reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Wielkie dzięki za odpowiedź:) Muszę przyznać, że mnie uspokoiłaś. Ciężko znaleźć w sieci jakieś zdjęcie spacerówki właśnie od strony budki i obawiałam się, że może być taka trochę za ciężka/gruba. Super słyszeć, że ma siateczkę:) Wizualnie mi się ten wózeczek bardzo podoba. No i te koła takie spore się wydają, wygląda na to, że sprawdzą się jesienią i zimą:) Chyba tez się na niego skuszę:)

reklama
A to bryka Naszej Gabrysi :-)Od wczoraj dumnie stoi w pokoju i kusi moje kotki, które tylko kombinują jakby wejść do pokoju i pospać w wózeczku;-)

Załączniki

• zmniejszony_9860284.jpg
    zmniejszony_9860284.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 87
Ja mam nose fride i jestem naprawde niesamowicie z niej zadowolona jak dla mnie mega wynalazek tym bardziej ze ja plus jagodka plus gruszka to nie bylo najlepsze polaczenie a fridom wyciagam wszysciutko i nosek czysciutki a jeszcze jak wczesniej zaaplikuje wode morska a potem oczyszcze fridom to katarek nam ne straszny od malenkosci hihi

Michasia ja też zakupić mam zamiar dla mojej małej taką gruszkę, bo te mechanizmy mnie jakoś nie przekonują.... :no:
A powiedz mi to jakaś firma jej jest czy jak??? Bo mam zamiar wybrać się do apteki kupić ową gruszkę, lecz nie chcę żeby wcisnęli mi jakieś badziewie... :eek:

Dzięki dziewczyny za rozjaśnienie sytuacji. Z tego wszystkiego dla mnie wynika, że najlepsze są metody naszych babć - gruszeczka do noska i aheja. A co z tą solą morską? Jak to się aplikuje? I czy sama sól wystarcza czy trzeba dodatkowo wyciągać śpikulce z noska?

ninonka moja gruszeczka jest z Canpol Babies :-) można ją dostać w każdym sklepie z art dziecięcymi, markecie itd ;-) ja akurat w tesco kupiłam, ale widziałam je w SMYKu, REALu, Auchan ;-)

elinek wodę morską się wpsikuje do noska dziecku po to, żeby rozluźnić to co w tym nosku zalega.. rozmoczyć jakgdyby.. no i troszkę bardziej wypełnić zatoki, potem się ściąga gruszką dokładnie wszystko o wiele łatwiej, niż same takie gęste smarkuchy z babokami zaschniętymi ;-)

reklama
kizi do oczek bardziej polecana jest sól fizjologiczna. mój mały miał zapalenie spojówek, oczka zaropiałe jak u kociąt.. i lekarka nie kazała rumiankiem, bo rumianek wbrew pozorom bardzo uczula ;-)

Do góry