć kabel przez pół sypialni.

Aniawa - zmierzyłam tak mniej więcej ten kabel od zasilacza i ma około 170cm. U nas akurat jest kontakt blisko łóżeczka więc nie ma problemu. No ale są też przecież akumulatory :-) No i płacz u małego bez problemu wychwytywał z odległości około 1,5m. Ale to już taki ciągły płacz. Bo u nas mały najierw zaczyna tak postękiwać, no to z odległości tego nie łapało, bo niania się aktywuje na dźwięk trwający chwilę. No ale jak leży blisko głowy dziecka to nawet i takie postękiwanie słychać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry