reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

kobietka w sklepie po wysłuchaniu moich "wymagań":-p doradził mi wózek abc design, taki Wózek Astro ABC Design + chusteczki i GLS gratis! (398644226) - Aukcje internetowe Allegro ale niestety na sklepie go nie mieli wiec obejrzeć nie mogłam... słyszałyście może cos o tych wózkach??

Hihihi Ewcia zapraszam do Świata Dziecka- naszego muzeum motoryzacji:-p ostatnio śmigałyśmy tym wóziorem i to nawet w tych samych kolorkach:tak: Faktycznie fajowy, leciutki i zgrabny, jedyne co to ta budka taka "zadziorna" ale też mi siedział w głowie:tak: Ten kolorek dodatkowo jest super, taki dziewczęcy.

Co do chust...dla mnie temat wogóle nie istnieje, nigdy nie planowałam i nie planuję zakupu tego typu rzeczy...
Nosidło i owszem, ale tylko na dwa ramiona plus pas wokół bioder,inaczej po kilku minutach będę cała połamana hihhi. Tego ,które pokazała isunia nie miałam okazji "pomacać" muszę się rozejrzeć,fajne możliwości daje.Ja myślałam o tym:Bezpieczne Nosidełko Cybex i.GO -Limitowana Seria (398601881) - Aukcje internetowe Allegro

Na to forum nawet nie zaglądam, wystarczą mi posty aniam i Kariny:-D:-D

A tak z dobrych nowinek to mój wózek nie dojechał:wściekła/y: więc muszę się zdecydować na inny kolor... wogóle dystrybutor nie sprowadza tych gondol cargo same college i to w głupich kolorach.Więc jutro czeka mnie wybieranie z Y. ...:eek:

reklama
Hihihi Ewcia zapraszam do Świata Dziecka- naszego muzeum motoryzacji:-p ostatnio śmigałyśmy tym wóziorem i to nawet w tych samych kolorkach:tak: Faktycznie fajowy, leciutki i zgrabny, jedyne co to ta budka taka "zadziorna" ale też mi siedział w głowie:tak: Ten kolorek dodatkowo jest super, taki dziewczęcy.

sanya- dzięki:tak:
jutro w takim razie śmigam na towarową:tak::tak:

Ewa - tak jak Ci napisała Sanya .. śmigałyśmy tym wózkiem po sklepie , mi najbardziej podobał się rodeo trzy kołowy .. jak dla mnie wózki super , bardzo lekkie , ale jedna wada , to kubełkowe siedzenie w spacerówce , nie da się go rozłożyć możesz jedynie całe przechylić a w tym momencie podnózek idzie do góry .. czyli to samo co nie podoba Ci się w quinny.
A co do chusty to dzięki wielkie , napewno sie przypomne .. bo jestem bardzo ciekawa jak to się używa :))..

A to jest ten rodeo:
Wozek Abc Design RODEO 2008 + gondola SS k. Devil (397548226) - Aukcje internetowe Allegro

Sanya - nie wiem jak to nosidło, które pokazałaś będzie się sprawdzać, ale tam jest napisane, że dla noworodka pozycja leżąca do 4 kg - jeżeli dziecko jest mega chude to moze jak ma 4 miesiące to ma taką wagę ale raczej taką wagę osiągnie po 1 - 2 miesiącu więc zbyt długo tak się go nie ponosi i dlatego nosidła mnie nie przekonują dla takich maluchów. Siłą rzeczy jak się je wsadzi do takiego nosidła to kręgosłup będzie obciążony ponad miarę. No i nie jest pokazane jak dziecko jest zabezpieczone w pozycji leżącej. Dlatego mimo moich ogromnych chęci kupię nosidło ale jak mała będzie troszkę starsza :tak:

Sanya - nie wiem jak to nosidło, które pokazałaś będzie się sprawdzać, ale tam jest napisane, że dla noworodka pozycja leżąca do 4 kg - jeżeli dziecko jest mega chude to moze jak ma 4 miesiące to ma taką wagę
Agata-mi to raczej nie grozi hahha moja już teraz waży prawie 3:-p

Nie napisałam tego zdania chyba,gdzieś mi umknęło,ale - ja wogóle nie powinnam nosić dziecka w ten sposób, jestem skazana na wózek albo fotelik na stelażu- JEŻELI WOGÓLE coś takiego kupię, to nosidło a nie chustę i to i tak nie dla mnie tylko dla Y.:tak: Już samo dźwiganie brzuszka daje mojej potrzaskanej kolumnie ostro do wiwatu:tak:
Jeżeli w ergonomicznym nosidle kręgosłup jest obciążony to nie wyobrażam sobie co się dzieje jak dziecko tkwi w tym rulonie z materiału;-)
Rozmawiałam z moim lekarzem- odradził mi to stanowczo,więc nawet nie zaprzątam sobie tym swojej rozczochranej:-p

zaliczyłam świat dziecka:tak:

ehhh... ciężko jest się na coś zdecydować:sorry2: ale mam dwa typy:

JANE NOMAD PRO + CAPAZO + REBEL + Wysyłka 0 zł (393316471) - Aukcje internetowe Allegro
podoba mi się jego waga, bardzo lekko się prowadzi (także jedną ręką), łatwo się składa,siedzisko w spacerówce jest bardzo fajne i ma spory kosz na zakupy
wady- nieduże koła i brak amortyzacji...
Quinny Speedi SX Twist +Gondola,Cabrio +śpiw+torb (393991199) - Aukcje internetowe Allegro
też jest lekki i łatwy w prowadzeniu, nieduży po złożeniu, ma fajne pompowane koła (tylko szkoda, że jest ich 3, a nie 4:dry:), spacerówka ma duże i wygodne siedzisko.
wady- 3 koła!!! boję sie, że przez to nie dam sobie z nim rady:sorry: a poza tym- ma mały kosz na zakupy...

który byście wybrały???:-)

ewcia jak dla mnie to wersja nr 1, spacerówka fajna szeroka i głęboki też całkiem duży, no i ten kosz na zakupy.
zmieścisz tam i sprawunki i zabawki do piasku Julci....

reklama
Do góry