reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Inka ja tez chcę łóżeczko kojec, widziałam u znajomej i naprawdę jest bardzo praktyczne, a ten moduł wibrujący jest zajwiskowi, bynajmniej dla Jej córci, podobno włącza wibracje i dzidzia zasypia. Ciekawe czy moja dzidzia tez je polubi.

reklama
ja kupuje atlantic baby disign od koleżanki za 500 zł moja kolezanka z pracy ma taki i sie super sprawdza, jak przywioze do domku to zrobie fotke i wrzuce by sie pochwalic;-), łóżeczko i fotelik mam po siostrzenicy dziś wyprałam pokrowiec z fotelika bo lekko przykurzony był:-pgeneralnie to bujaczka/ lezaczka nie kupuje, zostały mi do kupienia kosmetyki dla dzidzi i wanienka no i pieluchy ale to czeka na sierpien, nnianie tez mam po siostrzenicy:zawstydzona/y: zastanawiam sie nad monitorem oddechu i właśnie nawiżaczem powietrza -ale pozyjemy zobaczymy

dziewczyny na allegro X lander XA plus gondola kosztuje 1300zł, moja kolezanka juz na drugiego bobaska go ma:-) ja jestem zdecydowana:-)

A ja mam pytanie do Doświadczonych Mam- odnosnie pościeli. Czy ktoraś z Was używa pościeli Feretti- jest dość droga ale wydaje mi się, że gatunkowo rewelecyjna:confused2:I drugie pytanie czy wystarczą dwa komplety?? A moę ktoraś z Was poleci jakas inną posciel do łóżeczka:sorry:??

A ja zastanawiam się nad kupnem kołyski na pierwszych kilka miesięcy. Nie chodzi mi o jakąś wypasioną za 700 zł tylko taką za 100-200 zł. Łóżeczko jest duże i w sypialni zrobi się ciasno a wiadomo że na początku maluch śpi z rodzicami, kołyska jest duzo mniejsza i jak szkrabik w nocy zakwęka to czasami wystarczy tylko wyciągnąć rękę i leciutko pobujać.

Co do tej pościeli Feretti to wiem tylko tyle że jest droga:-) ale uważam ze dwa komplety w zupełności wystarczą:-) ja mam zamiar kupic jedną lepszą razem z ochraniaczami i jedną tańszą.Mam dylemat bo ogladałam na allegro pościele i są różne wymiary... a łóżeczko które mam zamiar kupic to 120 x 60.
Jaki jest standardowy wymiar pościeli dziecięcej ....bo ja juz zielona jestem....:zawstydzona/y:

syla24 hehe "wiem tylko tyle że jest droga" ...wiemy tyle samo w takim razie :-D ja sie już uparłam na pościel z Ikei... chciałam początkowo kupić 3 komplety, ale teraz też uważam, że 2 wystarczą... nie wiem tylko czy kupić 2 bawełniane czy jeden bawełniany a drugi cieplejszy jakiś... taki bardziej misiowaty na zimę... chociaż żona kuzyna mi mówiła, że kupiła kocyk akrylowy i ich Niunia tak go sobie upodobała, że wszystkie kołdry, rożki i inne przykwywajki poszły w kąt... uwielbia go do dziś śpi na nim i pod nim.. bo to taki wielki kocyk jest 2x2... chyba nie będę szaleć i kupię 2 bawełniane komplety i cieplusi kocyk na zimiejszą porę

a asoją drogą.. mój kolega ma w opisie taką stronkę internetową i zaglądnęłam z ciekawości... www.okazjaaa.pl tam widziałam fajne kocyki.. troszke mi kolorki nie odpowiadają bo wolałabym fioletowy, ale cena jest w sumie jak sama stronka podaje okazyjne.. w sklepie te koce widziałam po 50-80zł

reklama
ja juz mam ciuszki dla maluszka... wiekszosc to pajacyki i mieciutkie ciuszki, bo uwazam ze na jeansy, sweterki itp przyjdzie czas jak podrosnie... a poza tym mam fotelik-bujak, lozeczko, butelki, pieluszki, kosmetyki dla maluszka, mate edukacyjna, smoczki,...itd... to co musze jeszcze zakupic to wozek, przewijak,wanienke i posciel -poszewki do lozeczka...no i rzeczy dla siebie do szpitala :)

no oczywiscie to takie wazniejsze rzeczy bo wiadomo co wyjscie na zakupy to przynosze ze soba skarpetusie, rajstopki, czapeczki, itp...

Ostatnia edycja:
Do góry