Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tu macie o testach 2011 fotelik.info :: Testy fotelików 2011 -
Najwyższe noty za ochronę przy zderzeniu czołowym pośród fotelików powyżej 13 kg otrzymały:
- HTS Besafe iZi Kid X3 Isofix (1,2)
- HTS Besafe iZi Combi X3 Isofix (1,4)
- KIDDY Energy Pro 2 (1,5)
- AKTA GRACO Belogic (1,6)
My mamy ten pierwszy HTS Besafe iZi Kid Isofix, wykonany bardzo solidnie, wygodny - tak sądzę, nawet do spania - podczas 4-godzinnej podróży nocą Franek wsadzony do niecho na śpiocha i na śpiocha wyciągnięty ani raz nie kwęknął. Tylko cena też niczego sobie, ale my bardzo dużo jeździmy, więc zainwestowaliśmy. Montowany tylko tyłem do kierunku jazdy w całym przedziale wagowym do 18 kg - to tak 3-3,5 roku zależy jaki dzieciak, ja znam nawet bliźniaki 4-latki które na luzie w nim jeżdżą.
Ja oglądałam ten KIDDY i ma do kitu rozwiazana tą ochrone tulowia, nie ma zadnej regulacji :/ tyle tylko co pas na to napiera i koniec :/
Ale technicznie wykonany i materiałowo może być ok i spełniac swoją role, skoro w czołówce jest w testach. Besafe na pierwszy rzut oka np nie wygląda imponująco, tzn oglądałam foteliki które wydają sie być np wygodniejsze od niego natomiast w testach wypadają beznadziejnie.