reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

No to faktycznie wysoka dziewczyna :) Mój teraz 17,6wazy i ma jakieś 105cm. Nie rósł bardzo szybko no ale urodził się 47 cm i 2270g. Sporo się tych ubrań uzbieralo po nim wiec nawet nie kupuje nic nowego choć chciałam na wyjście ze szpitala ale bez sensu bo potem nie wiem czy zdąży to ubrać :D

Ostatnia edycja:
reklama
Martita moja córka tez długo nosiła 56 ;) dlatego teraz nawet mam pare na 50 ;)
Alexia moja znajoma często zamawia z Gemini także możesz śmiało zamawiać.

Piękna panienka...
Oj i ma rację mąż Twój ze pilnuje ....
( mój mówi że do kaloryfera przy wiąże i do 30 )

Z tym rosnieciem to roznie. Moja ma 3 lata i 110 cm ale jako niemowlak tak nie rosła i 56 trochę nosilismy. 62 były za długie mimo że urodziła się 56 cm. Ja to jeszcze zakładam ze taki noworodek lubi ciepło bo w brzuszku miał ciepło. A widząc co się dzieje z pogoda to roznie może być. Ale jak będzie potrzeba to ubranka można dokupić. Chociaż ja sobie tego nie wyobrażam żeby po porodzie jeszcze o tym myśleć. Wole kupić 2 komplety więcej niż mniej.

no właśnie to taka troszkę kula zgadula jakie duże dziecko się urodzi ..... ( u mnie raczej małe były ... i roz. 56 wisiał a w 62 to się topiły )

Ja też nie będę dużo kupowała na 56cm, raczej 62cm. Ale na wyjscie ze szpitala i te pierwsze tygodnie muszę coś mieć mniejszego bo nie lubie podwijania itp.
Mam zostać trochę ubrań od znajomych, przejrzę to co dostanę i dopiero dokupię...
A co do wzrostu to jabz mężem jesteśmy średniego wzrostu, a córcia jest raczej z tych mniejszych dzieci. Teraz ma prawie 6.5 lat i ma 118cm.

Kasiunia - moja ma 130 ale ja mam 173cm a maz 190cm wiec ma po kim rosnac;)
Mi niby tez mowia znajomi ze cos mi tak skombinuja z ubranek ale na razie gadaja i na tym sie konczy. Nie bede czekac w nieskonczonosc wiec troszke kupilam

reklama
Na szczęście mam już większość ubranek i to w rozm. 56 i 62 w sporych ilosciach mi sie wydaję a szwagierka ciągle szaleje na zakupach i tylko zdjecia przysyla co dla nas kupiła ale do konca nie wiem co to za rozmiary więc czekam aż je nam prześle. Zarówno ja jestem niska i mój narzeczony również więc jakoś nie przewiduje wysokiego maluszka.:biggrin2: chociaż wagą może czasem nadrobić :oo2:

Do góry