reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Hej dziewczyny!

Ja trochę z innej beczki. Przymierzamy się do zmiany Erykowi fotelika samochodowego. Chciałam się poradzić w jakim przedziale wagowym kupujęcie bądź kupiłyście następny fotelik? Jest ich kilka (9-18) (9-25) albo do 36 kg. Może macie już jakieś doświadczenia co warto kupić? Jaki producent? Jaki model?
Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi.

Ja chciałam 9-18 Kiddy Energy Pro czy cus takiego ale po przetestowaniu w sklepie wzielismy 9-36 Cybex Pallas - tyle że my chcielismy z oslona tulowia. Gdyby malemu sie nie widzialo to rozwazalismy tez ROMER King Plus, ponoc fajne są tez Maxi Cosi Tobi i Priori :)

Z laktatorem nie pomoge bo ja uzywalam z MEDELI

Ostatnia edycja:
reklama
A z osłoną tułowia to jest z taką półeczką? My się wstępnie przymierzaliśmy do Roemer King Plus, ale przyznam szczerze, że taki do 36 kilo to chyba bardziej ekonomicznie. Ten roemer kosztuje coś koło 900 zł, a jest do 18 kg - Eryk waży już 11 i nie wiem jak szybko osiągnie pułap 18 :-)
Z kolei mam wątpliwości czy taki fotelik do 36 kg jest napewno bezpieczny dla niespełna rocznego dziecka?

A z osłoną tułowia to jest z taką półeczką? My się wstępnie przymierzaliśmy do Roemer King Plus, ale przyznam szczerze, że taki do 36 kilo to chyba bardziej ekonomicznie. Ten roemer kosztuje coś koło 900 zł, a jest do 18 kg - Eryk waży już 11 i nie wiem jak szybko osiągnie pułap 18 :-)
Z kolei mam wątpliwości czy taki fotelik do 36 kg jest napewno bezpieczny dla niespełna rocznego dziecka?

Zależy jak dziecko rośnie ale chyba jakoś 3 latka jeszcze w taki wsadzisz. Tez o tym myslalam czy bezpieczny ale cybex w testach adac ma najwyzsze noty wiec chyba jest bezpieczny, przynajmniej teoretycznie :) Ma fajna regulacje wiec mysle ze bedzie ok :) W niedziele planujemy jazde probna bo moje dziecie ma ledwo 9 kg :)

No właśnie dużo o nim wczoraj czytałam. Wygląda bardzo porządnie, jedyne co do czego mam wątpliwości to fakt, że podobno prawie wogóle się nie rozkłada do pozycji spoczynkowej, a my bardzo dużo podrużujemy samochodem i mały będzie czasem spędzał w samochodzie wiele godzin, czasem całą noc. No a z drugiej strony to chyba im bardziej fotelik się rozkłada tym mniej bezpieczny.

a czy ktorys sie "bardzo" rozklada ... ?? nie sadze ... zjezdzaja tylko tyle na ile pozwala podstawka... czyli niewiele :/ ogladalam rozne foteliki i wielkich roznic nie zaobserwowalam

U mnie w rodzinie są dwa foteliki Recaro, tylko nie wiem dokładnie jaki model, ale coś w podobie tego co wstawiła kania :tak: i wiem że bardzo dobrze, się sprawdzają, rosną razem z dzieckiem i są wygodne :-) My pewnie też się na taki zdecydujemy, ale póki co jeszcze jeździmy w nosidełku ;-)

co do laktatora to też nie pomoge bo używałam aventa, miałam w spadku i nie narzekałam, przynajmniej na tyle co ja używałam a nie było tego dużo ;-)

Z tego co zauważyłam na pewno bardziej rozkładają się foteliki, które są do 18kg. One są konstruowane jako coś pomiędzy nosidełkiem a dużym fotelikiem. Te "większe" mają minimalny kąt odchylenia, raczej są nastawione na siedzenie. My mamy Bebe Comfort Iseos oraz Maxi Cosi. Pierwszy jest z grupy 0-18 a drugi 9-18kg. Oba rozkładają do tej samej pozycji- prawie jak w nosidełku (ostatnio porównywałam, bo młody miał spędzić w samochodzie kilka godzin). Na co dzień wożę Wojtka w tym pierwszym, ponieważ mogę go montować na przednim siedzeniu, tyłem do kierunku jazdy. Maxi Cosi niestety nie ma takiej możliwości.

reklama
Do góry