reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Właśnie to jest w nim fajne, że można zablokować "na chwilę" - czyli nie chcemy kołysania, to wkładamy coś tam jednym ruchem ręki (choćby przy przewijaniu), a jeśli dziecko już podrośnie, to blokujemy na stałe kilkoma śrubami i jest całkowicie stabilne.

Aha! I jak się okazało - cena tego łóżeczka w sklepie, w którym byliśmy jest niższa lub zbliżona do tych w internecie, więc będziemy kupować na miejscu.

reklama
my w sklepach jeszcze sie nie rozgladalismy tylko w jedym bylismy ale tam takich nie było:tak:,jeszcze jest troszke czasu to sie zobaczy:-)

Słuchajcie, z tym łóżeczkiem to jest tak że ja przeszłam takie problemy ze spaniem Ignaca że od poczatku będę moje drugie dizecko kłaść w łóżeczku i je przyzwyczajać do niego... Zawsze można maluszka podeprzeć czymś, położyć obok misia albo przytulić pieluszkę do policzka, jest też "owijanie" czyli po prostu owinięcie w kocyk albo pieluchę żeby się cuzło trochę "skrępowane" ;)))

Aga

Nie znam się na tym ale tak logicznie myśląc to dziecko trzeba od początku przyzwyczajać do spania w swoim łóżeczku, bo potem może być problem.
Moja szwagierka powiedziała, że łóżeczko z kołyską to zły pomysł, bo dziecko się przyzwyczaja do bujania i potem rodzice mają problem - jakoś czuję się rozdarta i nie wiem :confused: :no:
Ja jestem zachwycona wózkami roan i pewnie mimo dość wysokiej ceny się na taki zdecydujemy. Strasznie nie lubię tych nowoczesnych modeli, bo mam wrażenie, że są strasznie twarde w zawieszeniu a gondola jest mniejsza niż w tych klasycznych. Moja koleżanka ma trójkołowca (nie pamiętam teraz firmy), dali kupę kasy a córa gdyby była większa to by głową gondolę przebiła :no: i siedzenie spacerówki też jakieś na mały tyłek. Poszukam na allegro może ktoś będzie sprzedawał roana w niższej cenie.

Ja sobie tak myślę, że kołyski łożeczka będę używać zamiast rąk, czyli wtedy, gdy dziecko potrzebuje uspokojenia, a nie za każdym razem, gdy zasypia.

No bo do bujania, to chyba i ja szybko bym się przyzwyczaila, a co dopiero dziecko :-D

a ja własnie juz nie wiem co z tym łózeczkiem:tak:teraz tez zaczynam sie wahac czy to oby dobry pomysł z ta kołoska-cos mi sie wydaje ze kupimy tradycyjne łózeczko:tak:

Ja zostaje przy lozeczko - kolysce ktora to ma mi pozyczyc szwagierka :-) Przynajmniej nie bede musiala tachac na 4 pietro wozka ;) U mnie dziewczynki od poczatku spaly w swoich lozeczkach, nie bylo problemow natomiast problem byl ze bujalo sie je w wozku a tak jeden przedmiot mniej w domu :)

Co do zakupow ja juz narazie z ciuszkow chyba nic nie bede dokupowala bo wczoraj przegladalam rozmiarami plus minus to co mam i w sumie w roz.56/62 ubralabym naraz i 5-raczki ;) na szczescie moj maz nic nie mowi ze mamy juz tyle rzeczy , czesc po dziewczynach, czesc od kolezanki troszke dokupione na ciuszkach, na allegro,i na forum :) Teraz ja juz nie mam tzw. swojej kasy wiec moje mozliwosci mocno sie skrocily chyba ze cos ladnego zobacze a cos innego sprzedam na allegro - bedzie t handel wymienny ;) a tak wogole to chcialabym zaczac inne rzeczy typu przescieradlo, posciel, rozek itd...

:)

Słuchajcie a propos pościeli to ta w sklepach dziecinnych jest strasznie droga... ALe właśnie patrzę w ikei jest w ogóle tania pościel - trzeba tylko sprawdzić wymiary, ale spójrzcie:
IKEA | home | Tekstylia i dywany | Tekstylia dziecięce | Tekstylia dla dzieci

jest tu pościel już od 19.99, a jak kupowałam najtańszą pościel w dizecięcym to była tak ohydnie zrobiona, w środku pełno nitek fu, w ogóle nie poobrębiane, i to nie była kwestia jednego kompletu. No i na pewno była droższa niż 20 zł.
Są też tanie komplety dla dorosłych, od 30 zł no ale to z małymi poduszkami więc nie każdemu pasuje.

Aga

W ogóle najpierw pocięłam te "duże" poszwy na kołderki dziecięce i przycięłam do rozmiarów małego bawełnianego kocyka który kupiłam bo pod tą wielką kołdrą Ignac po prostu tonał, nie dało się go opatulić bo była za sztywna. Poza tym w lato była za gorąca.

Aga

reklama
U mnie o ile pamietam dziewczyny spaly pod kocykiem wlozonym w duza poszewke na poduszke , jak bylo chlodniej rozkladalam rozek ten miekki i sluzyl jako kolderka.
W Ikea faktycznie 2 cz. posciel jest ok .

Do góry