reklama
Lusinda890
Fanka BB :)
Mi sie wydaje że z tym facetem roznie może jeszcze być bo jakby sie poczuwal to wyprawke by skompletowal. Ostatnio oglądałam program że od 7 miesiaca ciazy facet powinien zapewnic kobiecie utrzymanie i wyprawkę dla dziecka.
Leków żadnych nie kupuje bo licze że dziecko nie będzie chorowac
pediatra w trzecim tygodniu po porodzie wiec zobaczę co powie. 
Leków żadnych nie kupuje bo licze że dziecko nie będzie chorowac
Dziewczyny jakie ciuszki wpakowałyście do toreb? U nas wprawdzie dają swoje, ale jakoś nie uśmiecha mi sie używać szpitalnych :/, wpakowałam nówki, a tu koleżanka mi opowiada jak to jedne piękne body musiała spisać na straty, bo pielęgniarki po wzięciu do kapieli gdzieś... przygarnęły. I teraz siedzę i myślę czy sie przepakować na używki...
kasiunia123
Miladyyy w szpitalu, w którym będę rodziła dają ubranka. Można mieć swoje oczywiście, ale jak miałam swoje pieluszki i nie zdążyłam zabrać przed kąpielą maluszka, to już nie odzyskałam. Także teraz biorę tylko na wyjście ze szpitala.
kasiunia123
Spokój rożek, kaftaniki bądź body śpioszki albo pajace w zależności co będzie dla Ciebie wygodne do ubierania, skarpetki, cienkie czapeczki... a po ile sztuk to zależy ile w szpitalu bedziesz leżała, zawsze mogą Ci dowieźć.
Ja pamiętam, że moja Roksana kilka razy sie obkupciala, więc potrzebowałyśmy dużo ubranek.
Ja pamiętam, że moja Roksana kilka razy sie obkupciala, więc potrzebowałyśmy dużo ubranek.
Rsz - ja bym kupila czopki na paracetamolu nie ibupromie. Pierwsze sa od 0-3mcy. Na uspokojenie przy placzu wielkim lub zabkowaniu uzywalismy viburcol czy jakos tak. Tez czopki ale nie na goraczke. A maluszkowi lrpiej podac czopka noz syrop przeciegoraczkowy. Przynajmniej takiemu do pol roku. Tak mi mowiono w szpitalu i przychodni. Ja malam w razie w. Nie przydalo sie ale mialam. Bylam spokojniejsza.
Miladyy - u mnie tez trzeba wszystko miec. Ja chyba wezme te gorsze body i pajace bo tez mysle ze moga zaginac albo co. Na wyjscie ubiore w nowki. Chcialoby sie od razu pieknie ubrac ale ja po cc bede zdana na poczatku na polozne wiec wole nie ryzykowac
Miladyy - u mnie tez trzeba wszystko miec. Ja chyba wezme te gorsze body i pajace bo tez mysle ze moga zaginac albo co. Na wyjscie ubiore w nowki. Chcialoby sie od razu pieknie ubrac ale ja po cc bede zdana na poczatku na polozne wiec wole nie ryzykowac
Lusinda890
Wczoraj ze szkoły rodzenia przynioslam nową listę co spakować. U nas w szpitalu dają ubranka dla maluszka wiec ja nie biorę bo też słyszałam że potrafią sie zapodziac. Jeden komplet mam spakowany i to tez wybrałam taki z używanych na wszelki wypadek ubiore jakby się pobrudzil no a jak.nie to na wyjscie ubiore i tylko kombinezon mi dowiezie.
Kolezanka ze szpitala podala mi swoje dane. Zapytalam czy moge Wam dac czy woli zeby nie to powiedziala ze jak najbardziej tak ze po co placic za wysylke 2 razy zebyscie mi przeslaly a ja jej
takze jak ktoras z Was chcialaby cos Jej przeslac pozniej to piszcie na priv to dam Wam dane.
Zadzwonila i bardzo dziekowala ze sie nie spodziewala takiej pomocy i slyszalam ze jest naprawde wzruszona i glos jej drzal. Powiedziala ze jak mam kolezanke co ma malusia dziewczynke to ona b chetnie odesle to co dostala od kolezanek dla dziewuszki. Nie wiem w jakim stanie te ubranka ale jakby ktoras chetna byla to dajcie znac..
Zadzwonila i bardzo dziekowala ze sie nie spodziewala takiej pomocy i slyszalam ze jest naprawde wzruszona i glos jej drzal. Powiedziala ze jak mam kolezanke co ma malusia dziewczynke to ona b chetnie odesle to co dostala od kolezanek dla dziewuszki. Nie wiem w jakim stanie te ubranka ale jakby ktoras chetna byla to dajcie znac..
renia1321
Zgadzam się z Kitki. Dla niemowlaka zwykły paracetamol w czopku. Mi na szczęście tez Damian do roku nic nie chorował ale jak mu zaczęły ząbki iść w 8msc to na ból czasem czopek dałam żeby się nie męczył. Syropek dużo później się przerzucilismy dopiero tak teraz przy temp syropek bierze bo czopki juz nie działają. A takie czopki to lepiej mieć choćby miały leżeć drogie to nie jest. One taka krótka datę ważności maja? Bo ja nie wiedziałam nawet 
reklama
Rsz mi pediatra na wizycie patronażowej też powiedział, że dobrze mieć czopki w domu bo takie maleństwa potrafią bardzo wysoko gorączkować i najlepiej wtedy dać czopka i szybko na wizytę jechać. Też mówił o paracetamolu w czopku, a w aptece pytali się na jaką wagę dziecka więc podałam że 3,5 kg i takie mi babka sprzedała. Przy Laurze się nie przydały, ale jeszcze nie są przeterminowane więc w razie czego dla synusia będą jak znalazł.
U mnie w szpitalu też dają ciuszki dla maluszków więc ja biorę tylko na wyjście. Oczywiście można mieć swoje, ale stwierdziłam, że jak mam te zarazki szpitalne jeszcze znosić do domu w tych ciuszkach to bez sensu. No i nie wspomnę o zawieruszeniu się co niektórych, mi to nawet pielucha tetrowa zaginęła w niewyjaśnionych okolicznościach
U mnie w szpitalu też dają ciuszki dla maluszków więc ja biorę tylko na wyjście. Oczywiście można mieć swoje, ale stwierdziłam, że jak mam te zarazki szpitalne jeszcze znosić do domu w tych ciuszkach to bez sensu. No i nie wspomnę o zawieruszeniu się co niektórych, mi to nawet pielucha tetrowa zaginęła w niewyjaśnionych okolicznościach