reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

NOWY LAKTATOR ELEKTRYCZNY NUK +but.+wkła.+chus+gr (972684269) - Aukcje internetowe Allegro
zastanawiam sie nad kupnem laktaora!!
Bardzo chce dlugo karmic piersiac dziecko(chociarz z pol roku)i mysle ze taka rzecz mi sie przyda,gdyz corke karmilam tylko miesiac bo nienajadala sie mlekiem.....moze macie doswiadczenia co do tego laktatora i wogole czy opalca sie kupic elektroniczny!!??
I tez mialam problem zaraz po porodzie z sutkami wkleslymi corka nie mogla zlapac sutka i musialam przed kazdym karmieniem laktatorem odciagnac mleka troche i wtedy sutek sie pojawil..a mialam taki najwyklejszy wtedy reczny i nie bardzo sie sprawdzil.Czekam na opiniej.pozdraiwam

reklama
Co do laktatora to za duzo nie wiem, bo to moje pierwsze dzieciatko, ale moja mama caly czas cos czyta i dowiaduje sie od znajomych wielu sprawach dotyczacych ciazy i roznych akcesoriach. Z tego co mi mowila to reczne sa niepraktyczne( ona plakala z bólu przy odciaganiu mleka), a elektryczny podobno bardzo sie przydaje. Ale wartoby poznac opinie dziewczyn tutaj na forum, ktore maja jakies doswiadczenie w tym temacie:)

Jeśli chodzi o laktatory zmęczyłam 3 przy Oli, nie chciała pić z piersi to 5 m-cy odciągałam i 3 poszły. Najlepszy był ręczny, zawsze jest regulacja ssania, ja akurat lubiałam jak mocno ciągnęło:-D
Elektryczny zepsuł się po m-cu użytkowania, bo w sumie to co 3 godz odciągałam i wystarczyło że siknęło mleka nie w tą dziurkę i potem już nie ciągnął:dry:

Teraz zainwestuję jakby nie chciało małe ssać ale mam nadzieję że będzie jak syn namiętnym ssakiem:-)

szczerze powiem, że jakbym nie miałą synka w inkubatorze to laktatora bym nie kupowała:no: Jeżeli chcesz karmić piersia i siedzieć w domku to pierś wystarczy. A do sporadycznych odciągnieć można użyć rąk;-) albo kupić ręczny laktator.
Ja mam medele swing. To jest elektroniczny. Kupiłąm wcześniej, żeby zaoszczędzić aventu ręczny i teraz sobie nowiutki leży i czeka aż go ktos zechce:sorry2::sorry2: nie pasował mi kompletnie i nie ściągnęłam ani kropli. Alewiele diewczyn jest zadowolona. Mi medela służyła dwa miesiace odciągania co 2godz. nie miałam z nim żadnych problemów:-) Dla mnei to jest genialny produkt:tak: Potem jak Michał był w domku, to nie użyłam go ani razu:-)
http://allegro.pl/item939414450_elektryczny_laktator_medela_swing_gratis.html to ten. Ale do sporadycznych odciągnieć mleka nie wydawałbym tyle kasy. Rękami również można sobeiz nabrzmiałymi piersiami poradzić.

Jak będe miała drobne to sobie taki wózko- rower kupie. Hehe.
W artykóle piszą o 1800 $ nie tak dużo za dobrej jakości rower+ wózek+foteliki tsaaaaaa

Ten w paseczki też fajny.

Co do laktatorów ja przy Pysiu miałam medela mini electric- sprawdził sie niesamowicie. Ale ja 2 tyg po porodzie musiałam wrócić i na studia- egzaminy i do pracy. Laktator był niezbędny, nieraz odciągałam "wyjazdowo'.
Niestety już przy Tymku miałam ręczny- komfort tak tragiczny, że wolałam z domu nie wychodzić niż odciągać, reka zwyczajnie przy starszym dziecku bolała.
Ale też d pracy musiałam wychodzić sporadycznie.
Teraz wychodzić będe musiała rzadko, ale wiem jak wyjście na 3 godznki d przyjacioły czy na zakupy ratują psyche i uczą małża pokory więc laktator musi być.

ja laktatora uzywalam tylko w szpitalu w 3 dobie jak miałam nawał pokarmu, a syncio zawsze pił z cysia :-) ręcznego nie polecam, miałam go w domu i nieraz próbowałam coś sciągnąć jak wychodziłam na dłuzej ale nic sie nie dawało wyprodukować.. ratowaliśmy się wtedy wodą z glukozą :-) i jakoś wytrzymywał 2-3 godziny :-)

reklama
co do laktatora to mam dwa reczny z aventu i elektryczny z babyono
reczny super sprawa i tego uzywalam,elektryczny porazka mowie Wam
ale wsio kwestia gustu,mnie po elektrycznym bardzo sutki bolay

Do góry