reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

nef ja chyba kupię małej cyrk fisher price. Albo zoo. To wszystko zabawki z serii little peple. Ewentualnie sanki chodzą mi po głowie, albo jakaś lalka-bobas.
A na święta chyba laufrad

reklama
tweenie u nas lalka bobas się nie sprawdziła, Goisia dostała od dziadków taką gaworząca i płacząca i mam wrażenie, że to tylko ją denerwuje, za to uwielbia lalki szmaciane z długimi włosami.
jak jestem z małą w zabawkowym , to tylko to ja interesuje... i jest bardzo niewierna, swoją lalę od razu wyrzuca z wózka, a chce inna z półki, dostanie ta do ręki, to za chwilę inna się bardziej podoba... ech, kobiety:baffled:

rowerek fajny pomysł, ale nie wiem czy moja sztuka nie jest na to "za mała":tak:

ja polecam fajna niedroga zabawkę do ciągnięcia FISHER PRICE MAŁY SNOOPY PIESEK BEŻOWY - KRAKÓW (1909563907) - Aukcje internetowe Allegro

ja myslałam o klockach drewnianych eichorn i lego duplo wyprawa tygryska albo domek kubusia... ale nie wiem czy będzie się tym bawić teraz...

do ciągnięcia już coś tam ma, i w ogóle jej to nie rusza. Tzn. fajnie się łapie za sznurek, buja, a potem przez pokój rzuca :-D lalka z włosami jest be, klocki w zasadzie też.
Rowerek przyszłościowo na wiosnę, bo wtedy okazji nie będzie do prezentowania :-p Jakbyś się namyśliła, to zmierz nóżkę Małej od kroku do ziemi i dodaj 2 cm. Na bb jest wątek o laufradach i tam kobitka opisywała jak dobrać, żeby nie był za duży.
A Gosia jaka duża jest?

na Mikołajki nic. a pod choinkę wózek drewniany. już mam upatrzony, tylko jechać do sklepu (mam nadzieję, ze nie wykupią). Fajny i nie drogi 120, bo na necie widziałam tylko bliżej 200 zł.

a tak w ogóle zabawki ma w d...
dziś pół godziny układała sobie takie małe słoiczki które zwędziła mi z szuflady w kuchni. nawet wyrywać nie próbowałam, bo wtedy wszystko rzuca na ziemię.

U nas w kraju te little people bardzo popularne sa.Ja mam tylko samochodzik z ludzikiem.Kuzynka mojej ma wszystko z tej serii (moim zdaniem totalne przegiecie bo istny zabawkowy)

Sama chce dzis dokupic klocki duplo bo kupilam mala paczke z kubusiem i mala namietnie buduje z tych klockow!zadne skomplikowane budowle ale buduje i naklada i sciaga i umieszcza misia na czubku dlatego polecam (nef!).teraz dokupie wiecej bo jak bylismy w pl to naprawde dlugo potrafila sie tymi klockami bawic à wiadomo ze z czasem bedzie bardziej zaawansowane budowle tworzyla i w inny sposob sie bawila.

Ostatnio moj wspimnial o kuchence.sama planowalam kupic na 2 ur ale mala podobno fajnie sie bawila gdzies u kuzynki wiec moze na gwiazdke.chce nieduza,drewniana.juz wypatrzylam z firmy janod.mam z niej wozek i wiem ze dobra jakosc drewna

joaszka my mamy taki drewniany wózek http://www.knorrtoys.com/produkte/puppenwagen/holzpuppenwagen/73-69904.html, wypasiony, śliczny, drewniany i tak jak piszesz, coś koło 200 zł...trochę nim jeździ, ale bez szału...

później dostała od babci coś tego typu Wózek spacerowy dla lalek - najtaniej, wys. w 24h (1914687807) - Aukcje internetowe Allegro
i bardziej się podoba, bo ten wózek jest lekki, zwrotny i kosztował niespełna 30 złociszy:-D, na allegro za 16zł można kupić

tweenie Gosia ma 81 cm (dziś byłyśmy w przychodni). Ale ja raczej takiego rowerku biegowego nie kupię, bo mamy już taki z pchaczem. Już za dużo się robi tych wszystkich zabawek, akcesoriów, pierdół:baffled:

eijf
kuchenki mnie przerażają, bo zajmują dużo miejsca i mają mega dużo pierdół, dodatków, talerzyków i innych dupereli. Dla mnie kuchenka oznacza bajzel i jeżeli Gośka mnie samodzielnie i głośno nie przekona - dobrowolnie się w to nie pcham;-)
a o co chodzi z tymi zabawkami little people? do czego to służy? to tylko takie figurki czy mają jeszcze jakąś funkcję?

A tez mam drewniany wozek (plastiku nie lubie) no i tez bez szalu.mala rzeczywiscie woli spacerowke jak pojdzie w gosci.
Ja miejsce na kuchenke mam w kuchni:)à dodatkow masz tyle ile sama chcesz.u nas ogolnie malo *******.
No ale poki co klocki duplo dzis kupie bo naprawde sie tym lubi bawic

tweenie mamy dokładnie taki rower - różowy
ROWEREK TRÓJKOŁOWY Z WKŁADKĄ 2-KOL. DASZEK (1924520607) - Aukcje internetowe Allegro
trzymamy go na działce i głównie jeździmy po alejce działkowej:tak: czasem do koszyczka dostaniemy jakieś morele albo jabłka:-D

a, to ja z tej serii little people myślałam o klockach
FISHER PRICE KLOCKI Skrzynia Pałac NOWOŚĆ 2010 (1919645087) - Aukcje internetowe Allegro

tzn. zastanawiam się czy lepsze klocki z fishera czy z lego duplo?

eijf moja bawi sie na razie moimi "dodatkami" i ani myśli z nich rezygnować, grr...:angry:

reklama
Ja na mikojaki nie bede nic kupowac. Pola oastatnio ciagle cos dostaje, a to pluszaczka od niani, a to klocki od babci.

Jesli chodzi o wozki to Pola ma taką plastikową spacerówkę, co dostala od chrzestnej, bardzo chetnie z nia teraz chodzi. wczesniej sie bala, bo byla torchę wywrotna (taka, jak ta za 16 zl),ciagle cos do niej wklada. Nic innego kupowac jej nie bedę.

Dzisiaj natomiast w CHacie polskiej kupilam produkty milka za powyzej 10 zl i dostalam małą krówkę Milka, moze to będzie prezent na mikołajki:)

Do góry