reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Ida - nam na szkole pan mówił że nie jest to dobre bo trzeba w to wsunąć dziecko .. a to nie jest dla maluszka miłe .. ze jak coś takiego to lepiej otulać w kocyk .. no ale jak to doktorek , kazdy inne zdanie

Mi się wydaje fajne. Te rożki rzeczywiście grube jak cholera, ale u nas 1 miesiąc to wymarzał, potem się ustabilizował i dla odmiany pocił w kółko. Na poczatku to grubo go musieliśmy zawijać (grubo zawinięty spał jak kamulec 4 godziny, lżej budził sie co 20 min i jęczał - wywnioskowaliśmy że z zimna, więc wtedy rożek się w miare sprawdzał, choć obrzygiwał go w kółko i w sumie głownie w kocach był zawinięty).
Co do koców to polecam kilka cienkich polarkowych - jedna warstwa nie jest zapocająca, a dwie/trzy to już fajnie grzeją. Cieplejsze są koce z mikrofibry i praktycznie są niezniszczalne (polarkowe kilkanaście razy upierzesz to jak szmata).

A u mnie z ubranek polarkowe kombinezony się bardzo sprawdziły, w ogóle uwielbiam polarkowe ubranka, bo się super wszystko z nich spiera i myśmy dużo mieli i mamy dresików itp.

Spiryt w aptece 70% tańszy niż w sklepie więc można z tego powodu na receptę poprosić. Myśmy robili sami, bo zawsze się jakiś spirytus po domu pałęta, nie chciało nam się chodzić zamawiać itd. ogólnie 70% to nie musi być ściśle, chodzi o to, że taki 70% jest najbardziej bakteriobójczy ze wszystkich rozcieńczeń i lepiej taki niż 96% (co w sklepie) albo 40% (wódka) ale jak nie rozcieńczycie czy zrobicie to jakoś koślawo to zapewne pępek nie zgnije ;-)

A propos łóżeczka też mam Radka, co prawda już 6 razy klejony (moj potwór lubi sobie wytarmosić ścianki, a jest tak silny że je wyłamuje, nowe łóżko konieczne) ale super polecam. Proste, tanie, nie rozpadliwe (tylko tam gdzie sklejone się rozpada, a deseczki czy szczeble są bardzo wytrzymałe patrząc na to co wyrabia demon w środku). :tak:

Co do metek, u nas nigdy młodemu nie przeszkadzały, więc ja nie obcinałam. :happy2:

teraz własnie wybieram wózek i mam dylemat, może coś mi doradzicie, na razie mam takie na oku
1. JUMPER TAKO Wózek wielofunkcyjny pompa (402633126) - Aukcje internetowe Allegro
2. JET BABYACTIVE NOWOŚĆ 2008!!! HIT + Fotelik! (397922879) - Aukcje internetowe Allegro
3. WÓZKI BABY SMILE FX + FOTELIK + SUPERGRATISY !!!! (400851990) - Aukcje internetowe Allegro

pierwsze 2 widziałam na żywo i są fajne, tylko w jumperze brakuje mi pojemnego kosz na zakupy, tak samo zreszta w tym fx :-(

i jeszcze jedno, jakie dokładnie ubrania szykujecie dla maluszka na wyjście ze szpitala, bo nie mam pojęcia, Majka urodziła sie w listopadzie, to wsadziłam ją w kombinezon i tyle, a teraz???? poczatek września to może być i upał i zimno

Ostatnia edycja:
Mi tez drugi, prowadzilam wozek o takich kolach i sie siwetnie prowadzil, ale to byl inny model.
Tez sie zastanawiam nad tym w co napoczatek ubierac. Mam polarkowy kombienzo, ktory sie swietnie sprawdzil w pazdzieriku i drugi z cienkiego sztruksu, ale jak by bylo cieplo, przynjamniej tak jak dzisiaj to na razie nie mam pomysłu. :szok:

pycha- mi najbardziej podoba się ten drugi:) fajne robi wrażenie:tak:
ale przed podjęciem decyzji odpowiedziąłabym sobie na pytanie: gdzie tym wózkiem zamierzasz jeździć?? bo podejrzewam, że w terenie najlepiej sprawdziłby się ten trzeci... ale jeśli po ulicach- to luzik:)

ida- mi się bardzo podoba:tak: tym bardziej, że we wrześniu może być jeszcze bardzo ciepło...

jak dla mnie to też 2
ja zamierzam małą ubrać w body z długim rękawem, sztruksową sukienusię, sweterek, rajstopki i bawełniana czapeczkę
jak już będzie w foteliku to okryję ją szczelnie kocykiem. myślę że jak na tą porę w zupełności wystarczy.............

reklama
Do góry