reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Moze kombinezon bedzie dobry na jesien, a jak nie to juz wspominalam ze mam znajoma ktora bedzie miala Maluszka mniej wiecej miesiac po mnie, wiec jak nie mi, to jej sie przyda.

Betka - Jasiek od Roni byl wielki jak nie wiem...I jesli rosnie w szybkim tempie to pewnie nosi ubranka na 68 teraz?

a wiecie co ostatnio wyczytałam w gazecie,ze nie trzeba spieszyc sie z kupnem łóżeczka,bo noworodek "lepiej czuje sie w gondoli wozka niz w przestronnym łózeczku,badz tez ktore spia razem z mamą"

I co Wy na to?:tak:

acha:tak:.

i jeszcze jedno słyszałam tez cos na temat łózeczek-kołysek-ze sa troszke nie praktyczne,bo wieksze dziecko,ktore raczkuje czy chodzi moze sie wywrocic razem z ta kołyska bo w koncu takie łozko jest mało stabilne:zawstydzona/y::-(-nie wiem czy wierzyc w cos takiego bo ja mam chetke własnie na takie łóżeczko?:dry:

Ja tez slyszalam ze dziecku wygodnie w waskiej gondoli bo czuje sie jak w brzuszku u mamy ;) ale ja jestem za lozeczkiem szczegolnie w lecie jak bedzie goraco :)

gaaliyah czytalam komentarze tej 3 elelmentowej poscieli i nie wiem czy zwrocilas uwage ze narzekaja na jej jakosc, tzn ze bawelna sie po 1 praniu zmechacila i ze jest sztywna.
Jedyne co mi sie podoba w tej aukcji to cena ;)

Naszczescie ze mnie juz stary wyga allegrowy i poszukam u znanych mi sprzedawcow a jesli nic ciekawego nie znajde to zostaja hurtownie w okolicy ;)

Żyrafo, to łóżeczko polecone przez agask można zablokować i jest ono wtedy tak samo stabilne, jak to zwykłe (sprawdzaliśmy z mężem w sklepie). Autorom artykułu chodziło pewnie o takie łóżeczka, których zablokować nie można (np. Drewex takie robi) - w takie na pewno nie włożyłabym raczkującego dziecka.

asiu m
fajnie, że mi to napisałaś, bo ja niedoświadczona w zakupach na allegro, jak znajdziesz coś interesującego to ja czekam z niecierpliwością!

Musze przyznac dziewczyny ze macie fantastycznie i mozecie rozgladac sie i kupowac rzeczy dla malenstwa. Moj maz nasluchal sie jakichs zabobonow i nie pozwala mi nic kupowac, chyba przyjdzie mi ukrywac zakupy przed nim i przechowywac je u mamy.

Mój też tak miał Moria, ja zresztą też, więc nie naciskałam. Przeszło nam dopiero w 6-ym m-cu, chyba wtedy, gdy poczułam ruchy. Pytał mi się jeszcze od kiedy dziecko ma szanse przeżyc, gdyby się urodziło wcześniej - wiem, że od 26 tyg. jest to możliwe, więc zdecydowaliśmy, że w styczniu oglądamy, a w lutym - marcu kupujemy.

reklama
U nas tez był opor przed wczesniejszym kupowaniem,ale teraz pomału juz zaczynamy:tak:
No i dzieki za info z tym łózeczkiem nie wiedziałam ze mozna je zablokowac.:tak::-D

Do góry